Kıyamet

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
2012 filmini izlemeden, ki, onca masrafa rağmen bir tür Nuh'un Gemisi parodisi gibi olmuş, Maya takvimi ve Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimde betimlenen Kıyamet, bazılarına göre 2012, bazılarına göre 2014 ve diğer bir kesime göre 2017 yılı olarak belirtiliyor.
Acaba gerçekten bu dünyanın kaçınılmaz sonu mu olacak, yoksa insan neslinin yeniden yapılandırılması veya başka bir boyuta geçiş mi?
Bazı belgesellerde dünyanın daha yıllarca görevini sürdüreceği, ancak 1 milyon yıl kadar sonra bir büyük astroidle çarpışıp yok olması veya bir kara delik tarafından yutulması vurgulanıyor.
Hal böyleyken, Maya takvimi veya diğer kaynaklara dayanarak dünyada insan neslinin bir şekilde başka bir boyuta ve kalıba gireceğini düşünmek sanırım yanlış olmaz.

Bizden önce bulgularına rastlanan bazı medeniyetlerin izlerinin bulunması, bizden önce de, bu dünyanın akıllı yaratıklar tarafından paylaşıldığını akla getiriyor.

Hatta benim kişisel düşüncem, uzaydan geldiğini sandığımız ufoların belki de o medeniyetlerin kalıntısı bazı akıllı yaratıkların eseri olabileceği yönünde.

Basit bir düşünceyle, bizden milyonlarca ışık yılı uzaklardan geldiği söylenen bu ufolar, sadece bir iki poz resim verip, geldikleri yerlere geri mi dönüyorlar?

Sanmıyorum.

Yüce Kitaplarda betimlenen Adem ve Havva, yani ilk insanın oluştuğu ve yaşadığı zaman dilimi nedir?

Bize okutulan Mağara devri, Yontma Taş, Cilalı Taş gibi bazı devirlerden geçen insanoğluna birden M.Ö. 3000'lerde Orta Asya'da ilk şehir devletlerini kurarken rastlıyoruz.
Mağara devri ve ilk ateşin bulunmasını 500.000 yıl önce Homo Erektus tarafından olduğunu varsayarsak, o dönem ile, ilk şehir devletlerini ortaya çıkışı arasında, bize hiç bir verisi ulaşamayan karanlık bir dönem var.

Belirtilen kıyamet neticesi acaba insanoğlu yine ilk çağlara kadar gerileyip, yeniden mi bir yapılanma sürecine mi girecek?

Şurası muhakkak ki, dünya tüm esrarıyla hala dönmeye devam edecek.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Sayın Fantoma;

İlk olarak Ahzap suresi 63. ayeti aşağıda verildiği gibi herşeyi açıklıyor bunun için kıyametin ne zaman kopacağı konusunun üstüne kafa yormak doğru olmaz.

"İnsanlar, sana kıyametin saatini sorarlar, De ki: 'O'nun bilgisi yalnızca Allah'ın katındadır.' Ne bilirsin, belki kıyamet saati pek yakında olabilir. (Ahzap, 63)

Fakat bunun hangi sebepler ve nasıl olacağı konusunda alttaki konuları biraz incelerseniz aklınızdaki bir çok soru işaretinin kalkıcağını düşünüyorum..
Hayırlı geceler.

---> Kıyamet Alametleri

---> Kıyametin Kopma Esnasındaki SURA Üfürülme Olayı

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
kıyametin ne zaman kopacağını ALLAH bilir ama Kuranda kıyamet kopacak deniyor ama tarih ve saat verilmemiştir, zaten dünya yavaş yavaş yok olmaya başlıyor, çeşitli felaketler yaşanıyor, çok yakında su savaşları çıkabilir, bu duruma geldik çevredeki felaketler zaten bunun bir başlangıcıdır.

teknomod

Asistan
Reaksiyon puanı
1
filmi beğenmedim çok yapmacık olmuş:
düşünsene adamlar kıyametten kurtuluyor nasıl iş.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili Pesimistyle,
Ben Yüce Kitabımızın 5 değişik çevirisini okudum, alametler hakkında da biraz bilgim var.
Benim değinmek istediğim kıyametin ne zaman kopacağı değil. Nasıl olacağı da değil.
Kıyamet günü dünyanın üzerinde yaşayan canlıların topyekun yok olması ve yüzey şekillerinin değişmesi baz alındığında dünyanın da ortadan kalkacağı hiç bir kaynakta belirtilmemiştir.
Demek istediğim dünya şekil değiştirse de, yine dönmeye devam edecek. O zaman üzerinde mutlaka yine insan oluşacak ve yepyeni, ama belki yine ilkel çağlardan başlayan bir yaşam başlayacak.
Dünyanın oluşumunun tarihleri baz alındığında ve üzerinde insanın türemesi düşünüldüğünde, insan her 5 milyon yılda bir bu dünyada var olmuş.
Bu da basitçe bizim baz aldığımız insanlık tarihinden önce de bu dünyada yine bir şekilde yaşayanların bulunduğunu ve kıyameti takip eden gelecek 5 milyon yıl içinde değişik bir türün yine dünyada var olmasının olası olduğunu akla getiriyor.
Bizim aklımızın yetebildiği, daha doğrusu bize yetecek kadar öğretilen çoğu kavram gibi, zaman kavramı da aslında gerçek bir kavram değil ve bu nedenle çoğu şeyi bu eksik bilgilerden yola çıkarak ediniyoruz.

Dolayısıyla, kıyamet veya topyekun yok oluş ve dinimize vurgulanan tekrar dirilme acaba dediğim tekrar yaşamın oluşması mı demektir?
Dünyanın şekil değiştirse de yok olmayacağı ve yörüngeleri hatta yapısı değişse de, uzayda hala dönüyor olması baz alındığına göre bu da sanırım yine insanın bir şekilde tekrar varolabileceğini akla getiriyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@Fantoma kardeşim, "acaba böyle midir, bence şöyle olabilir.." demek yerine o konuyu eski ve güvenilir kaynaklardan araştırmak daha doğru olmaz mı? :)

Dünyanın yok olmayıp da tekrar dirilişin yine bu dünyada gerçekleşeceğini söylemek, hem Cennet ve Cehennem kavramlarıyla, hem ayetlerle hem de hadislerle çelişir. Allah'ın mekanı dar mı ki yaratacak başka yeri kalmamış olsun? Halbuki O mekandan münezzehtir, mekana ve zamana ihtiyacı yoktur.

Ayet ve hadisleri incelersen cennet ve cehnnemin tamamen eş zamanlı olarak zaten var olduklarını ve farklı alemler olduğunu görürsün.

Dersen ki, Allah sadece bizi mi yarattı, başka şekil ve özelliklerde kavimler yaratmıyor mu? Tabi ki yaratıyor; ama illa ki bu dünya olmalıymış gibi neden düşünüyorsun? Allah başka evrenler de yaratabilir; bu bilginin bir kısmı bize sırdır. Fakat bildiğimiz, Allah'ın yaratma özelliğinin her zaman devam ettiği. Olabilir ki bu dünya yok olduktan sonra başka bir evren yaratır, başka özellikte başka canlılar var eder.. Ama illa ki "bu dünya dönecek" demek, Allah'ın kudretine eksiklik isnat etmek ve O'nu tek dünyaya sınırlamak demektir; halbuki O bunlardan daha yücedir, hiçbir sınır onu kuşatamaz.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili dostum Elmacık,
Ben sanırım demek istediklerimi iyi anlatamıyorum.
Hiç bir şüpheye düşmeden Allahın alemleri yaratan olduğunun bilincindeyim.
O'nun yaptıkları, yarattıkları veya yokettiklerini de tartışmıyorum.
Elbette daha nice sonsuz evrenler yaratabilir, yok edebilir.
Ama demek istediğim o değil.
Bu yaşadığımız dünyanın üzerinde yaşayanların kıyamet ile yok olacak olması, dünyanın yok olacağı demek değil. Din kitapları kıyametten bahsederken dünyanın yok olacağını değil, inanan veya inanamayan kişilerin bir şekilde topyekun ortadan kaldırılacağını betimler.
Bu durumda da, kişisel olarak acaba yeni bir nesil veya insan tekrar yaratılacak mıdır, diye düşünüyorum.
Amaç evrenleri yaratan, yaşamı veren, alan isterse yok eden Allah kavramının yapıp yapamayacağı endişesi veya tartışması değil, ki, bir kul ve inanan olarak ne haddime, ancak, bu dünyada yeni bir yaşamın yeşerebileceği olasılığı olacak mıdır?
Bu, başka boyut veya evrende de gerçekleşebilir. Allah elbette bunu yapabilecek güçtedir.
Ama kıyametten sonra insanları olmadan zavallı dünyamız öylece kalacak mıdır acaba, yoksa yeni yaşamlar ve bir yeni başlangıç oluşacak mıdır?
Bunu düşünmeme neden olan Atlantis ve Mu gibi bazı medeniyetlere ait bulguların saptanması.
Yani bir insanlık dönemi yaşanmış ve son bulmuş ardından yeni bir yaşam belirmiş.
Bu, hep devam edecek bir süre. olabilir mi?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@Fantoma kardeşim, Atlantis ve Mu gibi uygarlıklar eğer gerçekte vardılarsa (ki ihtimaldir), onlar bizden önceki kıyametlerde yok olmuş kavimler olamazlar. Ona varana kadar zaten Kur'anda Allah birçok kavmi helak ettiğini buyurmuştur; öyleyse neden onların Kur'anda helak edildikleri bildirilen kavimlerden olduğunu değil de bizden önceki başka yaratıklar olduğunu düşünüyorsun?

Tekvir suresini okumanı öneririm acizane. Allah o surede güneşin dürüleceğini, yıldızların döküleceini, ilginç bir şekilde denizlerin tutuşturulacağını, gökün sıyrılıp yırtılacağını.. buyuruyor. Bunlar dünyanın yok oluşudur, sadece üzerindeki canlılar değil. Öyleyse Allah dünyayı ve daha da öte evreni ne şekilde yok edeceğini bile anlatmışken, neden illa ki bu dünya yerinde duracak diyelim; yahut da durması gerek midir?

Atlantis ve Mu gibi medeniyetlerden bulgular olması, Allah'ın Kur'anda belirttiği özelliklere sahip bir kıyametin asla kopmadığının kanıtıdır. Öyleyse o gibi uygarlıklar sadece bizden önce helak edilmiş kavimlerdir. Semud gibi, Nuh ve Lut kavimleri gibi..

Yoksa haşa biz Allah'ın ortadan kaldırdıklarını mı ortaya çıkarıyoruz? :)