Haber Kavala bildirisi’nden dolayı Dışişleri’ne çağrılan 10 Büyükelçiden yaptırım mesajı

Bu konuyu okuyanlar

Mr.Pavarotti

Doçent
Katılım
21 Mayıs 2017
Mesajlar
964
Reaksiyon puanı
584
Puanları
93
Yaş
32
1634744563812.png

Tutukluluğunun dördüncü yılında iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için ortak bir bildiriyle hükümete çağrı yapan 10 büyükelçi, çağrıldıkları Dışişleri Bakanlığı’nda Avrupa’dan Türkiye’ye ‘yaptırımların yolda olduğu’ mesajını verdi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerinden itibaren “Türkiye’nin Soros’u” diye hedef gösterdiği Kavala 1449 gündür tutuklu.



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 10 Aralık 2019 tarihinde Kavala’nın ‘derhal serbest bırakılması’na hükmetmiş, söz konusu tutukluluğun hak ihlali olduğunu açıklamıştı.

ABD, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçiliklerinin ortak açıklamasında AİHM kararı hatırlatılarak “Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz” denmişti.

Söz konusu açıklamaya Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten tepki gelmişti. Büyükelçiler Dışişleri’ne çağrılmıştı.


DW Türkçe’den Hilal Köylü’nün aktardığına göre Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin haziranda AİHM’in Kavala ile ilgili kararlarını uygulamaması halinde Türkiye’ye yönelik ihlâl prosedürü başlatacağını hatırlatan büyükelçiler, konseyin bir ay sonra AİHM’e başvuracağını ve Türkiye üzerindeki baskının artırılmasını isteyeceği bilgisini de Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle paylaştı.

‘Görevimizi yaptık, yapmayı sürdüreceğiz’​

Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’nda ağırlayan bakan yardımcısı Faruk Kaymakçı’nın, ortak açıklamadan duyulan rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdiği belirtildi: “Davayla ilgili ortak açıklama yöntemi akıllıca değil. Davayı siyasallaştırıyorsunuz. Yürüyen bir yargı sürecine müdahale ediyorsunuz. Kabul edilemez. Sizin de uygulamadığınız AİHM kararları var. Sergilediğiniz tavırla kendinize ve ülkenize karşı olumsuz bir algıya neden oluyorsunuz. Sorumlu hareket etmiyorsunuz.”

DW’ye konuşan büyükelçiler Türkiye’de ‘hukukun üstünlüğü ilkesinin ihlâl edildiğini ve Kavala’nın tutukluluğunun hukuk dışı olduğuna ilişkin görüşlerinden geri adım atmayacaklarını’ söyledi.


Büyükelçiler şunları kaydetti: “Biz görevimizi yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. AİHM kararları bağlayıcıdır. Türkiye’ye yükümlülüklerini hatırlatıyoruz. AİHM kararı gereği Kavala serbest bırakılmalı. Türkiye, Kavala’yı neden serbest bırakmadığını açıklamak zorunda. Kavala serbest bırakılmazsa Türkiye’nin ağır yaptırımlarla karşılaşması kaçınılmaz.”

‘Bıçağın kemiğe dayandığını açıkça söylüyorlar​

İnsan hakları alanında uzman olan hukukçu Kerem Altıparmak, büyükelçilerin Türkiye’ye Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin ‘ihlal prosedürü’ başlatacağına ilişkin hatırlatmasının ve uyarılarının ‘çok önemli’ olduğunu belirterek şunları aktardı: “Büyükelçiler bıçağın kemiğe dayandığını açıkça Ankara’ya söylüyorlar. Bakanlar Komitesi bir ay sonra AİHM’e başvuru yapacak ve Türkiye için yeni bir ihlâl kararı daha çıkacak. Elbette bunun hukuki bir karşılığı da olacak.”

Avrupa Konseyi’nden Ankara’ya ulaşan bilgilere göre Bakanlar Komitesi’nin gündeminde AİHM kararını yerine getirmediği gerekçesiyle Türkiye’yi AİHM’e şikayet etmek de var.

Avrupalı diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin imajının bu süreçte ciddi zarar göreceğini söylerken Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin kurucu üyelerinden biri olduğunun unutulmamasını istedi.

Kaynak
 

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Bu Osman Kavalanın olayını çözemedim ben. Çok karanlık ve değişik birisi...

Nerde bir Türkiye düşmanı gurup var vakıf var dernek var ülke var veya olay var içinden bu adam ile görüşmüş insanlar veya kendisi çıkıyor yada maddi destek vermede flan o çıkıyor.

Gezi olayları esnasında birden ortaya çıkıyor ve finanse ettiği söyleniyor. Gezi öncesi bir çok yabancı kişi ile toplantılar yaptığı söyleniyor. Suriye Operasyonları öncesi gene GaziAntep'te bir sürü yabancı kuruluş ile görüşmüş. Nerde ülke içinde karşıt bir gurup var arkasından maddi destek sağlayan kişi çıkıyor neredeyse !

Üstüne adam nerden nasıl olduysa aşırı zengin !
Uluslar arası Af örgütünün bağışçılarından !

Şuan hükümete en muhalif gazetelerden birisi olan Birgün Gazetesinin sahibi veya maddi destek sağlayanı deniyor.

Üstüne yıllar önce Türkiye'nin F16 moderyasyonu ihalesini alıyor ! Ve o moderasyon erteleniyorda erteleniyor yavaş yavaş yapılıyor veya yapılmıyor devamında yıllar sonra o ihaleyi Aselsan devralıyor. O kadar büyük bir ihaleyi nasıl alıyor !

Ve Nasıl oluyorsa gene Osman Kavala HDP ve PKK ilede anılıyor ! Hatta Hapiste ki Öcalana selam gönderecek kadar tanıyor ! Öcalan ile aralarının iyi olduğu söyleniyor. Askeriyeden ihale alan birisi PKK'lıları nasıyor !

Sonra lüxs bir restoranı var kendisinin İstanbul'un göbeğinde nerde bir dış güç Türkiye düşmanı varsa bu Restoranda toplandığı ve görüştüğü söyleniyor !

Devamında 15 Temmuz geliyor ve onunda arkasında parmağı olduğu söyleniyor...

Ayrıca Türkiye ile arası açık olan BAE Suudi Arabistan İsrail gibi ülkeler ilede kontağı var !

Adam TEMA vakfı başta olmak üzere neredeyse bütün toplumsal vakıflara desteği var. Ama aynı zamanda bir sürü baraj HES vb projede ortak ! Yani ağaç kesilmesine karşı olanları protestoları desteklerken maddi yardım sağlar iken yani gazlar iken çevrecileri hemde o ağaç kesilen projelere ortak olmuş.

Sonra bu kadar zengin bir adamın eşi Boğaziçi Üniversitesinde Akademisyen ! Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu UYGAR Merkezi'nin kurucu başkanlarından ! Çok sayıda kitabı.

Bunu tam tehit edemedim ama Meral Akşener'in uzaktan akrabası deniyor. Ortak kuzenleri varmış.

Ve Türkiye'de o kadar insan tutuklanıyor veya içeride yıllardır kimse ses etmez iken ilk günden beridir gerek muhalefet gerek ise ABD ve Türevi ülkeler Osman Kavalaya özgürlük diyor neden ise ! Bu ülkede yıllarca komutanlar paşalar askerler suçsuz yere içerde yattı kimse onlara özgürlük demedi Büyük elçiler bastırmadı ama Osman Kavala için maddi yaptırım yapacaz deniyor ?

Not: İşin özeti ortalık çok karışık. Nedir ne değildir tam belli değil Adam çok masum gibi durmuyor ama suçlu olduğunuda ispat edemiyon. Çok değişik insanlar ile kontağı var. Devlete göre Türk kökenli ama başka ülkeler için çalışan casus veya istihparat elemanı muhamelesi görüyor. Amerikanın sürekli serbest kalmasını istemeside bunu destekler nitelikte...

Not2: Ne olursa olsun kimse bizim ülkemize Derhal şunu serbest bırakacaksınız diye emir verememeli.

 
Son düzenleme:

Mr.Pavarotti

Doçent
Katılım
21 Mayıs 2017
Mesajlar
964
Reaksiyon puanı
584
Puanları
93
Yaş
32
Ve Türkiye'de o kadar insan tutuklanıyor veya içeride yıllardır kimse ses etmez iken ilk günden beridir gerek muhalefet gerek ise ABD ve Türevi ülkeler Osman Kavalaya özgürlük diyor neden ise ! Bu ülkede yıllarca komutanlar paşalar askerler suçsuz yere içerde yattı kimse onlara özgürlük demedi Büyük elçiler bastırmadı ama Osman Kavala için maddi yaptırım yapacaz deniyor ?
Bu çok doğru bir tespit hocam ??

Birde Şu var (Avrupa insan hakları mahkemesi) AİHM kararlarına uyacağımızı T.C olarak imza ettik biz. Tamam yaptırım uygulayabilirler.

Gel gelelim seninde vurguladığın nokta kafamı karıştırıyor işte dediğin gibi bir çakallık var bu işte
 

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Bu çok doğru bir tespit hocam ??

Birde Şu var (Avrupa insan hakları mahkemesi) AİHM kararlarına uyacağımızı T.C olarak imza ettik biz. Tamam yaptırım uygulayabilirler.

Gel gelelim seninde vurguladığın nokta kafamı karıştırıyor işte dediğin gibi bir çakallık var bu işte

Benim anladığım Türkiye dik duracam geri adım atmayacam diye Osman Kavalayı serbest bırakmamaya çalışıyor. Çünkü son 10 yılda Türkiye'nin belini büken neredeyse bütün olaylarda adamın parmağı çıkıyor veya çıktığı iddia ediliyor. Veya parmağı olanlarla iletişim halinde. Ama cezada veremiyor adam profesyonel yaptıklarını biliyor devlet bağlantılarını biliyor kiminle görüştüğünü görüyor ama cezası veremiyor gibi. Ceza verseler gene yaptırımlar gelecek ülkeye iki ucuda sivri değnek gibi.

Bence olması gereken yurtdışı çıkış yasağı ile adli kontrol şartı ile Tutuksuz yargılama mahkeme devam edecek şekilde veya ev hapsi verecen elektronik kelepçe ile kontrol flan yapılması olabilir. Lakin bence gene şahsi fikrim serbest kaldığı gibi direk Amerikaya kaçacaktır... Ama ülkenin biraz rahatlaması için bunu yapmalı. Yoksa bu kişi bahane edilip sürekli baskı yapılacaktır...

Selahattin Demirtaş Osman Kavalı gibi ismlere mahkeme cezasını verecekse versin 10-15-20 yıl veya muhebbet neyse artık onu tartışlaım bu cezayı hak ettiler mi etmediler mi diye ama böyle ceza vermeyip tutuklu tutması bize çok eksi yazıyor... Ceza veremiyorsanda sal gitsin Türkiye Cumhuriyeti bu 2-3 kişiden daha büyük ve değerli.

Not: Az Önce TV100 de Doğu Perinçek'i izliyom adam 6 yıl tutuklu kalmış bu FETO davaları zamanı. Bir tane o zaman ABD'den veya Avrupa ülkelerinden bu adamı serbest bırakın tutuksuz yargılayın veya tahliye edin diye söylem gelmemiş veya yanıda 120 kadar üst düzey asker yargılanırken ! Veya tehtit olmamış size ambargo uygularız dememişler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Osman Kavala için dert oluyor ama adamlara nedense...
 
Son düzenleme:
Üst