Hakan Göçmez
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 24
687 sayılı KHK ile birlikte etüt merkezleri için de önemli bir karar alındı. Yayınlanan bildiriye göre Türkiye'de artık etüt merkezleri öğrenciler için özel dersler veremeyecek. Düzenleme kapsamında 1 Temmuz'a kadar dönüşüm için izin verilen merkezlerin dönüşümü tamamlaması halinde faaliyetlerine devam etmesi mümkün olacak.
Etüt merkezleri, değişim ile birlikte sosyal kültürel merkezler olarak görev alabilecek. Bu yerlerde öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimini destekleyecek faaliyetlerde bulunmak mümkün olacak. Bu değişimin en önemli nedeni ise ilköğretim öğrencilerinin okul dışında herhangi bir takviye kursuna gitmesini engellemek.
Özellikle dershanelerin kapatılması ile birlikte Türkiye'de açılmaya başlayan özel eğitim kursları da sadece lise düzeyindeki öğrencilere yönelik olabilecek. İlköğretim kademelerinde okul dışında ders desteği alınması yasaklanacak.
Sosyal Etkinlik Merkezleri Açılacak
KHK ile birlikte Türkiye'ye sosyal etkinlik merkezi adı altında yeni bir kurumun açılmasına izin verilirken, bu yerlerde eğitimlerin nasıl olacağı ve bu yerlerin nasıl denetleneceği merak ediliyor.