Kestane nasıl pişirilir?

fragger

Dekan
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,542
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
1,358
Kışın vazgeçilmezleri arasında yer alan kestaneyi en iyi şekilde tüketebilmek için farklı pişirme tekniklerini iyi bilmek gerekiyor. ( Bilmeyen arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz :) )

  1. Kestaneleri tavada pişirecekseniz öncelikle iyi şekilde yıkayıp, üzerine “+” yapacak şekilde çizikler atmanız yeterli olacaktır.
  2. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kesiklerin çok derin olmamasıdır. Bıçakla kesmekte zorlanıyorsanız bu işlemi yapan aparatlardan satın alabilirsiniz.
  3. Çizdiğiniz kestaneleri, 2 saat boyunca derin bir kabın içindeki suda bekletmeniz gerekmektedir.
  4. Suda bekletecek kadar vaktiniz yoksa kilo başına bir çay bardağı kadar su koyarak hemen tavaya da alabilirsiniz. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
    Not: Suda bekletme aşamasını atlamamaya özen göstermelisiniz. Bu sayede kestanenin içinin daha yumuşak olacağını unutmayın.

  5. Kestaneyi fırınınızda yapmak isterseniz, öncelikle yine kestanelerinizi yıkayın ve çizik atın. Daha sonra fırın tepsisine dizin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun.

    Yaklaşık 20 dakika boyunca fırında kaldıktan sonra sıcak sıcak yiyebilirsiniz.
  6. Közde kestane yemeyi tercih edecekseniz, çizdiğiniz kestaneleri 5-10 dakika suda bekledikten sonra süzün. Köz tavanızı ocağa koyup altını iyice açın ve kestanelerinizi de üzerine koyun. Dikkat etmeniz gereken nokta tavada azar azar kestane pişirmeniz gerektiğidir.

    Kestaneler pişerken 3 dakikada bir karıştırın. Üzerinde siyahlıklar oluşmaya başlayınca alabilirsiniz.
Afiyet olsun :):)
 

alpacino_34

Profesör
Katılım
31 Ağustos 2015
Mesajlar
1,615
Reaksiyon puanı
497
Puanları
263
Kestane dediğin sobada olur yok bide mikrodalgaya atalım :) şaka bi yana güzel konu bide içinde kurt olup olmadıgını nasıl anlarız :)
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
3. adımda yazan suda bekletme efsanesini uygulamayın arkadaşlar, bekletmeyin çok daha güzel olacak öylece pişirin. Sokaktaki satıcılar suda bekletmezler, o yüzden onların yaptıkları çok daha güzel olur.
 

Kalenderadam

Doçent
Katılım
1 Eylül 2015
Mesajlar
808
Reaksiyon puanı
231
Puanları
43
Kestane sobada pişirilir bence arkadaşım.
 

Aedon

Profesör
Katılım
17 Mart 2014
Mesajlar
1,283
Reaksiyon puanı
330
Puanları
263
Yaş
32
Soba varsa sobada yoksa firinda :D
 
Üst