Kırılmış iPhone 3G

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Brezilyalı bir grup, Apple'ın en yeni telefonu olan iPhone 3G'yi, operatörden bağımsız olarak çalıştırmayı başardılar ve bunu, bir de video ile ispat ettiler.
Yazılımlar, Hacker'lara dayanmıyor. iPhone 3G'nin uygun fiyatının altında operatörlerle yapılan anlaşmalar bulunuyor.

Bu nedenle cihaz, anlaşılan operatörün dışında ya başka bir operatörü çalıştıramıyor ya da çok fahiş fiyatlarla özgür bir şekilde satılıyor. Brezilyalı bir grup hacker, bu yazılımın üstesinden gelmeyi başardı ve iPhone 3G'yi özgürleştirdi. Bu yöntem, önceki model iPhone için kullanılanın bir benzeri.

Videoyu İzleyin

[SDNTV]2008_07_17_iphone_3g_hack.flv[/SDNTV]

Bu işlemden sonra iPhone 3G, ülkemizde olduğu gibi dolaylı yollardan yurtiçine sokularak bu ve benzeri yazılımların desteği ile Turkcell, Avea ve Vodafone gibi hatlarla da kolaylıkla çalışabilecek.

:: iPhone 3G ülkemize gelse satın alır mısınız? Yoksa bu yolları mı kullanırsınız? Bu başlıkta yorumlarınızı paylaşın.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN
- http://shiftdelete.net

AyazWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herkes kırıyor artık ama ben yinede getirecek firmadan alırım ve türkiyeye gelincede alacağım

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Vodafone ve saçmalıklarını beklemek zorundasın o zaman. Keşke Avrupa ile aynı anda getirseler ve cazip fiyatlar sunsalar ama benim hiç ümidim yok.

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
11 Temmuz'da satışa çıktı ancak Türkiye'ye ne zaman geleceği belli değil.

İkinci el sitelerde ilanlar dönmeye başladı bile. Vodafone, kendisini aklamak istiyorsa elini çok çabuk tutmalı.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
IPhone deneme fırsatı buldum. Gayet hoş özellikleri olan bir telefon. Fakat boyutu falan iyi değil. PSP alırım daha iyi (Ne alakaysa) :D

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
IPhone deneme fırsatı buldum. Gayet hoş özellikleri olan bir telefon. Fakat boyutu falan iyi değil. PSP alırım daha iyi (Ne alakaysa) :D
Ne alaka olur mu?
Nmss = Oyun Canavarı :D

Ben de deneme fırsatını yakaladım.Evet biraz büyük ama gözardı edilebilir bence.

Son düzenleme:

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Soruda ben mi bi yanlışlık görüyorum yoksa bu saatte sıyırdım mı ?
O yolu kullanmak için İphone almak lazım :D Almadan o yolları nasıl kullancaz:confused:Normal firmadan alır sonra yüklemesini kendim yaparım :D sonuçta değişen şey sadece yazılım.

AyazWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vodafone ve saçmalıklarını beklemek zorundasın o zaman. Keşke Avrupa ile aynı anda getirseler ve cazip fiyatlar sunsalar ama benim hiç ümidim yok.

Ewt Beklemek Zorudanyım Çünkü kırık iphoneninde bi garantisi yok, ewt bende istiyorum iphonenin çıktığı an türkiyedede satışa çıkmasına ama olmuyor biz böyle konularda çok geriyiz avrupada çıkan şeyler bize çok geç geliyor yani yine bir türkiye sorunu diyebiliriz..

Photographer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neyi kiriyorlar be icindeki sim kartin sekli degisik normal sim kart girmiyorki icine

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sözleşmesiz satışlar başlasın hemen alacam kırıp kullanacam :D

Photographer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
siz anlamadiniz beni karti kiriyorlar demedim su anda japonyada yasiyorum ve softbank operatoruyle sozlesme yapip iphone 3g satin alim. iphone un icindeki sim kartin sekli degisik diyorum.yani icindeki yazilimi etkisiz hale getirseniz bile baska sirketin sim kartini iphone 3g ye sokamiyorsunuz SIM kartin sekli degisik hey gidi hey beni elestirenler hayatinda iphone gormusmu acaba