Kedimi 1 günlüğüne salamla beslemek

Rkrkro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Pazartesi sokaga çıkma yasağı bitiyor salamla beslesem bişiy olurmu

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,590
Pazartesi sokaga çıkma yasağı bitiyor salamla beslesem bişiy olurmu
İçerisinde bol miktarda baharat içeren salam, aynı zamanda kediler için son derece tehlikeli olan sarımsak ve soğan gibi sebzeleri de içerisinde barındırmaktadır. Bu sebeple kedilere çok sık salam vermek ilerleyen süre zarfında birçok farklı hastalığın oluşumuna sebep olabilir. Tüm bunların yanında içerisinde ki tuz oranı sebebiyle kedilerde sıklıkla ağız kuruluğu yapan salam, kediler için toksik olarak adlandırılan besinleri içerisinde barındırmaktadır.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
İshal olabilir hayvan tek çaren buysa tabi yapçak bir şey yok.

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Getir migros sanal gibi yerlerden sipariş edebilirsin

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Salam yedirirsen kedin kurtlanabilir.

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Salamla besleyebilirsiniz iş yerimde belkide 10 tane kedim var (sokak kedisi) sürekli gider gelirler mamaları bittiğinde aç bitir salamla doyururum karınlarını. Sürekli salam verseniz olmaz tabi ama kısa sürelerde iş görür zaten çok azı salamı beğenmez genelde keyifle yerler.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
whiskas kaliteli mama 100 kediden 80'ini ona bayılır... hatta bir ara migros'tan alış veriş yapınca alır orada ki kedilere verirdim...

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Pişirerek verirsen sorun olmaz ama çok verme.Çiğ parazit yapar

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
whiskas kaliteli mama 100 kediden 80'ini ona bayılır... hatta bir ara migros'tan alış veriş yapınca alır orada ki kedilere verirdim...
Kaliteli değil whiskas.Böbrek sorunları Yapıyor.İçerisindeki şeker oranı kedileri bağımlı yapıyor.Hakkında çok kötü vakalar okudum.Onu vermek yerine internetten sipariş edebilirsiniz.Biz de bilmiyorken veriyorduk 8,9 yıl önce.Ama kan kusan kedileri okuduktan sonra uzak durduk.Hiç tavsiye etmem.Ucuz ama ondan daha iyi içerikli mamalar mevcut.

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Kaliteli değil whiskas.Böbrek sorunları Yapıyor.İçerisindeki şeker oranı kedileri bağımlı yapıyor.Hakkında çok kötü vakalar okudum.Onu vermek yerine internetten sipariş edebilirsiniz.Biz de bilmiyorken veriyorduk 8,9 yıl önce.Ama kan kusan kedileri okuduktan sonra uzak durduk.Hiç tavsiye etmem.Ucuz ama ondan daha iyi içerikli mamalar mevcut.
Öyle bir etkisi varsa raflardan kaldırılması gerekmezmiydi

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Öyle bir etkisi varsa raflardan kaldırılması gerekmezmiydi
Uzun süreli kullanımda oluşan bir şey.Hayvanlarla alakalı forumlarda çok okudum.Kendinizde whiskas içeriğine bakabilir yaşananları okuyabilirsiniz.Maalesef her zararlı şey kaldırılmıyor.Mesela kedilere tavuk ciğeri verilir.Ancak daha geçen gün kediye ödlü ciğeri vermişler annem almış önünden.Öd zehirlidir.Tavuk ciğeri hem çabuk bozulur hem öd verilirse hayvanı zehirler.Ama pişirerek dikkatli verilebilir.Yeşil olur öd.Alırsanız o kısmı patlatmadan atın.Koca kurbanın ciğerleri öd patladığı için zehirleniyor biz onu tüketmedik gömülmüştü.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
ablam da whiskas almayı bırakmış hiç demedi...
Biz de bilmiyorduk ilk kedimizi 1,2 yıl onunla besledik.Ama ona gelemeden dışarda yediği bir şeyden zehirlendi ve kaybettik? Ucuz olup daha iyi içerikli mamalar var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayvan bakmak her yiğidin harcı değil
Zor gerçekten iyilik olsun diye yaptığımız şeyler kötülük olabiliyor.Küçük tavuk kemikleri ve balık kılçıkları mesela.Delip geçiyor eğer düzgün yutamazsa ve ölümler oluyor kedi köpeklerde.Sokak hayvanlarına verirken sadece büyük but parçalarını batmayacak yerlerini vermek lazım.Küçük kılçıklarda riskli.Biz mama veriyoruz dışardakilere de ama o da pek doğal değil.Çok su tüketmeli hayvanlar.Tuz var tüm mamalarda.Böbrekte sorun yapıyor atamazsa.