Haber KKTC, daha önce tek konut satın alma hakkı olan Türkiye vatandaşlarına 3 konut alma hakkı verdi

barisbiyik

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,061
GPTYiltWkAA41aX.jpg

Forbes dergisi, yurt dışında mülk satın alınabilecek en kârlı ülke olarak KKTC'yi gösterdi. Türkiye'de artan konut fiyatları nedeniyle son bir yılda KKTC ve Dubai, Türk yatırımcılar arasında popüler hale geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurt dışında edinebileceği konut sayısı birden üçe çıkarıldı. Bu gelişmeler, KKTC'nin gayrimenkul piyasasına olan ilgiyi artırdı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Neden kendi ülkemizde konut alma sınırı mevcut? Kuzey Kıbrıs da bizim ülkemiz ve kendi ülkemizde en fazla 3 konut alabiliyoruz. Bu zamana kadar tek konut sınırı vardı da ne oldu? Çoğu kişinin oradan ev aldığını zannetmiyorum. Muğla, Antalya, İzmir falan varken pek orayı tercih ettiklerini düşünmüyorum insanların.

barisbiyik

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,061
Neden kendi ülkemizde konut alma sınırı mevcut? Kuzey Kıbrıs da bizim ülkemiz ve kendi ülkemizde en fazla 3 konut alabiliyoruz. Bu zamana kadar tek konut sınırı vardı da ne oldu? Çoğu kişinin oradan ev aldığını zannetmiyorum. Muğla, Antalya, İzmir falan varken pek orayı tercih ettiklerini düşünmüyorum insanların.
Bende onu pek anlamadım haberi görünce bende yeni öğrendim neden böyle bir saçmalık var diye

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Ben Kıbrıs'ta 3 yıl yaşadım. Bizim toprağımız ama halen daha kimlikle girişte 30 gün sınırı uygulanıyor, çalışmak için çalışma izni gerekiyor, vs. vs.

Bu arada dün Kıbrıs ile ilgili duyduğum şu yorum beni derin düşündürdü, paylaşmak isterim.
"Kıbrıs çıkartması meselesi bu gün olsa, askeri gücümüz daha fazla olmasına rağmen Kıbrıs'a asker çıkartamazdık ve Kıbrıs tamamen elden gidebilirdi."

Bu yorum doğru mudur bilmem ama o kadar imkansızlıklar halinde kurtardığımız vatan toprağını yine diplomatik başarısızlıklarla ufak ufak kaybediyoruz gibi hissediyorum.