Klavye ve Mouse Nasıl Temizlenir? Kaç günde bir bakım yapıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALPARS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Klavye/Fare Temizliğini kaç günde bir yapıyorsunuz?

• Haftada bir

Kullanılan: 9 19.1%
  • İki Ayda bir

Kullanılan: 12 25.5%
  • Yılda bir

Kullanılan: 15 31.9%
  • Temizlik yapmıyorum

Kullanılan: 11 23.4%

• Kullanılan toplam oy
    47

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bilgisayar kullanırken vücudumuzun sürekli temas halinde olduğu iki donanım vardır;klavye ve fare.

Peki klavye ve farenizi aralıklı olarak temizliğini yapıyor musunuz?

Peki klavye ve fare nasıl temizlenir?

Öncelikle temizlik için kesinlikle evdeki temizlik maddelerine kullanmayınız.Aksi takdirde cihazınızda renk atma vb. durumla karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksektir.Bunun için elektronik cihazlar için hazır temizleme kitlerinden bir adet almanız sizi epey bir süre idare edecektir.Kullanacak bez konusunda ise mikrofiber bez kullanmanız gerekecek.

Tüm bu malzemeler için harcanacak miktar size pahalıya patlamıyacak derecededir.

Temizleme:

• İlk önce temizlenecek donanımların kabloları kasadan sökülmeli,cihazlar kablosuz ise aküleri sökülmelidir.
  • Klavyenize dökülen kırıntıları temizlemek için derecesi minimuma getirilen bir süpürge makinesiyle biriken kırıntıları temizleyebilirsiniz.
  • Daha sonra damla akıtmayacak şekilde nemli bir mikrofiber bez ile cihazlar özenle temizlenmelidir.
  • Bu işlem bittikden sonra kuru bez ile nemli bölgeyi kurutmanız gerekecek.
  • Bu işlemde bittikden sonra artık sağlığınıza tehdit eden mikroplardan arındırmış olacaksanız.

Bu temizliği aralıklarla yapmayı ihmal etmeyelim.:)
ALPARS

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Klavyenin tuşlarını söküp deterjanlı suya atıyorum. İçini de bildiğin elektrik süpürgesiyle temizliyorum.

Mouse toz alınırken ıslak bezle şöyle bir siliniyor sadece. :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Klavyenin tuşları sökülmeden temizlik olmaz bi kere :) Fare için de açılabildiği kadar açıp bir kürdan ve bez yardımıyla toz girebilen her yeri temizliyorum.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
peki ya laptoplarda ? :D onlarda nasıl temizlik yapıcaz ? :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
5 tl lik klavyeler var onlardan alıyorum 3 ay da bir değiştiriyorum :D

Antibiotic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Klavyeyi 3-4 ayda bir düzenli olarak komple tuşları söküyorum ve öyle temizliyorum daha temiz oluyor :D

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sadece siliyorum klavye supergesiyle cekiyorum aralardaki tozlardan arindiyorum.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Klavyenin tuşları sökülmeden temizlik olmaz bi kere :) Fare için de açılabildiği kadar açıp bir kürdan ve bez yardımıyla toz girebilen her yeri temizliyorum.

Bir keresinde söktüm ondan sonra karakterlerin yeri değişti.:D
O yüzden yazmak istedim.

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
ben çamaşır makinasına atıyorum:D şaka bir tarafa bilgisayarı aldığımdan beri hiç temizlemedim. hatta klavyenin içinde çekirdek kabuğu var öyle duruyor beni de hiç rahatsız etmiyor. klavye değil sanki İstanbul Büyükşehir Belediye Çöplüğü:D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İki günde bir detaylı temizlerim

ProgramLama41

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ama maus neysede klavye tuşları çıkarılmadan temizlenmez ki :D Üzerini zaten kolonya ile siliyorum hahaha :D

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Canım sıkıldıkça 4-5 ayda bir temizlerim.

En son da Mart-Nisan gibi temizlemiştim. Şu aralar tekrar gerekli ama iş-üç dolayısıyla uğraşmak istemiyorum. 4-5 ay bile olsa harbiden belediye çöplüğüne dönüyor. Masaüstünde yediğim çekirdek,ekmek kırıntıları, susam, kıl, tüy ne varsa içinde. Mikrop yuvası oluyor :)

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
benim klavye de tek hücreli organizmalar oluşmaya başlamıştır heralde :D

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Pisim ben :D Ayda bir ters cevirip sallıyorum klavyeyi artık Allah ne verdiyse :D Kablosuz oldugu icin pillerini cıkarıp ıslak mendil ile temizleyip kurumaya bırakıyorum :D

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bende aynen payientia gibi yapıyorum ters çevirip masaya vururum içinde ne varsa dökülür:D Mouse da toz alınırken arada kaynıyor:D

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Temizlemeye kalkarsam bozarım kesin.Kalsın öyle arada 2 vuruyorum kraker kırıntıları dökülüyor aşağıya.Yeter o kadar.

Mr_YAMYAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben ihtiyaç duyulduğunda sıcak su ve sıvı deterjan ile yıkıyorum. Özellikle klavye ve mause'un dış kısımlarını. Elektronik kısımları izoprophil alkol il siliyorum.
Nasıl yaptığım konusunda ilerde resimli anlatım yapmayı düşünüyorum.

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben tuşları çıkarmadan sadece söküp yıkıyorum. Önce duş başlığını söküp musluğu sonuna kadar açtıktan sonra tazzikli sıcak suyla yıkıyorum. Sonra eski bir diş fırçası+Mr.Muscle ile temizledikten sonra iyice durulayıp kurutuyorum :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Du hanımlarını geçti pc kullanıcıları ama şunu sormadan edemeyeceğim klavye tuşları sokuluyormu ben sokulduğunde kırılır diye biliyorum o yüzden arasını elektrik süpürge ile tuşların üstünü nemli bez ile siliyorum.

Mr_YAMYAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Du hanımlarını geçti pc kullanıcıları ama şunu sormadan edemeyeceğim klavye tuşları sokuluyormu ben sokulduğunde kırılır diye biliyorum o yüzden arasını elektrik süpürge ile tuşların üstünü nemli bez ile siliyorum.
Tuşlar belli bir mekanik yapı ile kilitlenerek oturacak şekilde tasarlanmışlardır. Eğer farklı bir açı ile zorlanırsa tırnakları kırılabilmektedir. Ancak alt kısımdan eşit bir baskı ile yukarı ittirilirse rahatlıkla çıkmaktadır. Keza takarken bu işlemi tersinden uygulamalıyız. Yani üstten eşit bir kuvvetle bastırmalıyız.

Resimlerle anlatayım.
img0001yq.jpg

img0002eju.jpg

img0003lr.jpg

img0005yl.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Fareyi boyle yaparken bozdum halen calisiyorda eskisi gibi degil. Fareyi cok silerim. Otekinide yaparimde tuslari oldugu gibi kalir.

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
klavyenin tuşların söküyorum canavar süpürgeyi max a geitirp kırıntıları topluom tuşlarıda bulaşık deterjanlı ılık suya atıyorum mis gibi oluyor :D mause ninde bordunu kasadan ayırıp onlarıda atıom o suyun içine sonra kurulayıp takıyorum :D

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Annem, ablam neyse işte süpürgeyle vuuuu diye yanımda gezerken ani bi hareketle süpürgenin ucundaki şeyi çıkartıp boruyu tutuyoprum, klavyeyi ters çevirip sırtını sıvazlar gibi arkadan vuruyorum sırtına, oda içindeki döküyor bir bir. Sonrada süpürgeyle dökülenleri alıp bezlede kalanı siliyorum, bu bezden fare'de nasibini alıyor. Yetmez mi? yeter be hocam.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bozulana kadar kullanıyorum ben. En son tüm tuşları deterjanla yıkadıktan sonra, çöpe attığım en temiz klavye olmuştu :D artık sadece ters çevirip sallıyorum. sonra masayı temizliyorum :D :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
pcyi kapatın tuşların resmini çekin. sonra allah ne verdiyse sökün :D