KeePassXC

Fedoralover

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Açık kaynak yazılımlı harika bir yazılım olduğunu düşündüğüm şifre yöneticisi uygulaması. Forumda kimse bu uygulamayla ilgili konu açmadığı için açma gereği duydum çünkü gerçekten güzel bir uygulama. Kendi şahsi görüşüm uygulamanın çevrımdışı olarak kullanılması LatPass gibi online cloud sunucular kullanan uygulamalardan bir nevi daha güvenilir hale getiriyor ama kullandığımız database güvenliğinden kendimiz sorumluyuz. Aslında böyle söylediğimizde bilmeyenler için "ben nasıl koruyacağım abi" yanılgısına düşülebilir ama zaten database AES-256 ile şifreleniyor. Bizim korumamız gereken şeyler:
  1. Kullandığımız bilgisayarın virüs içermediğinden %99.9 emin olmak
  2. Linux kullanmıyorsak kaliteli bir antivirüs kullanmak
  3. Database yedeklemek
  4. Database sadece admin yetkisiyle kopyalanabilir ve silinebilir yapmak
    1612520624600.png
İşte yapmamız gerekenler bu kadar ve bunları yapmayla ilgili taktikleriniz veya fikirleriniz varsa mesajlarınızı bekliyorum çünkü bende bu konu hakkında hala detaylı araştırıyorum.
1612520588000.png

Önceden Bitwarden ile çalındığında bana zarar veremeyecekleri hesaplarımı çekinmeden kullanıyordum ama KeePassXC gördüğümde daha güvenli olabileceğini düşündüm ve KeePassXC kullanmaya başladım. Bitwarden de açık kaynaklı bir yazılım ama online olarak çalıştığı için sunucuları hacklenebilir ve bence Latpassden sonra sırada o var gibi duruyor. Bitwarden belki de hiçbir zaman hacklenmeyecek ve hacklense bile sizin şifreleriniz Decyrpt yapılamayacak ama her türlü bunların tam tersi olması ihtimali de var.

Sizler yardımıyla birlikte çeşitli özelliklerini bu konu altında paylaşalım ve şifrelerimizi güvenli hale getirelim.
1612520661000.png

Son düzenleme: