Kemik yaşı ve boy uzaması ve bir soru daha ?

Jupıter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben gecen sene zayıflıyacam diye tutturmuştum 2 ay falan çok az yemek yedim çok spor yaptım sonra normale döndüm bu olaydan 5-6 ay sonra daha uzadım gecen eylülden beri uzayamıyorum sanırım.. Bu etki etmiş olabilir mi ? Doktora gittim bacak röntgemini çektiler epifizlerin açık 18-20 yaşına kadar uzarsın dedi röntgeni götürsem kemik yaşımada bakabilir mi kemik yaşından ne kadar uzayabileciğin anlaşılıyormuş ?

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Kemik Dansitometri yaptırman gerek dostum, röntgen filmi ile anlaşılmaz. :)

Jupıter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kemik Dansitometri yaptırman gerek dostum, röntgen filmi ile anlaşılmaz. :)
Emin misin ? röntgenle anlaşılır sanıyordum kemik yaşı dediğim bildiğin yaş ama istediğim boya ulaşmak için 11.5 en fazla 12 hadi eb olmadı 12.5 olması lazım kemik yaşımın yani bu arada yaşım 14.5 belirtmemişim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar ben gecen sene zayıflıyacam diye tutturmuştum 2 ay falan çok az yemek yedim çok spor yaptım sonra normale döndüm bu olaydan 5-6 ay sonra daha uzadım gecen eylülden beri uzayamıyorum sanırım.. Bu etki etmiş olabilir mi ? Doktora gittim bacak röntgemini çektiler epifizlerin açık 18-20 yaşına kadar uzarsın dedi röntgeni götürsem kemik yaşımada bakabilir mi kemik yaşından ne kadar uzayabileciğin anlaşılıyormuş ?
Arkadaşlar yaşım 14.5..