Klavye q yazma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wako
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wako

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Son 30 dakikadır hiç olmayan bir şey oldu ve pc kendi kendine q ya basıyor. Klavyeye zarar verecek bir şey yapmadım q dümesi normal şekilde. Normal bir şekilde işleri yaparken q ya basıyor sonra ben durduruyorum q ya hiç basmadan ve q yazmayı bitiriyor. Sorunun klavyede olduğunu sanmıyorum sizce neden bu sorun çıktı.

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Usb yada ps2 ise portundan sök tekrar tak. Usb ise farklı yere tekmayı dene. Tuşlarda problem olmayabilir de kablolarda bile sorun olsa bunu yapar.

wako

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Usb özelliği var birde öyle takayım.

Yine olmadı virüsten olabilir mi?

wako

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Usb ile taktım klavye yi ama bu seferde gomplayerla film izlerken bir süre sonra maus ya da klayyede bir tuşa basınca görüntü ayarlarını sıfırlıyor.

HMMH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çözümü bilen var mı? Hiçbir yerde bulamadım ben. Bir programda virüs tespit etti ve ondan sonra oldu. Daha önce de olmuştu. Kasadan ses geliyor ardından q yazıyor. Tuşu çıkardım sonuç aynı. Yardımlarınızı bekliyorum biri bulsun şunun çözümünü. Teşekkürler

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Eğer başka bir klavye ile denediğinizde de sorun devam ediyorsa, Spybot S&D, Malwarebytes anti-malware veya Combofix gibi yazılımlar ile sistemi tarayın.

HMMH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolasın deneyeceğim şimdi Combofix i

HMMH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Combofixi anlamadım fakat Anti-Malwareyi kurup sistemi taradığımda 4 hata buldu. Bu hataları kaldırdım ve şimdilik bir sorun yok. Eğer unutmazsam yarın net bir şekilde sonucu yazarım. Teşekkürler

Yarına kadar beklemek isterdim fakat şimdi yine aynı hatayı verdi. Klavyeyi kasanın başka bir usb girişine taktım, ara usb kablosu kullanıyordum onu çıkardım, sistemi virüs taramasından geçirdim ve anti-malware ile taradım. Hiçbiri sorunu çözmedi. Sorunun çözümünü bilen bilgisini eksik etmesin. Hiçbir yerde cevabı yok.

HMMH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunun çözümünü üniversitedeki İşletim Sistemleri hocamız çözdü. Comodo antivirüs programını sistemimize doğru bir şekilde yükleyip, güncelledikten sonra taramalıyız. Çıkan virüsleri temizliyoruz fakat bazıları silinmiyor mecburen öyle bırakıyoruz. Yeniden başlatıyoruz. Klavyemdeki sorun böyle çözüldü umarım başkalarının sorunu da böyle çözülür. Burdan da hocama teşekkür etmek istiyorum