Soru kiralık arabanın maliyetini vergiden düşme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tekoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tekoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhabalar herkese bir sorum olacaktı çalışmış oldğumuz muhasebecilerin tam bilgisi olmadığından onlar bizi değil biz onları yönlendiriyoruz tabiri caizse :) sorum şu şirket üzerine araç kiralamanın maliyet açısından avantajı nedir ?
internette çok araştırdım ancak üslupları çok karmaşık terimler kullanılarak yazılmış klasik haber yazıları gibi
mesela ben 4000 TL ye kdv dahil aylık olarak kiraladığım aracın maliyet yönünden gider gösterdiğim kısımlarını düştükten sonra aslında bana ekstradan ne kadar para çıkışı yapmış oluyor buna göre kendi aracımın yıllık giderlerine kıyaslayıp kiralık araca geçiş sağlayacağım açıklayabilirseniz sevinirim

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Sorunu tam anlamadım ama %70i gider gözükür%30luk kısmı kkeg olarak dışta kalır. Bu yakıt fişleri ile iletişim giderleri içinde geçerlidir.

tekoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorunu tam anlamadım ama %70i gider gözükür%30luk kısmı kkeg olarak dışta kalır. Bu yakıt fişleri ile iletişim giderleri içinde geçerlidir.
peki gider gözüken kısım tamamen vergiden düşürülür mü yani 4200tl ye kiraladığımız aracın %70 i = 2940tl si komple vergiden düşürülüyor mu o zaman bu aylık ekstradan araba kiraladığım için cebimden 1260 tl çıkacak anlamına mı geliyor ?

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Burada gider gösterilen kısım 191 hesabı olur. Yani indirilecek KDV. 4200 matrah mı yoksa dahil hali mi? Hariç diyecek olursak 756 TL olan KDV'nin 529.2 TL'si gider gösterilir. 226.8 TL'si KKEG olarak işlenir.