byuCk
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 1
http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe
Adresinden indireceğimiz 149 KB lık küçük bir Microsoft yazılımını kurduktan sonra;
1.Sol taraftan Explorer sekmesini genişletelim.
2.Oradan Shortcut ı seçelim.
3.Daha sonra yan taraftaki seçeneklerden NONE ı seçelim ve işlemi bitirelim.
- Eğer "Light Arrow" u seçersek daha küçük bir işaret görülür.
- "Custom" seçilirse dilediğiniz (kendinize özel bir işaret) ayarlayabilirsiniz.
> Yazılımla uğraşamam derseniz;
Regedit Editörünü çalıştırın ve HKEY_CLASSES_ROOT anahtarının
altında yer alan Lnkfile anahtarını seçin. Sağdaki panelde görmüş olduğunuz IsShortcut değerine sağ tıklayın ve
SİL komutunu verin. EVET diyerek silme işlemini onaylayın. Değişikliğin sonucunu görmek için bilgisayarınızı
yeniden başlatmanız gerekmektedir.
veya;
HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer > Shell Icons alt klasörüne geçerek buradaki 29 değerini 50 yapabilirsiniz. 50 değeri boş bir simgeye eşittir. Bu nedenle kısayollarınızın ok tuşları kaybolacaktır. Bu işlemden sonra da elbette bilgisayarınızı tekrar başlatmanız gerekecektir.
Not: Ben bu iki yolu denemedim. Yazılımda sorun yok, yani denedim.
KOLAY GELE İNŞAALLAH! :wassat:
Adresinden indireceğimiz 149 KB lık küçük bir Microsoft yazılımını kurduktan sonra;
1.Sol taraftan Explorer sekmesini genişletelim.
2.Oradan Shortcut ı seçelim.
3.Daha sonra yan taraftaki seçeneklerden NONE ı seçelim ve işlemi bitirelim.
- Eğer "Light Arrow" u seçersek daha küçük bir işaret görülür.
- "Custom" seçilirse dilediğiniz (kendinize özel bir işaret) ayarlayabilirsiniz.
> Yazılımla uğraşamam derseniz;
Regedit Editörünü çalıştırın ve HKEY_CLASSES_ROOT anahtarının
altında yer alan Lnkfile anahtarını seçin. Sağdaki panelde görmüş olduğunuz IsShortcut değerine sağ tıklayın ve
SİL komutunu verin. EVET diyerek silme işlemini onaylayın. Değişikliğin sonucunu görmek için bilgisayarınızı
yeniden başlatmanız gerekmektedir.
veya;
HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer > Shell Icons alt klasörüne geçerek buradaki 29 değerini 50 yapabilirsiniz. 50 değeri boş bir simgeye eşittir. Bu nedenle kısayollarınızın ok tuşları kaybolacaktır. Bu işlemden sonra da elbette bilgisayarınızı tekrar başlatmanız gerekecektir.
Not: Ben bu iki yolu denemedim. Yazılımda sorun yok, yani denedim.
KOLAY GELE İNŞAALLAH! :wassat: