Kendi mausepad inizi yapın!

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Eğer fare altlığı almak istemiyorsanız yada kendiniz yapmak istiyorsanız sizin için bir önerim var
SDN Farealtığı yapabilirsiniz
Gerekenler:
1 Adet mukavva veya benzer bi sertlikte bir karton 2-3mm
1 Adet asetat
1 Adet A4 kağıt
1 Adet yapıştırıcı

photoshop veya benzeri bi uygulama ile 21x18cm(normal boyut) boyutuna ayarlayıp daha sonra güzel bi resim vaya logo koyabilirsiniz
2uigjfb.jpg

asetatı kağıdın boyutunda kesin
kağıdı yapıştırın
148jjtf.jpg

aynı şekilde mukavvayada yapıştırın

ve işlem tamam...

1z36q2c.jpg

benim yaptığım SDN mausepad in .PSD sini indirmek isteyenler
tıklayın

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Resimli renkli mousepadleri hiç sevmem ışıklı mouselar atlama yapıyor, farklı tepkiler verebiliyor.

Anlatım için teşekkürler...

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
En üstte asetat mı kalacak?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Mouse sapıtmıyor değil mi üzerinde gezdirirken?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
ben de nacizane bir eklenti yapmak isterim
uhu kullanınca izi kalmış, asetatın altından görünüyor, bunu engellemek için prit (bkz:resim) kullanılabilir sanırım. Daha güzel görünür diye düşünüyorum...

resim:
48_1.jpg

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Pad'da değilde mouse'de gözüm kaldı valla :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Benim dandik *** masaüstünü aşındırmaya başlamıştı.Bu aralar bi ***pad alayım diyordum Pc meraklısı sağolsun:)
Şimdi ben şu kartona bi şekil veririm, altada yakışıklı bi resmimi koyunca işlem tamamdır :D

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
laser diyot kullanan fareler için sorun olmayacaktır malum kendileri camda bile mükemmel çalışıyolar ena azından benim g9 öyle. led diyot kullanan fareler için gerçekten sapıtma mevzusu var mouse padlerin asıl amacı kayganlığı arttırmaktır ama asetat kağıdı kullanılmış bi padde elinizin kayması hatta farenın altındaki materyale bağlı olarak fare bile kaymaya bilir. çalışma güzel düşünülmüş katkı olması amacıyla benim tavsiyem a4 kagıdı yerine ince beyaz karton kullanın onu direk mukavvaya yapıştırın ve renkli yazıcılar için birkaç saat mürkkebin kurumasına müsade edin.
kolay gelsin herkese

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
kavrak: :D :D

sword.q: lazer farelerde dediğin gibi sorun olmuyo

optik farelerde sorun olabilir demişsin, şuan eski casper optik faremi taktım hiç bi sorun yok ne kayma nede takılma

Abdurahman: asetatı herhangi bir kırtasiye v.b yerden alabilirsin

ben illada olcak demiyorumki olabilir asetatın yüzeyi parlak o optikte yansımada dağılma yapar misal optik farelerin cam yüzeylerde çalışmaması. yani alttaki resmi görmez zaten algılayıcı en üstteki yüzeyden yansıyan ışığı algılar. o yüzden sorun olabilir dedim. kayma olayı sendeki farenin tabanı nasıl bilmiyorum ama benim g9 alt yüzeydeki kayar padler asetat kağıdında aşındırma yapar bir süre sonra hem faredeki padler hemde asetat kağıdındaki kayganlık özelleği kaybolur. asetat kağıdının bilekte yaptığı terlemeden sonra kayganlık die bişey kalmayacağı ayrı bir gerçek. ha lütfen yanlış anlamayın. ben burada sizin yaptığınız çalışmaya kesinlikle karşı çıkmıyorum. sadece pratikte doğabilecek muhtemel sorunlardan bahsediyorum. yoksa çalışma gerçekten güzeldüşünülmüş pratik bişey. teşekkür ederim ayrıca böyle birşeyi paylaştığın için.

ReasTa

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet arkadaşlar ben denedim ve güzel oldu herhangi bi atlamada yaşamadım mouse da şu ana kadar Teşekkürler PC MERAKLISI ( Semih )

4reactiv353.jpg

4reactiv357.jpg

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
VuUuvv Süper olmuş :)
Ben bunu yapıp duvara asarım :D
Pad kullanmaktan nefret ediyorum :@