Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Nerde eski Kızkalesi Şimdi gidilmez oldu, denize bile girilmez oldu. Neden diye sormayın, bilenler biliyor :wassat: Fotoğraflar için teşekkürler Beste :icon_:
aa hemşerilerim varmıs burda küçüklüüm adanada geçti tabi adanada olupta mersini görmemek olmas dimi
benim bildiim yani son gittimde gayet hoştu oralar şimdi nasıl bilmiyorum
valla bi hikaye biliyodum kız kulesi içinmi kız kalesi içinmiydi tam hatırlayamadım
bir yılan geliyordu işte ondan korunmak için kale fln yapılıodu öle bişiler vardı ama neydi ???
1104 yılında Bizanslılar tarafından yapılan Kızkalesi'ne Hellenistik Çağ'da Krambusa deniliyordu. Küçük bir ada üstünde olan Kızkalesi'nin halk arasında çok iyi bilinen güzel bir söylencesi vardı:
Korykos'ta yaşayan krallardan biri, bir kız çocuğunun olması için, gece-gündüz tanrılara dua edermiş. Sonunda dileği yerine gelmiş, dillere destan çok güzel bir kızı olmuş. Kralın kızı büyüdükçe daha da güzelleşiyormuş. Güzel olduğu kadar yardımseverliğiyle de herkesin olduğu kadar tanrılarında hayranlığını ve sevgisini kazanmış.
Bir gün Korykos kentine bir bilici gelir. Kral da onu saraya davet eder. Yaşlı kral kızının geleceğini öğrenmek ister. Bilici kıza bakınca irkilir, korkar, fakat krala birşey söylemez. Kral biliciyi zorlayınca, "Kralım, güzel kızınızı bir yılan sokacak ve kızınız ölecek. Bu yazgıyı kimse bozamayacak. Siz de engel olamayacaksınız" der.
Kral kızına bundan sözetmez, fakat üzüntüyle derin düşüncelere dalar. Sonunda Korykos Kalesi karşısında kıyıya yakın küçük bir adacık üzerine aktaşlardan bir kale yaptırır.
Hizmetçileriyle beraber güzel kızını bu kaleye kapatır. Olan bitenden haberi olmayan kız, çok üzülmekte, günden güne eriyip gitmekte, olan bitene bir anlam verememektedir. Kızın canı birgün altın sarısı "Tarsus Beyazı" üzümü ister. Saraydan gönderilen üzüm sepeti içinden çıkan bir yılan onu sokar ve öldürür.
Oldukça güzel potansiyele sahip ve potansiyeli oranında rezil edilen bir yer. Türkiye'nin bu tür güzelliklerde İstanbul'u bilinir sadece, oysa daha güzel yerler vardır; ama hiç bir şekilde değerlendirilmediği için böyle çürüyüp gider.
Dikkat edin Kız Kalesinin sahip olduğu potansiyele ve aynı zamanda hiç bir turistik faaliyet yapılmadığını düşünün. Evet yapılmıyor. Hatta kaleye çıkan bir daha çıkmak istemiyor. Neden mi? Çünkü biz Türk insanı olarak bütün kaleyi "hela" olarak kullanıyoruz. İnanmayanlar o güzel yerdeki kaleye çıkarak burunlarının direğini kırıp, görüntülenmeye değer bir tek yer bulamadan, bir tek fotoğraf çekmeden dönerek bunu deneyimleyebilirler.
Bir kaç hafta önce sahilde kitap okumak üzere gitmiştim, denizi hala güzel sayılır, her ne kadar yüzmesem de en azından bir çok yere göre epey temiz olduğunu gördüm.
Sahip olduğumuz hiç bir şeyin kıymetini bilmiyoruz..
Oldukça güzel potansiyele sahip ve potansiyeli oranında rezil edilen bir yer. Türkiye'nin bu tür güzelliklerde İstanbul'u bilinir sadece, oysa daha güzel yerler vardır; ama hiç bir şekilde değerlendirilmediği için böyle çürüyüp gider.
Dikkat edin Kız Kalesinin sahip olduğu potansiyele ve aynı zamanda hiç bir turistik faaliyet yapılmadığını düşünün. Evet yapılmıyor. Hatta kaleye çıkan bir daha çıkmak istemiyor. Neden mi? Çünkü biz Türk insanı olarak bütün kaleyi "hela" olarak kullanıyoruz. İnanmayanlar o güzel yerdeki kaleye çıkarak burunlarının direğini kırıp, görüntülenmeye değer bir tek yer bulamadan, bir tek fotoğraf çekmeden dönerek bunu deneyimleyebilirler.
Zaten Beste fotoğraf koymuş, üstten çekilmiş olan fotoğrafa bakarsanız ne kadar kirli ve bakımsız olduğunu, içeride hiç bir kimsenin bulunmadığını görürsünüz.
Bir kaç hafta önce sahilde kitap okumak üzere gitmiştim, denizi hala güzel sayılır, her ne kadar yüzmesem de en azından bir çok yere göre epey temiz olduğunu gördüm.
Sahip olduğumuz hiç bir şeyin kıymetini bilmiyoruz..
Elmacık, kendime inanamıyorum hatta tokat atıyorum :wassat: Seninle aynı fikirde olacağım aklıma gelmezdi Bende geçen hafta Limonlu' daydım. Arkadaşların Kaleye gidelim teklifini ne kadar istesemde geri çevirdim. Etrafın insan kirliliği ve plajdaki h.dük kirliliğini göz önüne aldığımda gerçektende iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Elmacık' ın da dediği gibi, hiç bir şeyin kıymetini bilmiyoruz Oysa ki yurdumun dört bir yanı cennet. Limonlu - Tırtar' da ilkokul binasının üzerinde şu yazıyor : "Bu vatanın her yanı çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır. M.Kemal Atatürk "
3 sene önce gittiğimde kumu çok güzeldi denize girmek için idealdi.
Tekneyle kaleyede gittim ama batırmışlar kaleyi hem çöp hemde hertarafa yazılan sprey yazılar batırmış kaleyi