KDE varsayılan uygulamalar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okanr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar;
4 gün önce bilgisayarıma Arch tabanlı Manjora KDE dağıtımını kurdum. İki sorum olacak.

Birincisi varsayılan uygulamalar değiştirelemiyor mu acaba ? Örneğin dolphin yerine nautilus u nasıl varsayılan olarak atayabiliriz ? Mesala masastüne müzik klasörünün bir kısayolunu attım tıklayınca otomatik olarak dolphin geliyor. Bunun yerine nautilus'un gelemsini nasıl sağlayabilirim ?

İkincisi Ksnapshot uygulaması Manjaro nun içinde gelmedi ve ne octopi ne de pacman de yok. Ksnapshot u ve bunun gibi pacman de olmayan uygulamaları nasıl kurabilirim?

Teşekkür ederim.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Yanılmıyorsam manjaro kde5'e geçti o yüzden ksnapshot yok. Kscreengenie olarak değiştirildi adı. Bu arada eğer kde'nin dosya yöneticisini kullanmayacaksan niye kde yükledin? xdg ile varsayılan dosya yöneticisini ayarlayabilirsin ama kde temasını kullanmadığından bozuk görünecektir. Zaten o yüzden kaçınıyorum kde'den gtk programları güzel görünmez kde'de

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Teşekkür ederim yarın ilk iş kscreenengine yi kuracağım. Nautilus güzel görünüyor ama bence dolphin den bile güzel. Kscreenengine yi kurayım yarın bi ekran görüntüsü atacağım.

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Manjaro KDE de ekran alıntısı olayını çözdüm. Spectacle adında bir uygulama bu işi yapıyor. Kısayolunu ise el ile ayarlamak gerekiyor.

Sistem Ayarları-->Kısayollar-->Özel Kısayollar-->ScreenShots-->Start Screenshot Tool üstüne gelip Tetikleyici sekmesinde Kısayol butonuna basarak kendimize özel kısayol atıyoruz.Ben PrtScn tuşunu seçtim.

Bu arada Nautilus KDE de böyle görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 15179
@Shit Happens teşekkür ederim yardımın için. Bu arada varsayılan uygulamaların seçildiği bir bölüm bulamadım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Demek biraz düşünmek lazım. Varsayılan uygulama olayı şöyle.

Sistem Ayarları-->UygulamalarEkli dosyayı görüntüle 15180-->Öntanımlı Uygulamalar-->Dosya Yöneticisi-->Dosyalar(Nautilus'un adı böyle geçiyor.) seçip uygula diyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 15180
varsayilan.png

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Birde Windows taki gibi Windows+E tuş kombinasyonuyla bilgisayarım klasörünü açmanın bir çeşidi burada da var. Öncelikle masaüstünde sağ tık gereçlerin kilidini açıyoruz. Daha sonra kısayolunu atacağımız klasörü kullandığımız dosya yöneticisinden tutup masaüstüne sürüklüyoruz ve simge seçeneğine tıklıyoruz. Simgenin üstüne sağ tık simge ayarları deyince istediğimiz kısayolu atayıp kaydediyoruz. Ben home klasörü için Win+E kısayolunu kullandım.