KİNOA HER DERDE DEVA MI?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wi Fi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wi Fi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
KİNOA HER DERDE DEVA MI?

Kinoa ne kadar bir tahıl ürünü olarak bilinse de aslında bir çeşit tohum. Genel olarak Güney Amerika bölgesinde yetişen bu tohumun en büyük özelliği glüten içermemesi. Bu nedenle çölyak hastalarının raha tça tüketebileceği bir besin.

YILDIZI NEDEN parladi?
NASA’nin astronot beslenmesi için seçtiği besinlerin başında kinoa geliyor. 2013 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Kinoa Yılı ilan edildi.

BESİN DEĞERİ Bitkisel proteinden zengin olmasının yanı sıra demir, E Vitamini ve lif içeriyor. Bir porsiyon kinoa günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde üçünü, demir ihtiyacının yüzde 15’ini karşılıyor. Sanıldığı kadar düşük kalorili değil, bir porsiyonu ortalama 220 kalori.

sağliğa etkîleri: Lif içeriği ile kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerine iyi geliyor, kan şekerini dengeliyor, tokluk süresini uzatıyor. Depresyona iyi geldiği ve uykusuzluk üzerinde olumlu etkileri olduğu söyleniyor.

ALTERNATİFİ yok mu? Çölyak hastaları için tek alternatifi glütensiz diğer tahıl ürünleri, yani patates ve pirinç ya da glütensiz olarak üretilen makarna gibi özel ürünler. Çölyak hastası olmayanlar için ise Maş fasulyesi ve bulgur en sağlıklı alternatifler.

EKSİ yönü: Yurt dışındaki önemli medya kaynaklarına göre kinoanın dünyaca ünlü olması sonucunda, üretim yapılan fakir ülkelerde son bir sene içerisinde tüketimi yüzde 34 azalmış durumda. Son yıllarda bu ülkelerde çocuklarda görülen beslenme yetersizliğinin arttığından bahsediliyor.

evlenen.kim

Son düzenleyen moderatör:

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Paylaşımların altına reklam niteliğinde linkler eklemiyoruz.

Wi Fi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ekliyorum ekledin, eklemiyorum kaynağı ne?

Ekleyeyimmi eklemeyeyim mi?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Beğen, paylaş vs. yazamazsınız.

Link olarak belirtmiyoruz. Kaynak ne ise ismini yazmanız yeterli.

Atıyorum HÜRRİYET yazmanız yeterli.