Klasik gitarda gelişmek saçma mı olur?

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
merhaba geçenlerde youtube dan bakarak gitarla çalışmaya başladım. çaldığım ve sahip olduğum tür klasik gitar. ancak konu gitarla alakalıysa herkes klasik gitar hakkında sanki bir başlangıç gitarıymış gibi konuşuyor. akustiğin sesini beğenmediğimden elektronun da sürekli kabloya bağlı çalınmasından dolayı onlara geçiş yapmak istemiyorum açıkçası. sizce klasik gitarda gelişmek hatta yıllarımı vererek ustası olmak mı yoksa akustik veya elektroya geçip onlarda mı çok iyi olmak daha mantıklı? klasik gitarı amatörlükle bağdaştırmışlar gibi geldi bana ama sesi ve çalma kolaylığı hoşuma gidiyor

Susamcocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
eğer müzik yapmak istiyorsan klasik gitar olsun elektroik gitar olsun her gitarı çalman gerekdir

Bartuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Klasik gitarda ustalaşırsan hem akustik hem de elektrogitarı zorlanmadan ve fazla pratik yapmaya gerek kalmadan kolayca çalabilirsin. Olay zaten eli gitara alıştırmakta, alıştıktan sonra gitarın türü çok fark etmiyor.

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
256
Çalıştığım YouTube kanalı nedir acaba bende çalışmayı düşünüyorum da

Reaksiyon puanı
5,171
ben bir seçim yapıp bir alanda ustalaşmak istiyorum. çalanlar bilir gitar antreman ister ve hepsinde antremanlı olacak kadar vaktim yok
Elektro gitar çalan biri olarak şunları söyleyebilirim ki, temel seviyede 3 gitar arasındaki tek fark elektro ve akustiğin çelik tellerinden dolayı pena ile çalınması. Ancak ileri seviyede özellikle sağ el teknikleri ile bambaşka ve çok zor bir gitar klasik gitar. Kesinlikle sadece giriş seviyesi gitarı olarak görülmemeli.

eğer müzik yapmak istiyorsan klasik gitar olsun elektroik gitar olsun her gitarı çalman gerekdir
Tam aksine bir enstrümanda uzmanlaşmalı. Bas gitarı bas gitarist elektro gitarı solo ve ritim gitarist çalar. Aynı şey klasik gitar içinde geçerli. Klasik gitarıda sadece klasik gitara uzmanlaşmış biri çalmalıdır.

Bir insanım birden çok enstrüman çalmasındansa bir enstrümanda uzmanlaşması gerekir her zaman.

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
Çalıştığım YouTube kanalı nedir acaba bende çalışmayı düşünüyorum da
egemen dişli nin videolarını izliyorum. ayrıca youdican uygulamasıyla parmaklarımı gitara alıştırıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Klasik gitarda ustalaşırsan hem akustik hem de elektrogitarı zorlanmadan ve fazla pratik yapmaya gerek kalmadan kolayca çalabilirsin. Olay zaten eli gitara alıştırmakta, alıştıktan sonra gitarın türü çok fark etmiyor.
tam anlamamışsın beni. ben zaten klasikte uzmanlaşmak istiyorum diğerlerinde değil