Soru Kendi telefonumu hacklemek suç mu

Wankula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Linux çalışmak ve siber güvenlik konusunda kendimi geliştirmek istiyorum.Kendi telefonuma veya kendi açtığım instagram adreslerine saldırmamda bir sakınca var mı

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,320
Pardon ama Instagram hesabını nasıl hacklemeyi düşünüyorsun? O sitenin arkasında milyar dolarlık bir şirket var. Siber güvenliğe adım atacak birisinin bu işi yapabileceğini sanmıyorum.

Wankula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba.Öncelikle sizin aklınızda ki hackleme ile benim aklımda ki hackleme aynı tanımda değil araştırmanızı öneririm keşke dediğiniz kadar zor olsa kimse kimsenin hesabına erişemese ama emin olun çok kolay bilen bi bi insan 1-2 saatlik ders ile ezberler ve buna karşı önlemini alır internetden araştırmanızı öneririm ne yazık ki instagram ın güvenliği=sizin hesap güvenliğiniz gibi bir denklem yok ortada hesaplarda çok daha kolay yöntemler var eğer deseydim ki instagram verilerine gireceğim evet bu mümkün değil zaten.Burda bir kaç cümle ile açıklardım ama kurallara uygun mu bilmiyorum.Bu arada okul da bir meslek lisesinin bilişim yazılım bölümüne gidiyorum yani bu işlere çok da yabancı değilim.Bir çok örneği var.Herkes birbirinin hesabını çalıyor artık öyle bir hal aldı durum.Tabi bu kişiler sosyal mühendislik denen ufak taktikler ile yapıyorlar ama diğerleri de çok zor değil emin olun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz daha araştırmanızı öneririm iyi günler