Kırmızı Lale

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bülbül küstü güle.

- Saatlerce ötüyorum başucunda senden hiçbir ses gelmiyor; ben yapacağımı bilirim! dedi.

İntikam alırcasına lalenin başında ötmeye başladı. Gül duysun ve kıskansın diye sesini iyice yükseltti bülbül. Karanfil, papatya, menekşe, kardelen… Çiçek adına ne varsa hepsi lalenin başına toplandı. Kıskandılar laleyi. Kimse anlayamadı, neden? Birden kıpkırmızı oldu lale. Bülbül iyice coştu. Saatlerce öttü. Sesi kesildi. Artık ötecek hali kalmamıştı. Döndü. Lakin gül yoktu ortalarda. Telaşlandı. Gözyaşları içindeki orkideye sordu:

- Gülüm nereye gitti?

- Az önce öldü! dedi orkide.

Bin pişmandı bülbül.

- Ama ben kıskandırmak istemiştim sadece, dedi.

Gözyaşlarını usulca sildi orkide ve belki de en bilge duruşuyla:

- Hata yaptın bülbül kardeş. Gül, kırmızısını senin ötüşünden alıyordu. Sen gidince ne kırmızı kaldı ne de gül. Şimdi nerede kırmızı bir lale görürsen bil ki bir gül daha ölmüştür, dedi.

Kaynak=Bu ülkede yaşayan ve aldığı oksijenin hakkını veren kişi.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
bunu okurken kırmızı gülün anlamı geldi aklıma:)

Bir bülbül beyaz güle aşık olmuş. Her sabah onu koklar öpermiş. Ama gül onu hep yargılar ve reddedermiş. Bülbül hiç yıkılmamış. Bir gün gidip onu ne kadar çok sevdiğini söylemiş. Gül "Sen bana layık değilsin" deyince, bülbül gülden bir diken kopartıp kalbine saplamış. Kanları beyaz gülün üzerine akınca gül kıpkırmızı olmuş ve böylece tüm kırmızı güllerin anlamı "Seni seviyorum" olmuş.

paylaşım için teşekkürlerr
yeşili sewelim doğayı koruyalımm

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
güzel bir yazı
paylaşım için teşekkürler