Kimi Raikkonen: 'Sıralama performansını artırmadan zor'

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Kimi Raikkonen, yarış kazanabilmek için kendisinin ve Ferrari'nin sıralama turlarındaki problemlerini çözmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Macaristan GP'ye altıncı cepten başlayan dünya şampiyonu Raikkonen, büyük hayal kırıklığı yaşadığı Hockenheim'deki mücadelede de aynı yerden start almıştı.

Yarışın sonuna doğru en hızlı tur zamanlarını kaydeden Raikkonen yarışı üçüncü olarak bitirmesine rağmen, Fernando Alonso'nun arkasına takılarak zaman kaybetmemesi durumunda sonucun daha farklı olacağını söyledi.

Bununla birlikte esas problemlerinin sıralama turlarında aracın potansiyelini kullanamamak olduğunu kaydeden Fin sürücü, gelecekte benzeri durumlarla karşılaşmamak için sıralama zamanlarını geliştirmek zorunda olduklarını söyledi.

Raikkonen, "Bu yarışta biraz daha iyi bir sonuç alabilirdik. Fakat ikinci pit stopa kadar Alonso'nun arkasında kaldım. Ondan sonra da artık durumu düzeltmek için kısmen vakit geçmişti. İyi bir araca sahiptim ve Timo'yu yakalayıp geçebilirdim ama olmadı" dedi.

Ferrari pilotu, "Hızımız iyiydi. Fakat sıralamalarda iyi bir sonuç alamazsak, aynı problemlerle yine karşılaşacağımız. Bu sorundan kurtulmamız lazım" şeklinde konuştu.

Raikkonen, "Eğer yarışa önde başlasaydım, yarışı kazanmak için mücadele edebilirdim. Yine de herkes iyi bir iş çıkardı. Fakat problemlerimizi düzeltmemiz lazım. Kazanmak için kesinlikle mücadeleye geri döneceğiz" dedi.

Yarışın sonlarına doğru Glock'a büyük baskı yapmasına rağmen geçemediğini ifade eden Raikkonen, "Geçmek gerçekten çok zor. Bir virajda özel bir durum olması gerekiyor. Maalesef geçemedim. Benim için stresli ve zorlu bir geçen haftanın ardından üçüncülük de iyi bir sonuç" diye konuştu.

Raikkonen bu sonuçla klasmanda şampiyona lideri Lewis Hamilton'ın 5 puan gerisinde yeniden ikinci sıraya yükseldi.

kaynak:Formula1, F1, GP2, DTM, MOTOGP, Indycar, WRC - Motorsporları haber, resim ve video merkezi