Kitaplar nasıl dezenfekte edilmeli?

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Malum kitapları kolonya veya dezenfektan ile dezenfekte edemiyoruz. İnternette bunla alakalı bir konu bulamadım. Ben iki gün balkonda tutuyorum yeterli midir?

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Yeterli olur , zaten dış kapağını alkollü bi mendille silip 5 dk beklemende yeterli oluyor.

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Yeni kitap veya gazete ise zaten sterildir.
Offset baskıda eskiden su kullanılırdı. Su kağıdı nemlendirdiği için özellikle kalın kağıtlarda baskı sırasında yayılma oluyordu. Düz baskılarda her renk basımdıktan sonra kuruma için beklenerdi. Rotatifte bu zaten mümkün değildi vs vs vs

Şimdiki baskı sistemlerinde su yerine hızlı buharlaştığı icin 80-90 derece alkol kullanılıyor. Yani basılı tüm sayfalar en az bir kez alkolden geçiyor.
Sonradan içine bir bulaşma olmadıysa temizdir. Dışı bulaşa müsaittir. Alkolle silersiniz.

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Yeni kitap veya gazete ise zaten sterildir.
Offset baskıda eskiden su kullanılırdı. Su kağıdı nemlendirdiği için özellikle kalın kağıtlarda baskı sırasında yayılma oluyordu. Düz baskılarda her renk basımdıktan sonra kuruma için beklenerdi. Rotatifte bu zaten mümkün değildi vs vs vs

Şimdiki baskı sistemlerinde su yerine hızlı buharlaştığı icin 80-90 derece alkol kullanılıyor. Yani basılı tüm sayfalar en az bir kez alkolden geçiyor.
Sonradan içine bir bulaşma olmadıysa temizdir. Dışı bulaşa müsaittir. Alkolle silersiniz.
Dersane ve kütüphanede kitabı açıp çalışıyorum. İçteki sayfalara bulaşıyor yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dersane ve kütüphanede kitabı açıp çalışıyorum. İçteki sayfalara bulaşıyor yani.
Çok kötü bir durum. Şimdilik belirli kitapları dışarda kullanıyorum. Evde masama koymuyorum. Ama okul açıldığında ne yapacağız? Her türlü kitabı defteri götürüp getirip evde de çalışmamız gerekecek.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Size ait olmayanları eldiven ile kullanmaya çalışın.