Yardım Kilo alamıyorum

defibrilator

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar, kilo alamamak gibi bir derdim var.
Yaklaşık 3 senedir 53-56 kilo arasında gidip geliyorum, önceleri bu durum beni şu an ki kadar rahatsız etmiyordu, fakat arkadaşlarım, akrabalarım, çevrem sürekli kilo almam gerektiği konusunda iğneleyici laflar söylüyordu. Hatta iş çığrından çıkıp absürt yakıştırmalar ve benzetmelere kadar gitti(zargana, çubuk gibi adam, vb.). Bir müddet sonra bu lafları ister istemez dikkate alınca bende bir farkındalık oluştu. Bu zayıflık bir çok yönden özgüvenimi de etkiledi artık yaz döneminde kısa kollu giymek istemiyorum, göz önünde olmak istemiyorum vs. Sizlerden ricam bu konuda düşünceleriniz ve önerileriniz varsa bunu belirtmenizdir.
Şimdiden teşekkürler…

Reaksiyon puanı
993
Benim hayatım öyle geçti en son benim de canıma tak etmişti gittim merdiven altı bir spor salonunda başladım.Hocam demişti ki sürekli ne bulursan ye gerekirse takviye kullan salona gelince de sert çalış ben de aynen öyle yaptım.Sonra o salon kapandı başkasına geçtim.Başta çok kilo alamasam da güçlendiğimi hissettim.Ara ara sporu bıraksam da hiç vazgeçmedim.Sonunda vücudun şekli oturdu hattı sayılır kilo aldım ve çevremdekiler çok iyi oldu böyle dedi.Ben hâlâ kilo almak istiyordum çünkü kompleks olmuştu bende.30umu geçince 70in üstünü ilk defa gördüm sporu da bırakınca tabi yağlanma da olunca sadece göbek oldu.Şimdi de eskisi gibi hemen gitmiyor kilolar.Ama tekrardan spora başladım vücut yine toparlamaya başladı.Özetle spor iyidir gitsen çok şey değişir hayatında.Ama haftanın her günü sağlam yemen gerekirse takviye almalısın.

defibrilator

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benim hayatım öyle geçti en son benim de canıma tak etmişti gittim merdiven altı bir spor salonunda başladım.Hocam demişti ki sürekli ne bulursan ye gerekirse takviye kullan salona gelince de sert çalış ben de aynen öyle yaptım.Sonra o salon kapandı başkasına geçtim.Başta çok kilo alamasam da güçlendiğimi hissettim.Ara ara sporu bıraksam da hiç vazgeçmedim.Sonunda vücudun şekli oturdu hattı sayılır kilo aldım ve çevremdekiler çok iyi oldu böyle dedi.Ben hâlâ kilo almak istiyordum çünkü kompleks olmuştu bende.30umu geçince 70in üstünü ilk defa gördüm sporu da bırakınca tabi yağlanma da olunca sadece göbek oldu.Şimdi de eskisi gibi hemen gitmiyor kilolar.Ama tekrardan spora başladım vücut yine toparlamaya başladı.Özetle spor iyidir gitsen çok şey değişir hayatında.Ama haftanın her günü sağlam yemen gerekirse takviye almalısın.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, benim de aklımda spora gitmek gibi bir düşünce vardı fakat zaten zayıfım bir de spor salonunda fazlaca enerji ve kalori harcadığım için bir faydası olmaz kuşkusu vardı. An itibariyle karar verdim kesinlikle spora başlayacağım.
Tavsiyeniz için tekrardan teşekkür ederim.