Kıskanılan Ülkeden Acınası hale dönen ülke: Türkiye

Sizce ülke eskisi gibi rahatlayabilirmi


  • Kullanılan toplam oy
    30

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alyx Vance

Profesör
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
2,904
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
1,613
Puanları
113
Osmanlı devletinde süper güçtük. Herşeyimiz vardı. Halk mutluydu avrupa bizi kıskanıyodu (gerçekten) 1500-1600 yıllarında şahlandık. Hiç olmadığımız kadar güçlendik. Sonra noldu. Püfffff. 19. yüzyılda resmen osmanlı çöktü. Ayaklanmalar başladı isyanlar başladı bize bağlı ülkeler kendi bağımsızlığını ilan etti. Ülke borç batağına sürüklendi. Atatürk olmasaydı belkide osmanlı tamamen yok olacak ve bizde ermenilerim veya yunanlıların eline düşecektik. Allahtan bu olmadı, Osmanlı bitti ama Artık TÜRKİYE CUMHURİYETİ var. Fabrikalar açtı insanlara kötü muamele yapmadı, Örnek bir insan oldu. Ana maalesef 1938 de kaybettik. Borçlar Krizler darbeler. Ve en önemlisi İftiralar.. Belkide Türkiye tarihinin en kötü zamanları 1960 1971 1980 1997-2001 ve 2018 sonrası olabilir. Hele o 1997 de ki iğrenç başörtü olayları. Kelimenin tam anlamıyla felaketti. Başörtülüysen okuyamıyorsun topluluğa karışamıyorsun Kuran okuyup namaz bile kılamıyorsun. Allahtan Bu saçmalık Recep Tayyip Erdoğan sayesinde sona erdi. 2002 (yanlış hatırlamıyorsam) Tarihinde başbakan oldu. 2014 te cumhurbaşkanı oldu. Ülkeye gerçekten ciddi faydalar sağladı. Ama İpin ucu 2018 seçimlerinden sonra patladı. 2018 De Rahip Brunson olayından sonra dolar 4 tl den 7 tl ye çıktı. Adam Serbest bırakılınca 5 TL oldu ama Şimdi 9 TL ye dayanmak üzere. Vergiler çok fazla. Faiz çok fazla. Market fiyatları gitgide zamlanıyor. Ülkenin gençleri bu ülkeden ümidi kesiyor. Göçmen krizi pahalı evler pahalı yaşam PAHALI HAYAT. Bizi kıskanan avrupa bize acıyor resmen. İnternette görüyorum sürekli TR ile alay ediyorlar. Okul masrafları çok. Asgari ücret açlık sınırının altında. Artık Birşeyler değişmek zorunda. Yoksa bu sorun (Allah göstermesin) Ayaklanmalar vs ile sonuçlanabilir. Şimdi 2023 seçimleri olacak. Sizce ne olacak? Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Görüşlerinizi bekliyorum :)

Bir yerde hatam varsa düzeltirseniz sevinirim
 
Son düzenleme:

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,982
Puanları
113
Dediklerin tam olarak böyle değil özellikle de Osmanlı için söylediklerin. Düzeltecek çok fazla şey olduğu için uzun uzun yazmayacağım şimdi. Tarihi standart kaynaklardan değil de gerçek kaynaklardan öğrenmeye çalışırsan karşına bambaşka şeyler çıkacak. Ben ülkenin şu anki durumuyla alakalı şu görseli bırakacağım sadece.

platonm.jpeg
 

ember_moon7

Müdavim
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
1,703
Reaksiyon puanı
2,177
Puanları
113
Osmanlı devletinde süper güçtük. Herşeyimiz vardı. Halk mutluydu avrupa bizi kıskanıyodu (gerçekten) 1500-1600 yıllarında şahlandık. Hiç olmadığımız kadar güçlendik. Sonra noldu. Püfffff. 19. yüzyılda resmen osmanlı çöktü. Ayaklanmalar başladı isyanlar başladı bize bağlı ülkeler kendi bağımsızlığını ilan etti. Ülke borç batağına sürüklendi. Atatürk olmasaydı belkide osmanlı tamamen yok olacak ve bizde ermenilerim veya yunanlıların eline düşecektik. Allahtan bu olmadı, Osmanlı bitti ama Artık TÜRKİYE CUMHURİYETİ var. Fabrikalar açtı insanlara kötü muamele yapmadı, Örnek bir insan oldu. Ana maalesef 1938 de kaybettik. Krizler darbeler. Ve en önemlisi İftiralar. Deneyimsiz devlet ve daha fazlası. Belkide Türkiye tarihinin en kötü zamanları 1960 1971 1980 1997-2001 ve 2018 sonrası olabilir. Hele o 1997 de ki iğrenç başörtü olayları. Kelimenin tam anlamıyla felaketti. Başörtülüysen okuyamıyorsun topluluğa karışamıyorsun Kuran okuyup namaz bile kılamıyorsun. Allahtan Bu saçmalık Recep Tayyip Erdoğan sayesinde sona erdi. 2002 (yanlış hatırlamıyorsam) Tarihinde başbakan oldu. 2014 te cumhurbaşkanı oldu. Ülkeye gerçekten ciddi faydalar sağladı. Ama İpin ucu 2018 seçimlerinden sonra patladı. 2018 De Rahip Brunson olayından sonra dolar 4 tl den 7 tl ye çıktı. Adam Serbest bırakılınca 5 TL oldu ama Şimdi 9 TL ye dayanmak üzere. Vergiler çok fazla. Faiz çok fazla. Market fiyatları gitgide zamlanıyor. Ülkenin gençleri bu ülkeden ümidi kesiyor. Göçmen krizi pahalı evler pahalı yaşam PAHALI HAYAT. Bizi kıskanan avrupa bize acıyor resmen. İnternette görüyorum sürekli TR ile alay ediyorlar. Okul masrafları çok. Asgari ücret açlık sınırının altında. Artık Birşeyler değişmek zorunda. Yoksa bu sorun (Allah göstermesin) Ayaklanmalar vs ile sonuçlanabilir. Şimdi 2023 seçimleri olacak. Sizce ne olacak? Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Görüşlerinizi bekliyorum :)

Bir yerde hatam varsa düzeltirseniz sevinirim
Dini kullanarak iktidara gelen kişi/kişiler ve Türk insanın anlaşamaması yüzünden bu haldeyiz. 60 darbesinden sonra çıkan sağ-sol çatışması en büyük örneği. Bi de @Görkem Say dediği gibi..
 

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,325
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,204
Puanları
113
Yaş
20
Güzelce bir araştırmanı öneririm. Özellikle 'deneyimsiz bir devlet' kısmını.
 

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Katılım
15 Mayıs 2021
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
140
Puanları
43
Bütün domino taşları başka yerde mesela
A partisi sadece dış politikada iyi
B partisi sadece iç politikada iyi
2 sinin birleştiği bir parti ancak ülkeyi kalkındırabilir
Dürüst olayım Z kuşağı ve halk benim umrumda değil Z kuşağının ve halkın tek amacı rahat yaşamak
ülkenin durumu silah ekonomi üretim sanayi ne halkın nede Z kuşağının umrunda değil Z kuşağının ve halkın hayatı iyi olsa kimseden ses çıkmaz hani çokda umrumda değil Z kuşağı sadece tayyipi gönderir hepsi bu neymiş arkadaş bu Z kuşağı sanki 60 yıllık tecrübeli bir devlet adamları topluluğu mübarek
Amaçları sadece ps5 PC telefonu uzuca almak ve okuduğu bölümden atanmak
2011 yılında dolar ( 1 TL ... Kuruş tam bilmiyorum ama 1 TL olduğunu biliyorum)
O zaman büyük tehditlerimiz vardı PKK kol geziyodu Obama denilen zat Tc'de bomba patlatiyodu
Fetö içe kadar sızmıştı harp okulu öğrencileri ağır bir psikolojik eziyet çekiyordu
Başta büyüklerimiz ve Z kuşağı ekonomi iyi olduğu için sağırlıktan geldi
Ama refah bozulunca akp aleyhine sözler isyanlar çıkmaya başladı (AKP'li değilim
Oyum ince yada fatih Erbakan'a gidecek )
Karmaşık yazı yazmış olabilirim kusura bakmayın ama içimdekileri dökmek istedim
Birde son sözüm şu bu ülke hiçbir zaman ıslah olmaz halkta milli şuur yok sadece amaçları para ve rahat bir meslek sahibi olmak ben bunu kınamıyorum herkes bunu ister ama milli şuurun olmaması vatanın derdiyle dertlenmemek umursamamak çok bencilce geliyor bana mesela Türkiye bir ülkeyle savaşsa gönüllü olarak çok fazla kişinin katılacağını sanmıyorum bunlar eskidendi şimdi herkesin derdi dediğim gibi refah bir hayat ve mükemmel gibi ekonomi gerisi umrunda değil kimsenin
 

crna

Asistan
Katılım
7 Aralık 2018
Mesajlar
474
Reaksiyon puanı
192
Puanları
43
Yaş
30
Herkes kendi vazifesini adam gibi yaparsa hem kendi hem toplum mükemmel yerlere gelir. Misal öğrenci misin? Çok çalışacaksın. Ülke için yapman gereken bu. Her şeyi anlayacaksın soracaksın kendini gelistireceksin. Öğretmen misin? O zaman beden dersinde çocuklar bahçede takılın demeyeceksin. Her şeyi adam gibi yapacaksın. İnsanlar ve ülke bu şekilde gelişir. Ne olursak olalım adam gibi yapalım veya kadın gibi(feministler kızmasın xd)
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Bizim ülke insanının her şeyi abartma huyu var. Bizim ülke ne kıskanılacak bir ülke oldu nede şuan acınacak halde bir ülke.

Bem kendi bildim bile ülkemiz dünya sıralamasında 19-21 arasında geziyor sadece. ( Darbe dönemleri veya ağır bunalım dönemlerinde 28-29 ları görmüşük ama genel ortalamamız bu. ) Dünyada 180 ülke var ekonomi olarak 19-20 lerdeyiz hep.

Ama bizim insamızın sanki biz ABD- Çin - Japonya ile denkmişik gibi laflar ediyor. Bizi kimsenin kıskandığı yok. Bu söylediğim ülkelerin ekonomisi bizim 20-30 katımız flan. Ama insanımız bir şey kıyaslayacağı zaman bak ABD'de kıyma şu kadar mış Japonya'da Asgari ücret şu kadar mış gibi giriyor muhabbete.

Bir ülkenin acınası hale gelmesi için Memur maaşını bile ödeyememesi eğitim askeriye gibi temel birimlerinin bile maliyetini karşılayamaması veya dış borcunu ödeyememesi lazım. Şuan ne kadar zor durumdada olsa ülke bu alanlarda sıkıntı yok ve devlet borcunu ödeyebilecek ülkeyi döndürebilecek seviyede.

Son 1 yılda pandemi ile gelen bir üretim ve enflasyon sıkıntısı var bu arada o ayrı. 1 yıl çoğu yerin kapalı kalması insanların sokağa çıkamaması Turizm in kitlenmesi orman yangınları seller depremler flanda tuzu biberi oldu son dönemin.

Doların yükselmesi ve ekonomik ambargolar meselesine gelecek olursak. Bu acı ilacı mecbur içmemiz lazımdı. Suriye'de terör devleti kurulmasın diye bir hamle yaptık dolar 15 TL de olsa 20 TL de olsa bu hamleyi yapmamız lazımdı oradaki YPG planını bozmamız lazımdı. Azcık gündemi ve siyaseti takip eden birisi olayları arka arkaya dizdimi gerçeği anlar. 15 Temmuz'un o tehtitler üstüne gelmesi. Rusya uçağunun düşürülmesi veya Ankarada Rus konsolos öldürülmesi. ABD'nin Libya Kıbrıs Suriye tutumları olsun. Bize karşı hep cephe aldığını ve karşımızda durduğunu açıkça gösteriyor. Ve bizim alenen aleyhimize çalışan bir ABD'ye tamam abi sen nedersen o dibimizde kürt devleti kur. Libya da yönetimi ele geçir doğu akdenizde biz hak istemiyoz Yunan'a verin. Veya Karabağ'da Soydaşlarımızı destekleyemecez flan diyemezdik.
 

Alyx Vance

Profesör
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
2,904
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
1,613
Puanları
113
Bizim ülke insanının her şeyi abartma huyu var. Bizim ülke ne kıskanılacak bir ülke oldu nede şuan acınacak halde bir ülke.

Bem kendi bildim bile ülkemiz dünya sıralamasında 19-21 arasında geziyor sadece. ( Darbe dönemleri veya ağır bunalım dönemlerinde 28-29 ları görmüşük ama genel ortalamamız bu. ) Dünyada 180 ülke var ekonomi olarak 19-20 lerdeyiz hep.

Ama bizim insamızın sanki biz ABD- Çin - Japonya ile denkmişik gibi laflar ediyor. Bizi kimsenin kıskandığı yok. Bu söylediğim ülkelerin ekonomisi bizim 20-30 katımız flan. Ama insanımız bir şey kıyaslayacağı zaman bak ABD'de kıyma şu kadar mış Japonya'da Asgari ücret şu kadar mış gibi giriyor muhabbete.
Bu sıralama bize ne kadar yansıyor? Ekonomimiz belki süper ama bu bize yansımıyor. İyi olsa neden Faiz çok fazla Neden Herşey hergün gitgide zamlanıyor? Neden bu ülkede çoğu şey lüks?
 

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Katılım
15 Mayıs 2021
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
140
Puanları
43
O kadar tartışmaya gerek yok ülkenin acınası hale geldiğinin kanıtı iktidarın basın açıklaması yaptığı zaman muhalif gazetecilerin olmaması yada muhalif gazetecinin soru sorup hiç bir haber kanalında yayınlanması
Doğruyu söyleyenin Silivri ye gitmesi
Türkiye böyle devam ederse küçük Rusya olacak
 

Assad Najjar

Müdavim
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1,673
Reaksiyon puanı
2,305
Puanları
113
Yaş
30
"Devrim Arabaları" filmini izleyin, niye şu an bu durumda olduğumuzu gayet iyi anlayacaksınız. Filmden sizlere bir söz aktarmak istiyorum:

"Bu ülkede iyi olan hiçbir şey cezasız kalmaz."

Adamlar gece uyumadan, yemeden, içmeden, sadece; ama sadece 130 günde iki tane yerli otomobil yaptılar. Zamanında üretilmiş olan Devrim otomobillerinden birisi halen daha çalışır vaziyette.

Onlarca yıla rağmen halen çalışan otomobilin fabrikası kapatıldı bu ülkede. Eğer kapatılmasaydı, biz şu an kendi Mercedes'imizi yapıyor olurduk belki de.

Osmanlı döneminde uçak fabrikamız vardı, onu da kapattılar. Eğer kapatılmasaydı, belki de şu an kendi Boeing'imizi yapıyor olurduk.

Özlem Türeci, Uğur Şahin'e niye elin Alman'ı sahip çıkıyor kardeşim?

Elin ecnebisi Mars'ta yerleşim yeri kurma sürecindeyken niye biz "Organik Hoşaf" projesiyle uğraşıyoruz?

Daha çok şey yazardım da havalar soğudu artık, Silivri'de hasta olmak istemiyorum.
 

Çay Perisi

Müdavim
Katılım
7 Ekim 2020
Mesajlar
1,194
Reaksiyon puanı
938
Puanları
113
Yaş
81
TR düzelmez, bu konuya atılan mesajlardan da anlaşılıyor aslında. Çalış Almanya'ya falan git, imkanın yoksa daha çok çalış ve TR'de biraz yüksel öyle git.
 

theterminator92

Doçent
Katılım
14 Ekim 2017
Mesajlar
537
Reaksiyon puanı
252
Puanları
63
Daha çok nüfus işi bu refah seviyesi falan. Örneğin Finlandiya ekonomisi bizimkinin 4 te 1'i ama nüfusu az olduğundan paşalar gibi yaşıyorlar. Bizim insanımıza niye asgari ücretle çocuk yapıyor diye kızmamız gerek. Şu an bizim nüfus aralığımızda sadece Almanya ve Japonya rahat yaşıyor. Diğerleri üretelim, üretim yok falan demişte o işler öyle olmuyor. Hangi kaynakla? Hangi sermayeyle ne üreteceksin arkadaşım? Araba falan üretmek, basit değil. Sürekli üstüne koya koya gitmen gerek, öbür türlü olmaz. Sanayi devrimi 1760 yılında yapılmış, arabanınsa temelleri 1800'lü yıllarda atılmış. Bizimkilerse hemen üst seviye araba yapacam diyor. Diğer bir yandan da sefaletin sebebi kaynakların çok az ve toprakların verimsiz olması. Örneğin doğalgaz ve petrol yok, topraklar ise tarım için pek uygun değil. Her fırsatta yabancılara ülkesini yerin dibine sokan nesilden de pek üretim falan beklemiyorum. Yurdum insanının ayrıca, böyle şeyleri düşündüğünü pek zannetmiyorum, bence onları ilgilendiren tek şey "Evi" ve "Arabasıdır" varsa C segment arabası D segmente geçmek için yemez içmez, borçlanır. Kısa süre içerisinde ülkenin düzeleceğini sanmıyorum, ancak belirli bir gelişim sağlanırsa ve bu gelişim devam ederse, düzelmeler görebiliriz gibi.

Not : Konu yanlış yere açılmış gibi ama ben yinede amaçtan şaşmadan yorumlamaya çalıştım.
 
Son düzenleme:

TheLastWarrior

Müdavim
Katılım
13 Nisan 2019
Mesajlar
4,299
Reaksiyon puanı
3,044
Puanları
113
Türkiyenin halini özetleyen şarkıyı erkin koray yıllar önce seslendirmiş bu saatten sonrada düzeleceğini pek düşünmüyor kim gelsede düzeltemez kolay kolay a partisi veya b partisi korkarım daha kötüye gitmesin şükredelim yine halimize daha kötü ülkelerde var

 

emin:)

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
1,753
Reaksiyon puanı
1,124
Puanları
113
Yaş
23
Beni müslüman forumdaşlarım yanlış anlamasın ama, Osmanlı ne zaman İslama dahada bağlandı, (körü körüne) işte o zaman çöküşe geçti.Yanlış hatırlamıyorsam Rönesans Döneminde Avrupa Dinden uzaklaşıp bilime yoğunlaştı.O zaman şaha kalktılar.Din insanı köreltir.
 

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Katılım
15 Mayıs 2021
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
140
Puanları
43
Allah Sırf Suudi Arabistan'da Kabe var Hz Muhammed sav mezarı kabri var diye koruyorsa
Türkiye'yi sırf İslam'ın son ordusu olduğu için İslam davasını savunan tek ülke için koruyo
Yoksa Türkiye ve Arabistan čoktan parçalanmıştı
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Beni müslüman forumdaşlarım yanlış anlamasın ama, Osmanlı ne zaman İslama dahada bağlandı, (körü körüne) işte o zaman çöküşe geçti.Yanlış hatırlamıyorsam Rönesans Döneminde Avrupa Dinden uzaklaşıp bilime yoğunlaştı.O zaman şaha kalktılar.Din insanı köreltir.

Avrupa Coğrafi keşifler ile zenginleşti sömürge anlayışı ile yükseldi. 100 yıllarca Tüm Afrikayı Hindistanı ve Amerika kıtasının zenginliklerini sende sömürsen sende gelişirdin. Her türlü imkan olunca teknolojik gelişmede geliyor refah olunca her şey oluyor...

Şimdi bizim ülkedede herkes belli bir refah seviyesinin üstünde olsa bazı dertler yaşanmaz bile. Geçen hangi Avrupa ülkesiydi unuttum ülkenin gündemi hayvanat bahçesinde doğan pandanın adını ne koyalım diye haftalarca tartışıyorlar.
Bizde ise terör saldırısı 100 kişi öldü yok uçak düştü 10 ölü 20 Pkk lı öldürüldü sel oldu 100 kişi öldü ülkeye 4 milyon Suriyeli geldi 1 milyon afgan kapıda flan aradaki gündem farklarına bak hele !
 

突厥汗國

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2010
Mesajlar
1,472
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,236
Puanları
113
Demek Bılmem kacıncı Madde sadece Bana gecerli..
 

damzchevk

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2020
Mesajlar
1,148
Reaksiyon puanı
1,013
Puanları
113
Allah Sırf Suudi Arabistan'da Kabe var Hz Muhammed sav mezarı kabri var diye koruyorsa

Allah kabeyi koruması için, tüm müslümanların lanet ettiği, kabenin çevresini mahvedip kocaman saat kulesi ve oteller diken abd ve ingiliz kuklası olarak bahsedilen suud ailesinin eline mi bıraktı yani? Bu nasıl mantık :D
 

Utku92

Müdavim
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,340
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,846
Puanları
113
Yaş
32
Bence atalarımız coğrafi olarak yanlış yere göç etmişler ??. Çünkü tam da kazanın kaynadığı yer orta doğu ???.
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Daha çok nüfus işi bu refah seviyesi falan

Yıl 1940 Almanya'nın mufusu 72 Milyon civarı.
Yıl 1940 Türkiyenin nufusu 17 Milyon :)

Yıl 2021 Türkiye nufusu 85 Milyon. ( Üstüne 5 milyon Suriyeli 1-2 milyon değişik milletlerden mülteci. )
Yıl 2021 Almanya Nufusu 83 Milyon :(

Refah ve eğitim bu yüzden artmıyor işte. Almanya'ya gidin bütün şehirleri neredeyse aynı nufusta aynı yoğunluktadır. Nufus 1-2 milyonda gezer sadece başkent 3 milyon civarı gezer. Bizde ise Sadece İstanbul 16 Milyon deniyor mülteciler turistler flan 20 milyon.

Sadece Marmara bölgesi nufusu ülkenin yarısı neredeyse 30 milyon insan yaşıyor. Bilinsiz üreme başa bela :( Üstüne bilinçsiz eğitim bilinçsiz evlenme bilinçsiz iş hayatı. Domino etkisi gidiyor. Sonra tekrar bilinçsiz çocuk yapma.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst