Klavyemi yıkamak istiyorum?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Merhaba.

Elimde beni yıllarca idare etmiş ve dahada idare edebilecek bir klavyem var. İsmini markasını bilmiyorum o kadar eski siz düşünün :)

Klavyemin içine ice tea dökülde ve bazı tuşlarım yapış yapış oldu tuşların iç tarafı, kulak çöpünü ıslattım yapışan tuşları ve klavyemin içini temizleyecekken ne göreyim :) herşey var :P

Diyorumki klavyemin tüm tuşlarını söküp sıcak bir suya yatırsam, klavyemide ılık bir su ile yıkasam ardından fön makinesi ile dakkalarca kurutup güneşe bıraksam? sizce sorun olmadan kullanabilirmiyim?

Elimdeki tek klavyem ve yeni bir klavye almayı düşünmüyorum ona göre arkadaşlar ciddi olabilirsek sevinirim.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tuslari yikamanda sakinca yok ancak klavyeyi yikamamalisin hele fon makinesini duymamis olayim

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Tuslari yikamanda sakinca yok ancak klavyeyi yikamamalisin hele fon makinesini duymamis olayim

Hahah :) bilgi için teşekkürler fakat yıkayıp kurutup güneşe koyunca yani içinde hiç bir su kalmadığı zaman hiç bişi olmaz mantıken? :D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Arkasındaki vidalardan aç komple. İçinde tuşların bastığı plastik baskılı devre ve onun bağlandığı ufak bir kart var. Onları düzgünce çıkart ve bir kenara koy bunlara dokunma..

Geri kalanını nerde nasıl yıkamak istiyorsan yıka temizle, daha sonra kuruyunca tekrar birleştir ve kullan.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkasındaki vidalardan aç komple. İçinde tuşların bastığı plastik baskılı devre ve onun bağlandığı ufak bir kart var. Onları düzgünce çıkart ve bir kenara koy bunlara dokunma..

Geri kalanını nerde nasıl yıkamak istiyorsan yıka temizle, daha sonra kuruyunca tekrar birleştir ve kullan.

Çok teşekkürler hocam deneyecem.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] nın dediğini ben çok yaptım. Gayet temiz oluyor. :)

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Al eline bir tane çay kaşığı klavyenin bir tuşuna arkasını sok yukarı ittir kırılmadan sorunsuzca çıkıyor hemen hızlı hıxlı hepsini sökersin . Sonra bi kavanoz gibi birşey al suyla doldur hepsini at , kuru bez ile sudan çıkar temizle iyice kurula . Ama öncelikle klavyenin netten resmini bul yada fotoğrafını çek tekrar tuşları takarken sıkıntı olmasın . Ben böyle 10 15 klavye temizledim ne tuş kırıldı ne kayboldu ne sıkıntı oldu .

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Al eline bir tane çay kaşığı klavyenin bir tuşuna arkasını sok yukarı ittir kırılmadan sorunsuzca çıkıyor hemen hızlı hıxlı hepsini sökersin . Sonra bi kavanoz gibi birşey al suyla doldur hepsini at , kuru bez ile sudan çıkar temizle iyice kurula . Ama öncelikle klavyenin netten resmini bul yada fotoğrafını çek tekrar tuşları takarken sıkıntı olmasın . Ben böyle 10 15 klavye temizledim ne tuş kırıldı ne kayboldu ne sıkıntı oldu .

Tuşarı ellerim ile çıkartıyorum :D eSa'nın dediğini yapıcam şimdi ama korkmuyorda değilim, eğer açarsam içindeki o plastik şey varya tuşların bastığı onlar falan düşerse tek tek tak uğraş ne biliyim ilk defa deneyeceğim için :) hadi hayırlısı başlıyorum :P

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tuşarı ellerim ile çıkartıyorum :D eSa'nın dediğini yapıcam şimdi ama korkmuyorda değilim, eğer açarsam içindeki o plastik şey varya tuşların bastığı onlar falan düşerse tek tek tak uğraş ne biliyim ilk defa deneyeceğim için :) hadi hayırlısı başlıyorum :P
tuşları çıkarmanıza gerek yok..önce okuyabileceğiniz kadar klavyenin resmini çekin..(sonra lazım olur).
sonra arka tarafında zannedersem küçük vidalar var hepsini sökün(bazen tırnaklı oluyor).sırasını not ederek tuşlara basan plakaları çıkarın..genelde 3 adet olur(sırayı mutlaka not alın).hepsini ayırın ve pilakarı kontak temizleyici ile temizleyin..tuş takımınıda sabunlu su ile yıkayabilirsiniz..isterseniz tuşlarıda çıkarın(çekilen resimler tuş yerlerini şaşırmamak içindi-montajda lazım olacak)..temizce yıkayın durulayın kurulayın..montajını yapın klavyeniz UÇACAK...kolay gelsin.ben yılda bir gibi bu temizliği yaparım..hele çocukların kullandığı bilgisayarsa ay demeden yemek-çerez artıkları ile dolar.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
tuşları çıkarmanıza gerek yok..önce okuyabileceğiniz kadar klavyenin resmini çekin..(sonra lazım olur).
sonra arka tarafında zannedersem küçük vidalar var hepsini sökün(bazen tırnaklı oluyor).sırasını not ederek tuşlara basan plakaları çıkarın..genelde 3 adet olur(sırayı mutlaka not alın).hepsini ayırın ve pilakarı kontak temizleyici ile temizleyin..tuş takımınıda sabunlu su ile yıkayabilirsiniz..isterseniz tuşlarıda çıkarın(çekilen resimler tuş yerlerini şaşırmamak içindi-montajda lazım olacak)..temizce yıkayın durulayın kurulayın..montajını yapın klavyeniz UÇACAK...kolay gelsin.ben yılda bir gibi bu temizliği yaparım..hele çocukların kullandığı bilgisayarsa ay demeden yemek-çerez artıkları ile dolar.

Hocam anlatılanları yaptım, O L Ç tuşarım çalışmıyordu fakat enteresan şekilde çalışmaya başladılar. klavyenin üstünde yer alan 1 den 9 a kadar olan tuşların hiç biri şu anda çalışmıyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
ben bunu prof'lo serv's'nde g,rd]m adamlar bulasik deyerjani ile yikiyor pcb de yikiyorlardi sadece cok iyi durulanmasi gerek.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Suyun vereceği zarardan korunmak için etil alkol ile yıkayabilirsin. yarım saate de kendiliğinden kurur. Solumaman gerekiyor tabi, açık havada yapmalısın.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hocam anlatılanları yaptım, O L Ç tuşarım çalışmıyordu fakat enteresan şekilde çalışmaya başladılar. klavyenin üstünde yer alan 1 den 9 a kadar olan tuşların hiç biri şu anda çalışmıyor.
üst üste olan pilakaları sırasını bozmadan taktığınızdan emin olun(her türlü takılabiliyor)..umarım silerken tahriş edici temizleyici kullanmadınız..sadece kontak temizleyici kullanılmalı..birde tuşlara yapışık olan kömürleri birdaha temizleyin.vidaları takmadan deneyin..özellikle şeffaf kartların yerini değişin(alt-üst)..şayet klavyeniz çalışıyorduysa çalışması gerekir..kolay gelsin..sökülüp takılan çoklu pinli fişler varsa söküp tekrar takın...bazen montajda yerinden çıkabiliyor...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Suyun vereceği zarardan korunmak için etil alkol ile yıkayabilirsin. yarım saate de kendiliğinden kurur. Solumaman gerekiyor tabi, açık havada yapmalısın.

o zararli olani metil alkol etil zararli degil metil kadar etil alkol buhari da sarhos eder biraz rezil eder tabi yeterince solursa.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Kardeşim uğraşmaya değmez.Zaten çok uzun zamandır kullanıyormuşsun.Yeni bi klavye al keyfine bak.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
işin yoksa sokağa çık vatan,bimeks gold'a git ucuz klavye ara...

Mehleb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tuşları söküp küçük bir fırçayı hafif ıslatıp tozunu alabilirsin sonra tuşları suyla yıkayabilirsin ben öyle yaptım tertemiz oldu daha sonra da pis kullanıyorsan yıkanabilen bir klavye tercih edebilirsin pahalı değil çok kullanışlı bükülür yıkanır:)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar yeni klavye aldım :). Temiz ve cıgır cıgır bir klavyeye dokunmayı o kadar özlemişimki anlatamam :P yardımlar için teşekkür ederim herkese. Bozulan klavyemide çerçeveletip duvara asıcam artık torunlarım bakar bakar beni hatırlar vay beceriksiz derler :D :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=397389]Sucrofe[/MENTION] Yok bro zaten şu sıralar para topluyordum işlemcimi değiştiricemde yok efendim formata para ver klavyeye para var şuna ver buna ver yarısını nerdeyse harcadım :) Klavye olarak 15 20 tllik bişi aldım öyle gamer klavyesine falan ihtiyacım yok bi tek lol oynuyoruz zaten :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Her şey parayla, yapacak bir şey yok adamım. :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
[MENTION=397389]Sucrofe[/MENTION] Yok bro zaten şu sıralar para topluyordum işlemcimi değiştiricemde yok efendim formata para ver klavyeye para var şuna ver buna ver yarısını nerdeyse harcadım :) Klavye olarak 15 20 tllik bişi aldım öyle gamer klavyesine falan ihtiyacım yok bi tek lol oynuyoruz zaten :)

ben onu bile vermedim bedavaya geldi klavye... 10 yıl önce.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
witkey marka wk880 modeli tarih olmuş yeni alma zamanı gelmiş bir ara kipa'ya gidersem şartlar olgunlaşınca alıcam...

Biri logitech'in su geçirmez klavyesini paylaşmıştı videolu o klavye vatan computerde gördüm sitesinde çok uygundu fiyatı yani abartı değildi. Alınabilinecek bir klavye aslında düşünürmüyüz :D dedimde cem yılmaz geldi aklıma :P

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Biri logitech'in su geçirmez klavyesini paylaşmıştı videolu o klavye vatan computerde gördüm sitesinde çok uygundu fiyatı yani abartı değildi. Alınabilinecek bir klavye aslında düşünürmüyüz :D dedimde cem yılmaz geldi aklıma :P

o video bu:
[video=youtube;Q2iM5gSuWro]http://www.youtube.com/watch?v=Q2iM5gSuWro[/video]
tam çocuklu aile ve sakar insanlara göre.

Mehleb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni klavye aldım :). Temiz ve cıgır cıgır bir klavyeye dokunmayı o kadar özlemişimki anlatamam :P yardımlar için teşekkür ederim herkese. Bozulan klavyemide çerçeveletip duvara asıcam artık torunlarım bakar bakar beni hatırlar vay beceriksiz derler :D :D

keşke 15-20 lira normale vereceğine yıkanabilen kullanışlı şu klavyeyi alsaydın :::http://urun.gittigidiyor.com/bilgis...BCv-Pw_wcB&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0