Kısayol İçinde Kısayol

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Görev çubuğunuz dolup taşıyor mu? Artık uzayan simge listesinden dolayı görev çubuğunu büyültmeye gerek yok..

standalonestack1.jpg

Şimdi anlatacağım küçük yazılım ile bir simgeye tıkladığımızda içerisinde birden fazla kısayolun yer aldığı bir balon çıkıyor. Örneğin tüm web tasarımcılar gibi sisteminizde birçok internet tarayıcı yüklü olsun. Hepsini görev çubuğunda yanyana koymak yerine bu şekilde gruplayıp yer kazanabilirsiniz.

Ücretsiz olarak dağıtılan StandaloneStack isimli uygulamayı indirmek için buraya tıklayın ve StandaloneStack 2 başlığı altındaki indirme bağlantısına tıklayın. Yaklaşık 4 MB büyüklüğündeki yazılım kurulum gerektirmiyor, istediğiniz bir klasöre çıkarabilirsiniz.

Kısayollarınız için bir klasör oluşturun. İçerisine gruplamak istediğiniz tüm kısayolları ekleyin.

Standalone Stack 2 yazılımını kullanarak Grup (stack) oluşturun ve klasör adresi olarak kısyaolların bulunduğu klasörü gösterin.

Create Stack ile kısayol grubunu oluşturun, Create shortcut ile kısayol simgenizi kaydedin. Daha sonra bu simgeyi görev çubuğuna sağ tıklayarak tutturabilirsiniz.

Kaynak: http://www.ahmetsoyarslan.com/ipuclari/kisayol-icinde-kisayol_y154.html

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Dock kullanmak gibi bir şey. Güzelmiş ama :)

Reaksiyon puanı
189
Ben kullandım bunu ama geç tepki verip ram'i şişirmesinden dolayı vazgeçtim...

Reaksiyon puanı
2,148
Neden o kadar kısayol koyulur görev çubuğuna bilmem, masaüstünde hiç mi boş yer yok arkadaş :)
Güzel program ama.

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Neden o kadar kısayol koyulur görev çubuğuna bilmem, masaüstünde hiç mi boş yer yok arkadaş :)
Güzel program ama.

Ekranda pencereler açıkken hepsini küçültüp masaüstüne dönerek ordan bir kısayola tıklamak zaman kaybı, bu yüzden görev çubuğunu doldurmak daha mantıklı...

Reaksiyon puanı
2,148
30 tane koymak mantıksız ama, hepsini mi sık kullanıyorsun sanki :)

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18

Yok canım o kadar kısayol da gereksiz olur, görev çubuğunda pencerelere yer kalmaz. 10-12 tane kısayolum var, çözünürlük 1920 olduğu için pek yer kaplamıyor.

Reaksiyon puanı
2,148
Tabi canım senin ekran için normal, ben sonuna kadar doldurup da yeri kalmayanlar için söylüyorum :D

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145

Web ve masaüstü uygulamaları geliştirdiğim bir firmada çalışıyorum. Bir çok programa hızlıca erişmek gerekebiliyor masaüstüne dönmeden.

Adobe Dreamweaver
Adobe Photoshop
Adobe Fireworks
Adobe Flash
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Thunderbird (mail)
Microsoft SQL Server 2008
Microsoft Access 2010 Veritabanı
FileZilla Ftp Programı
Microsoft Visual Studio 2010
Ticket (Bildirim Programı)
ERP (Rapor Programı)
Media Player (bi yandan müzik dinlerim)
Windows Gezgini (Standart gelen klasör)
Windows Notes
Teamviewer
Windows Uzak Masaüstü
Showmypc
Logmein
GoogleTalk

21 tane oldu :)

Masaüstüne dönünce hangisi açıktı hangisini kullanıyordum, en son ne yaptım gibi geciklemeler oluyor işleri yaparken, bazen o kadar hızlı çalışıyoruz ki işimize yetişmek gerçekten çok zor oluyor. O yüzden oldukça faydalı olacaktır bu gruplama işi benim için :) Teşekkürler paylaşım için.

Reaksiyon puanı
2,148
Web ve masaüstü uygulamaları geliştirdiğim bir firmada çalışıyorum. Bir çok programa hızlıca erişmek gerekebiliyor masaüstüne dönmeden.

Adobe Dreamweaver
Adobe Photoshop
Adobe Fireworks
Adobe Flash
.
.
Windows Gezgini (Standart gelen klasör)
Windows Notes
GoogleTalk

21 tane oldu :)

Masaüstüne dönünce hangisi açıktı hangisini kullanıyordum, en son ne yaptım gibi geciklemeler oluyor işleri yaparken, bazen o kadar hızlı çalışıyoruz ki işimize yetişmek gerçekten çok zor oluyor. O yüzden oldukça faydalı olacaktır bu gruplama işi benim için :) Teşekkürler paylaşım için.

Maşallah hocam ne diyim :)