KENSINGTON Anahtarlı Notebook Kilidi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
KENSINGTON Anahtarlı Notebook Kilidi

kensington_newsavelocks.jpg

Kensington ince tasarımı ve sarılabilir kablosu sayesinde her türlü diz üstü bilgisayarında rahatlıkla kullanılabilen notebook kilidini piyasaya sundu.

İlerlemiş kilit mekanizması sayesinde maksimum güvene sahip ürün, diz üstü bilgisayarların yanı sıra, TFT monitörlerin ve LCD projektörlerde de kullanılabiliyor.

K64343-20268.gif

Uzunluğu 1,80m ve kalınlığı 4,5mm olan kablo, uçaklarda kullanılan çelikle örülen özel dış kaplama karbonla sertleştirilmiş çelik dolgu olduğu için gönül rahatlığı ile kullanılabiliyor.

Kaynak

Yorum:

Türkiye'de gördüğüm kadarı ile sadece 2 modeli satılıyor:

1 - Ucuz olan şifreli.
2 - Pahalı olan anahtarlı.

TIKLA - Link

Fakat bu ürünler %100 güvenlik demek değil. Bir caydırıcılığı var. Ama sizin dizüstü sisteme gözünü dikmiş birisini pek durduramaz. Zira özellikle plastiği çok kaliteli olmayan ürünlerde az biraz kaporta hasarı ile o kilidi yuvadan çıkartabilenler var. Keza kablo da kesilmez değil; fuarlara demir makası ile gelenleri duymuşsunuzdur.

Özetle caydırır ve iş görür, psikolojik ferahlık verir. Ama %100 güvenilir diye düşünmeyin. Alın ama mesela Apple'larda olduğu gibi hareket halinde alarm çalan yazılımlar vs kullanın. Bu kilitlerin de alarmlı olanları var ama Türkiye'de görmedim.

Sanırım; kilitsiz olanları tercih edin. Yani şifreli olanları. Zira kilidin kaybolma riski var. Gördüğüm kadarı ile de bu sattıkları ekstra numara hanesi olan modellerden; çevremde eski model daha az sayı hanesi barındıran modelleri kullananlar var.

HP'nin modeli de Newegg'den gördüğüm kadarı ile standart bir Kensington ürünü. Sadece HP markası adı altında satılıyor sanırım.

Kaynak

Satın almak isteyenler:

Vatan bilgisayar

Teknofiyat

Saygılar.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Benim masaüstü moniötürn arkasındada var böyle delik.Hepte merak etmişimdir.Bu ne diye.Hatta içine tornavida sokup kucaladım biraz:D

Meğer buda görüldüğü üzere ayrı bir kit alarak kilitleniyormuş :)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Benim masaüstü moniötürn arkasındada var böyle delik.Hepte merak etmişimdir.Bu ne diye.Hatta içine tornavida sokup kucaladım biraz:D

Meğer buda görüldüğü üzere ayrı bir kit alarak kilitleniyormuş :)

Bunu özellikle teknoloji mağazalarında görürüz. Bilgisayarlar bununla güvenliği alınmış olunur. Özellikle dijital fotoğraf makineleri için ...

Kullanışlı bir şey...

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bu kilidi koparmakta ne var ya:D

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Bu kilidi koparmakta ne var ya:D

O kilidin kablosu çeliktir, koparılması mümkün değil kesilmesi gerekir. İkincisi; kilidini çıkarmak mümkün değildir. Kilidini çıkarmak isteyen laptabın o kısmını kırması lazımdır.

Bu tür cihazlar genellikle satış amaçlı çalındığından o kısmı kıran hırsız o cihazı başka birine satamaz. Satamayacağı birşey içinde uğraş vermez. ( İçindeki önemli veriler için hırsızlık yapılıyorsa ona bir şey diyemem. )

Üçüncüsü; bu tür kilidler ençok mağaza, satış merkezlerinde kullanılıyor. O tür yerlerde bırak kırmayı, elini o kısma attığında bile hemen dikkat çeker. Hırsız öyle bir vukuatı işleyemez.