Kıytırık cep telefonunda autorun.inf

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sdmh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Selam arkadaşlar,

Çin malı çift hatlı 150tl'lik kıytırık cep telefonumu ortak kullanılan bilgisayara mp3 kopyalamak amacıyla usb ile bağlamıştım. Telefonun java veya benzeri özellikleride yok.

Bugün bir dosyaya bakmak için telefon hafızasına ve hafıza kartı hafızasına ayrı ayrı baktığımda ikisindede "autorun.inf" dosyası vardı. Büyük ihtimal bilgisayarda bulunan bir virüs yapmıştı. Ama içimden bayağı güldüm.

Allah gelişmiş işletimli (symbian vb) ve usb'li cep telefonu kullanıcılarına yardım etsin :lol::lol::lol:

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunda gülecek bişey yok. Sonuçda hafıza kartını bilgisayar depolama birimi olarak görüyor.Bİlgisayarında virus varsa doğal olarak kartada bulaşıyor. O hafıza kartının takılı olduğu telefonun 3 kuruşluk yada 3 milyarlık olması ,hatta ister symbian, ister android ,yada iphone os veya bada işetim sistemi hatta meego olmasının hiiiçbir önemi yoktur.

Kapiş:lol:

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar problem benim değil gelişmiş işletim sistemli (symbian vb) ve usb'li cep telefonu kullanıcılarının. Ben 2 dosyayı sildim ve telefonun basitliğinden dolayı virüs olmadığından eminim.

Fakat "Autorun.inf" dosyası ile genellikle virüslü çalıştırılabilir dosya işletiğinden gelişmiş işletim sistemine sahip telefonlara virüs bulaşabilir ve bundan kullanıcılarının haberi olmayabilir. Yani bu tip telefona sahip kullanıcılar dikkatli olsunlar...

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar problem benim değil gelişmiş işletim sistemli (symbian vb) ve usb'li cep telefonu kullanıcılarının. Ben 2 dosyayı sildim ve telefonun basitliğinden dolayı virüs olmadığından eminim.

Fakat "Autorun.inf" dosyası ile genellikle virüslü çalıştırılabilir dosya işletiğinden gelişmiş işletim sistemine sahip telefonlara virüs bulaşabilir ve bundan kullanıcılarının haberi olmayabilir. Yani bu tip telefona sahip kullanıcılar dikkatli olsunlar...

.inf dosyası windows işletim sistemlerinde çalışılır. Linux,Macos veya ceptellerde kullanılan symbian, android gibi işletim sistemlerinde çalışmaz.

Özetle pc için yapılmış bir virus cep telefonunda çalışmaz çünkü mimarisi farklıdır.