Kısaltılmış URLlerden şikayetçi misiniz? Çözümü Operada.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Kısaltılmış URL’lerden şikayetçi misiniz? Çözümü Opera’da.

Herhangi bir sayfadaki kısaltılmış URL’lerden ziyade bağlantının tamamını görmek istiyorsanız bu yazı tam size göre…

elong1.jpg

Sayfalardaki uzun URL’leri kısaltmak için birçok servis mevcut internette şu an. Bu servilerden herhangi birini kullanarak, uzun olan herhangi bir internet bağlantısını kısa bir hale getirebiliyorsunuz. Fakat bazen bu durum kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyebiliyor ve tıkladıkları bağlantının kendilerini nereye yönlendireceğini bilmek istiyorlar.

İşte tam da bu noktada Opera kullanıcılarının işlerini kolaylaştıracak bir kullanıcı betiğinden söz etmek istiyoruz sizlere. URL Elongator Plus…

Bu betik ziyaret ettiğiniz internet sayfasındaki tüm kısaltılmış bağlantıları otomatik olarak tarayarak, hangi servis tarafından kısaltıldığını (Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi..com, Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi. ve benzeri 300 farklı servis) tespit ediyor. Sayfanın yüklenmesini müteakip kısaltılmış tüm bağlantılar tam adres olarak ekrana geliyor.

elong2.jpg

Bunun yanı sıra bağlantı üzerine farenizi getirdiğinizde ilgili bağlantıya hangi servisi kullanarak ulaştığınızı da görebiliyorsunuz.

elong3.jpg

Kurulum

Opera'da kullanılan kullanıcı betiklerini Firefox'daki eklentilere bir anlamda benzetebiliriz. Bu kullanıcı betiklerini Opera tarayıcısı içinde bazı ayarlamaları yapıp o şekilde kullanmanız gerekiyor. İşte bunu nasıl gerçekleştireceğinizi aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Kurulum hakkında bilgi almak için tıkla. ( UserJS )

Kullanıcı betiğini bilgisayarına indir.

Kaynak

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
vay güzelmiş, hemen ekliyorum js ler arasına :) teşekkürler...

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Opera'da Kısaltılmış URL’lerden Şikayetçi misiniz? boyle bir baslik cok yanlis bana gore. Sanki opera nin kisaltilmis url ile alakali sorunu varmis gibi algilaniyor. bunun yerine kisaltilmis url konusunda opera cozumu gibi bir baslik kullanilabilirdi paylasim icin tesekkur ettim.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
browser'ın default bu ayarı ayarlar menüsünden falan değiştirilebilmesi gerekirdi. Ayrıca default olarak açık göstermeli seçime bağlı olarak kısaltmalıydı. js kullanarak bir browser'ı normale çevirmek mi? Kullanmam daha iyi...

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
browser'ın default bu ayarı ayarlar menüsünden falan değiştirilebilmesi gerekirdi. Ayrıca default olarak açık göstermeli seçime bağlı olarak kısaltmalıydı. js kullanarak bir browser'ı normale çevirmek mi? Kullanmam daha iyi...

o zaman sen tarayıcı kullanmıyorsun demek ki :D çünkü hiçbir tarayıcı da öyle değil (bildiğim kadarıyla) :D

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
o zaman sen tarayıcı kullanmıyorsun demek ki :D çünkü hiçbir tarayıcı da öyle değil (bildiğim kadarıyla) :D

o zaman ben neden bahsettiğiniz hakkında bir bilgim yok. Normalde web'de gezinirken adres çubuğunda girdiğim çıktığım sayfayı görüyorum. Bunlarda mı kısaltılmış hali

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Opera'da Kısaltılmış URL’lerden Şikayetçi misiniz? boyle bir baslik cok yanlis bana gore. Sanki opera nin kisaltilmis url ile alakali sorunu varmis gibi algilaniyor. bunun yerine kisaltilmis url konusunda opera cozumu gibi bir baslik kullanilabilirdi paylasim icin tesekkur ettim.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Konu başlığı değiştirilmiştir. :thumbup1:

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
o zaman ben neden bahsettiğiniz hakkında bir bilgim yok. Normalde web'de gezinirken adres çubuğunda girdiğim çıktığım sayfayı görüyorum. Bunlarda mı kısaltılmış hali

normalden bahsetmiyoruz ki :) hani Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi. gibi sitelerden yalancı link alabiliyorsun ya, ve normalde o yalancı linke tıklamadan nereye gideceğini bilmiyorsun. işte bu özellikle asıl linki görebiliyorsun. anlatabildim umarım :)

de Cuellar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biliyordum kesin firefox'un bir eklentisi olacagini biliyordum :) Tesekkurler.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Teşekkürler.:)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Sizlerde sağ olun arkadaşlar. Her yararlı içeriği ve siteyi burada paylaşmaya devam edeceğim. :)