Kendimizi bir savaşın içinde bulabilirmiyiz ?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

Bilinen fıkradır ama bir kez daha hatırlayalım. Çok hasta olan temel çocuklarımı Bir türlü ikna edemez. Her "hastayım" deyişinde evlatları "aslan gibisin. Hiçbir şeyin yok" derler. Ölür Temel... Vasiyeti üzerine mezar taşında şöyle yazar: "Hastayum tedum Hastayum tedum İnanmadinuz... N'oldi?"... İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bir bina durduğu yerde çöktü. 26 Eylül 2019 peki 5.8'lik Depremde yıkılmadı ama. Ağır hasar gördü. ekonomik krize gidiyoruz… depremde binalar yıkacak. Kanal İstanbul bir facia… Suriye’ye bulaşma… Türk Dışişleri Milli Savunma Bakanlığı İdlib’de ateşkesten söz ediyorlar. Yani tedavi yok. Ateşi düşüren aspirin Türban ilkokullara kadar girdi. Ben giyim kuşam ve yaşam tarzı özgürlüğünden yanayım ama bu çocuklar bu türbanı kendi rızalarıyla tercih ediyor olamazlar. Kanuni reşit olma yaşına kadar çocukların türbanı yasaklanmalı. Çünkü ülkeyi kindar ve dindar nesil yetiştirme amacındaki bir kafa yönetiyor. Bu gelişmeler felaket… Ekonomist Yazar Memduh Bayraktaroğlu'ndan ekonomi, siyaset ve hayat üzerine fıkralar, anekdotlar ve hikayelerle dolu renkli yorumlar...

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Savaş başlayacak diye daha çok bekler insanlar, millet hala savaşların kılıç kalkan oyunu olduğunu zannediyor. Brunson davası bir savaştı, 3 ayda ekonomimizi yerle bir ettiler. Bir yanda mehmetçiğimiz şehit olurken, diğer yanda analar ağlarken bu ülkenin insanları hala her şeyi gül pembe görüyor. Ne diyeyim ki, pirinci okurlar, suyu okurlar, kalemi, bulguru okurlar da açıp kitap okumazlar. At gözlüğü ile bakıyorlar her olaya. Bir ateş çemberi içerisindeyiz, bu çember git gide daralıyor, sonu bize dokunacak kimsenin haberi yok. BOP takır takır işliyor, ne dedilerse yaptılar, helal olsun nasıl bir gözlükse taktıkları; Gül pembeden başka bir renk vermiyor yaptıkları!