KDE 3 lü dağıtım var mı?

adolffwangel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar. Kısacası sorum başlıktaki gibi çok ayrıntıya girmeli miyim bilmiyorum? Ubuntu 11.10 la brlikte ve gnome shell le birlkte tamamen arayışlarım değişti arkadaşlar. Önceden kde 3.5 kullanan pardusa aşıktım ama sonra kde 4 çıktı ve gnome geçmek zorunda kaldım. Bunu da Ubuntu ile yaptım. Gnome yi sevdim sevmesine ama zoraki. xfce ve lxde den de haberdarım elbette. Ama istediklerim gibi değiller. Aradığım kde gibi bir şey ama kde 4 benim bilgisayarımı resmen öldürüyor. Ubuntu 11.10 zaten bir daha kurmayacağım. Aslına bakarsanız elimde eski versiyon Linux dağıtımları var..mesela PCLinuxOS un bir sürümü var ve onda kde 3.5 serisi var ama güncel değil ve ben güncel olmasını ve depolarda yeni programları görmek istiyorum. Şu anda tesadüfen bulduğum Alinux u indiriyorum ama gözüm pek tutmadı gibi bir şey. Türkçe desteği böyle bir durumda ikinci planda şu an. İngilizce kullanmayı da kabul ederim yeterki depoalr güncel olsun ve beni fazla uğraştırmasın yeter. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. Bu arada forumda arama kutusuna kde 3, kde 3.5 dağıtım diye arattım ama pek bir şey bulamadım. Eğer gözümden kaçmışsa kusuruma bakmayın.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Arch Linux'un kullanıcı paketlerinde Trinity var.

adolffwangel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arch Linux u daha önce kulanmadım ve benim linux becerimi son kullanıcı diye tarif edebilirim sanırım. Arch linux sizce kullanılması kolay bir dağıtım mıdır ? Çünkü genellikle forumlarda biraz uğraştırdığını duydum ve şimdi sizin sayenizde Trinity oalrak Kde 3 ün hayat bulduğunu gördüm.

--- Mesaj Güncellendi ---

[MENTION=65099]y_ates[/MENTION] çok teşekkür ediyorum şimdiden. Çünkü Ubuntu 11.10 üzerine de kurulabiliyormuş bir denemek istiyorum. Benim gibi arayanlar için Trinity Desktop ve Ubuntu 11.10 yükleme sayfası (depo ekleme). Yine de Google de aradım böyle bir dağıtım var mı diye ama gözüme çarpmadı.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Linux'ta tecrüben az ise Ubuntu ile kullanmanda fayda var tabii ki. Umarım kararlı şekilde çalışan bir KDE3 dağıtımına sahip olabilirsin. Pardus 2008.2, Pardus'un da zirve noktasıydı KDE3 sebebiyle. Hey gidi günler :)

adolffwangel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=65099]y_ates[/MENTION] tekrar teşekkür ediyorum size... şu anda kubuntu 10.10 trinity versiyonunu yine sayfayı biraz kurcalayarak buldum (biraz dikkatsizimdir genellikle). http://apt.pearsoncomputing.net/cdimages/ Hem zaten Ubuntu nun en iyi sürümüydü bana göre 10.10 ve hem de kde 3 ile kullanacağım. Böyle bir dağıtım var mı demiştim ya bulmuş oldum sayenizde. Teşekkür ederim.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
edense Kde kullandığımdan beri Gnome'a alışamadım. Çok yavan gelliyor bana. Sana Mageia 2010 tavsiye ediyorum. KDE4 masaüstü olan sürümü yükledim sabah ve tüm gün inceledim. Çok stabil ve kde4lü Pardus'tan daha kullanışlı geldi bana. Bi deneyip fikrini yazarsan iyi olur.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Makinen ne ki KDE4 öldürdü? Ekranda yavaşlık falan olduysa ekran kartı sürücülerin yüklenmemiştir.