KKTC'de büyük Türkiye ayıbı!

Bu konuyu okuyanlar

0ReiS0

Müdavim
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
83717.jpg

KKTC'de büyük Türkiye ayıbı!
15 Şubat 2009 Pazar 22:33
KKTC'de bir grup Türk, Türkiye'yi işgalcilikle suçladı! Eylemde öyle sözler safedildi ki akıllara durgunluk verdi.

KKTC’deki polis alımlarına Türkiye’nin müdahale ettiğini iddia eden bir grup, Lefkoşa’daki Türk Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi Gösteride Türkiye, resmen işgalci ilan edildi.

KKTC’de bir hafta önce polis teşkilatına 100 kişinin alınmasında kayırmacılık yapıldığı iddia edilerek, Türkiye’ye işgalci suçlaması yöneltildi.
Polis teşkilatına yeni polis alınmasıyla ilgili tartışma, yapılan sınavda başarılı olduklarını ileri süren bazı adayların 100 kişilik kazananlar listesine girmemesi üzerine patlak verdi. Sınavda kayırmacılık yapıldığını savunan ve sınavı kazandıklarını iddia eden 20 kişilik bir grup, önceki gün Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde toplanarak elçiliğin polis alımlarına “müdahalede bulunduğunu” ileri sürdü. Grup, polis alımlarını protesto ederken, Türkiye’ye ağır bir dille hücumda bulundu.

KKTC'DE KANLI EL MARKETİ

Türkiye’yi, “Kuzey Kıbrıs’ı işgal etmekle” suçlayan Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) yandaşları, “Emperyalizme, Faşizme ve İşgallere Karşı Direniş” yazılı pankartla Türkiye elçiliğine geldi. Grup, elçiliğin polis alımlarına karıştığını iddia ederek, elçilik kapısına seramikten yapılmış “kanlı el” maketi bıraktı.

TÜRKİYE'YE İŞGALCİ SUÇLAMASI

Grup adına konuşan BKP’li Abdullah Korkmazhan, polis alımlarında Türkiye elçiliğinin istediği kişilerin işe alındığını ileri sürdü. Korkmazhan, “Kuzey Kıbrıs Türkiye’nin işgali altında olduğu müddetçe, Türkiye Kuzey Kıbrıs’taki her türlü olaydan sorumludur. Bilhassa da Kuzey Kıbrıs’taki halkın güvenliğinden. İşgal durumu sürdükçe Türkiye şunu iyice bilimelidir ki, Kuzey Kıbrıs’taki vatandaşlarımızın burnu dahi kanasa Türkiye sorumludur” dedi.

Çıkan tartışmalar üzerine KKTC Yüksek İdare Mahkemesi, 100 kişilik listeden 38 kişinin işlemlerini durdurdu. Emniyet Müdürü Günay Özan’la görüşen Başbakan Ferdi Sabit Soyer de, “Özan’ın açıklamalarından tatmin olmadığı” gerekçesiyle, 100 kişinin maaşlarını dondurduğunu açıkladı.

kaynak

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=179663
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Bunların Türklük ile alakaları yok.
 

X_Codesia

Müdavim
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
1,217
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
Bunlar Türk olamaz
Türkiye'yi hasım kabul etmiş Rumdur
 

0ReiS0

Müdavim
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Bitane Delikanlı Cıkıp Orda Kafaları Kırmıyor anlamadım ne ayak bunlar.
 

4ReacTiv

Doçent
Katılım
4 Ekim 2008
Mesajlar
600
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Bunlar Türkse,ben de Rum'um.
KKTC li hocam.Kıbrısda yaşanlar bilirler oranın yerlileri Türkiye den gelenlere acayip kötü davranıyorlar.Artık Rum gibi olmuşlar.

Bizzat Rum kesimi ile birleşmek istiyoruz.Türkiye ye bağlı olmak istemiyoruz diyenleri çok gördüm internet ortamında...

Rezil bir durum :angry:
 

Rom.

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
63
İLerde anlarlar, Türkiye'nin gerkliliğini ama iş işten geçmiş olmaz İnşallah ...
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
Ben KKTC'de okuyan birisi olarak 4,5 yıldır gördüklerimi söylemek istiyorum....

Bu insanlar Türkiye'den gelenlere bazı lakaplar takmışlar. Bunlar tabii ki kötü anlamlı şeyler. Örnek; "Fica" yani onların deyimine göre bizler (yani TÜRKLER-Türkiyeliler) "deniz pisliği" imişiz. Denizden bunlara pislik getirmişiz..Bir de "karasakal" lakapları var, bu da yine aşağılama anlamlı bir söz....

Yüzlerce kıbrıslı tanıdım ama hiç abartmıyorum içlerinde "bir" tane insan yoktu. Bunu kktcye giden kime sorarsanız sorun aksini söylemez. Adamlar bizden nefret ediyor, esnafları Türk askerimizi aşağılıyor, hakaret ediyor. Bunlarda İngiliz hayranlığı vardır, İngiltere zamanında adadaki madenleri alıp götürmüş, o madenlerde kıbrıslıları çalıştırmış ve üstüne tüm pisliğini (siyanürlü deniz dahil) bırakıp gitmiştir ama bunlar hala İngiltere de İngiltere diiyp dururlar....Aksine her sene bunlara yılda 1 milyar dolara yakın para gönderen Türkiye'ye tam ters gözle bakarlar. Türk askerini sevmezler, asker çekilse Rumlar bunları yine kesecek çok iyi bilirler ama yinede olsun derler..

Tembelliğe o kadar alışmışlarki adamlar çalışmaya gerek duymuyor. Dedikleri söz şu; "Türkiye para göndersin biz yeriz, ne çalışacağım banane!" diyorlar....

En fakirinin evinde en az " iki araba " vardır....Daha traktörleri veya diğer araçlarını (atv gibi..) saymıyorum...

Yani kısaca, Türkiye için orasının stratejik önemi olmasa beş para etmez, direk ver-kurtul derim, yıllardır bizim sırtımıza kambur oldular....

Ben bu kktc'nin hangi dine mensup olduğunu da çözemedim. cumaya gideni görmedim (öğrenci-asker doldurur sadece), kurban kesen görmedim, bayram kutlayan görmedim...Tek kutladıkları "Christmas" tır....

Neyse daha söylenecek çok söz var ama neyse....
 

zelenga

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2008
Mesajlar
2,509
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Ülkemizde alenen dinimize ve manevi değerlerimize saldırılıyor.. Kıbrıs'da ne idüğü belirsizler Türkiye'ye saldırmış.. çok mu?
 

rise

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Ocak 2009
Mesajlar
9,893
Reaksiyon puanı
3,247
Puanları
113
Kıbrıslı dünü ne çabuk unutmuş !..
Tarihten dersini almayanların sarfedebileceği ne kadar tali'siz söz varsa sarfediyorlar.
Çok geriye değil; 1990 lı yıllarda Bosna' nın başına gelenlerden bahsedeceğim.
Yugoslavya parçalanıncaya kadar sırplarla içiçe yaşadılar.
Ne zaman Yugoslavya parçalandı, sırplar Bosnalıların kapılarına işaret vurunca anladılar acı gerçeği. Gerisini zaten biliyorsunuz.

Gelelim Kıbrıs' a;
Yeni nesil sizlerin de söylediğiniz gibi kaybedilmiş bir nesil
vurdumduymaz, İngilize mi Rumlara mı benzediği meçhul olan bir nesil.
1997 yılında çalıştığım bir işyerinde Kıbrıstan bir genç vardı, savaştan işgalden Kıbrıs' tan konu açıldı;
Bizler orada bulunanlar olarak "kanımızın son damlasına kadar Kıbrısı müdafaa ederiz" derken, Kıbrıslı (bu nasıl bir ihanettir!!!) ben kesinlikle Kıbrıs için savaşmam demesin mi?
Tabii ki vatanını - milletini sevenleri bunun dışında tutarız.
Mesela 1974 ve öncesinde Kıbrıs' ta üzerine düşeni fazlasıyla yapmış insanlar var. (Allah göstermesin) şimdi olsa tekrar gözümü kırpmadan giderim diyeni de tanıdım.
İzzetle ölmek varken, bilmem ne şekil yaşamak..
İzzetle ölmeyi tercih ederim. :excl:
 

baaydin

Müdavim
Katılım
2 Kasım 2007
Mesajlar
2,173
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
emin olun gerçek kıbrıslılar aslında türkleri işgalci olarak görüyor. zaten bizim için kıbrısın stratejik bir önemi olmasa hepsinin dibine kibrit suyu söküp ateşi vermek lazım. türkiyenin resmen %20 sini iç edip hiç bir işe yaramayan bir toplum bence.
 

freewill

Müdavim
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
imkan olsada içindekilerle beraber sulara gömülsede bi rahatlasak ;)
 

Son mesajlar

Üst