Kernel-Processor Power Hatası

rootkit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım ister oyun oynarken ister başka birşey yaparken donuyor.Ancak bu donma bilgisayarı her açtığımda olmuyor.Bazen 24 saat tıkır tıkır çalışıyor.Bazende belirttiğim gibi donuyor.Bu durum üzerine olay görüntüleyicisine bakmak aklıma geldi buraya baktığımda Şunu gördüm:

Kernel-Processor Power Hatası
Bilinen bir bellenim sorunu nedeniyle bazı işlemci performans güç yönetimi özellikleri devre dışı bırakıldı. Güncelleştirilmiş bellenim için bilgisayar üreticisiyle görüşün.

Kaynak: Kernel-Processor Power
Olay Kimliği: 6
Düzey: Hata

Bende bu sorunu çözeceğini düşündüğüm şu yolları denedim:

bilgisayarın içini temizledim,
işlemcinin macununu yeniledim,
Windowsu tekrardan kurdum
Sistem sıcaklığını kontrol ettim.(İşlemci boşta 35-40C ekran kartı boşta 28-32C anakart 35-38C)
Güç seçeneklerinden yüksek performansa ayarladım
Psu da sorun olabileceği düşüncesiyle Highpowerın 500W lık psu ile çalıştırdım.
AMD Cool N Quiet i açıp denedim.
Bios dan ACPI 2.0 etkinleştirdim.

malesef hiç biri sorunuma çözüm olmadı.Bu sorunun çözümü hakkıda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.Bir çok işim yarım kalıyor ve yeniden yapmak zorunda kalıyorum.

Sistemim
AMD Athlon 64 3000+
Asus K8V-X Anakart
Sapphire HD 3850 AGP 512MB
1.5GB DDR Ram
Windows 7 Ultimate İşletim Sistemi

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bios update yap. driverlari güncelle bir program kullanabilirsin driveragent vb. çözüm olursa burada paylaşırsan aynı hatayı yaşayan arkadaşlara çözüm olabilir

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
İşlemcinizin kararlı olduğunu test etmek gerekir,işlemcide sorun yoksa bios ve anakart güncellemesinin sorunu çözeceğini düşünüyorum.

rootkit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios un en son 1012.004 sürümü mevcuttu Asus Update yazılımıyla bu sürüme yükselttim biosu ama malesef yine aynı sorun devam ediyor.Driverlar zaten günceldi.

Yaklaşık 3-4 ay önce de biosu 1002 sürümünden 1012 yükseltmiştim.Bu sorun ondan sonra olmaya başladı.Benim tahminim bu güncellemin sorunu oluşturduğu yönünde biosu fabrika çıkışındaki sürümüne döndürürsem düzeleceğini düşünüyorum.
Asus Update yazılımı eski sürüm olduğu için bu işlemi yapmıyor.Bunu nasıl yapabiliriz ?

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Boşuna söylenmiyor sisteminiz düzgün çalışıyor ise bios update yapmayın diye. biosta bios backup gibi bir bölüm var mı?

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bios un en son 1012.004 sürümü mevcuttu Asus Update yazılımıyla bu sürüme yükselttim biosu ama malesef yine aynı sorun devam ediyor.Driverlar zaten günceldi.

Yaklaşık 3-4 ay önce de biosu 1002 sürümünden 1012 yükseltmiştim.Bu sorun ondan sonra olmaya başladı.Benim tahminim bu güncellemin sorunu oluşturduğu yönünde biosu fabrika çıkışındaki sürümüne döndürürsem düzeleceğini düşünüyorum.
Asus Update yazılımı eski sürüm olduğu için bu işlemi yapmıyor.Bunu nasıl yapabiliriz ?

Sorunun ondan kaynaklandığına eminsen Bios'u sıfırlayacaksın. anakartın üzerinde olan pili çıkar ve 30 dakika bekle. Olmazsa Jumper ile sıfırlamayı dene. Ama çok dikkatli ol jumperla işlem yaparken.

2gwwem9.jpg

rootkit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boşuna söylenmiyor sisteminiz düzgün çalışıyor ise bios update yapmayın diye. biosta bios backup gibi bir bölüm var mı?
backup bölümü yok ancak ben 1012 sürümüne yükseltmeden önce bios u yedeklemiştim .rom dosyası olarak.
Biosun türü AMI bios

Sorunun ondan kaynaklandığına eminsen Bios'u sıfırlayacaksın. anakartın üzerinde olan pili çıkar ve 30 dakika bekle. Olmazsa Jumper ile sıfırlamayı dene. Ama çok dikkatli ol jumperla işlem yaparken.

2gwwem9.jpg

Şuana kadar denenebilecek her yolu denedim hemen hemen bir tek bu kaldı benim aklıma gelen.Bios sürümü düşürmek içinpili çıkartmak işe yaramıyor malesef önceden denemiştim.Jumperla oynamakda pek istemiyorum yanlış birşey yapıp tamamen kullanılmaz hale getirmemek için.Elimde ilk bios un yedek .rom formatında dosyası mevcut bunu şuan ki biosun üzerine dos dan veya windows üzerinden nasıl yapılacağını bilmiyorum.Bununla ilgili bir anlatım henüz bulamadım.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
backup bölümü yok ancak ben 1012 sürümüne yükseltmeden önce bios u yedeklemiştim .rom dosyası olarak.
Biosun türü AMI bios

Şuana kadar denenebilecek her yolu denedim hemen hemen bir tek bu kaldı benim aklıma gelen.Bios sürümü düşürmek içinpili çıkartmak işe yaramıyor malesef önceden denemiştim.Jumperla oynamakda pek istemiyorum yanlış birşey yapıp tamamen kullanılmaz hale getirmemek için.Elimde ilk bios un yedek .rom formatında dosyası mevcut bunu şuan ki biosun üzerine dos dan veya windows üzerinden nasıl yapılacağını bilmiyorum.Bununla ilgili bir anlatım henüz bulamadım.

Cmos password recovery adında bir program vardı. USB üzerinden laptoplarda kullanılıyordu jumperla oynamak daha zor diye. Ama onunda hata verdirme şansı var. Riskli bir işlem. Artık mecbur kalırsan kapat gözlerini ve son çare yap derim.