Katar emirinin şirketi Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi almış (Katar istanbul)

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamit el-Sani’nin annesi Şeyha Moza bin Nasır el-Misned’in Türkiye’de şirket kurup Kanal İstanbul güzergahındaki Arnavutköy’de 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı.Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre Şeyha Moza, Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi’ni 8 Kasım 2018 günü 100 bin lira sermaye ile Başakşehir’de kurdu

100 bin paya bölünen şirket hisselerinin yüzde 45.45’ini Şeyha Moza alırken, Katar eski başbakan yardımcısı Abdullah bin Hamit el-Attiyah’ın eşi olan Münire bin Nasır el-Misned yüzde 31.82’sini, Şanna Nasır el-Misned ise yüzde 22.73’ünü aldı.

Şirket kurulduktan 1.5 ay sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 bin 702 metrekare arazi satın alındığı, arazinin imar planlarında ‘tarla’ olarak göründüğü belirtildi.

Arnavutköy ilçesi, Baklalı Köyü’nde 136 ada 39 parselde bulunan taşınmazın devir işlemi 27 Aralık 2018’de yapıldı.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Raslantıya bak sen yaa ilginç buna kadir inanır bile inanmazzzz...

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
:) Akşam FOX'ta bu haberi görünce yarın direk bizim Sardaukar bunu kopyalar yapıştırır dedim ve hiç şaşırtmadın beni.
Bak burası çok önemli Katar eski başbakan yardımcısının eşi Kanal İstanbul güzargahımdan arsa aldıysa yanmışık ölmüşük bitmişiz biz hemen proje iptal edilmeli 44 dönüm arazi ne demek ya hemde Katar'lı olacak iş değil :) Amerikalı Alman İngiliz flan olsa olabilirdi ama KATARLI ve ARAP ise kesin proje iptal edilmeli.

Ya hocam bazen mantıklı düşünemediğini flan sanıyorum he. Kanal İstanbul Projesi 2011 yılında açıklamıştı Cumhurbaşkanı. Bana desen ki 2010 yılında buraları Katarlılar toplamış bir nebze anlayacam adamlar 2018 Aralık ayında almışlar arsayı. Zaten Kanal İstanbulun güzergahı 2-3 yıldır neredeyse belli zengin birinin buraya yatırım yapması kadar doğal bir şey olabilir mi ? Adamın parası var yatırıyor. Sen arsa almak istedinde satmadılar mı orda.
Bu kadar sığı düşünce anlayışı nedir Allah Aşkına ya. Koskoacam devlet işi gücü bıraktı Katar eski başbakanının eşinin aldığı 44 dönüm arazi değerlensin diye Kanal İstanbulu yapmak istiyor sanacak kadar saf değilsinizdir heralde ?

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Ms
:) Akşam FOX'ta bu haberi görünce yarın direk bizim Sardaukar bunu kopyalar yapıştırır dedim ve hiç şaşırtmadın beni.
Bak burası çok önemli Katar eski başbakan yardımcısının eşi Kanal İstanbul güzargahımdan arsa aldıysa yanmışık ölmüşük bitmişiz biz hemen proje iptal edilmeli 44 dönüm arazi ne demek ya hemde Katar'lı olacak iş değil :) Amerikalı Alman İngiliz flan olsa olabilirdi ama KATARLI ve ARAP ise kesin proje iptal edilmeli.

Ya hocam bazen mantıklı düşünemediğini flan sanıyorum he. Kanal İstanbul Projesi 2011 yılında açıklamıştı Cumhurbaşkanı. Bana desen ki 2010 yılında buraları Katarlılar toplamış bir nebze anlayacam adamlar 2018 Aralık ayında almışlar arsayı. Zaten Kanal İstanbulun güzergahı 2-3 yıldır neredeyse belli zengin birinin buraya yatırım yapması kadar doğal bir şey olabilir mi ? Adamın parası var yatırıyor. Sen arsa almak istedinde satmadılar mı orda.
Bu kadar sığı düşünce anlayışı nedir Allah Aşkına ya. Koskoacam devlet işi gücü bıraktı Katar eski başbakanının eşinin aldığı 44 dönüm arazi değerlensin diye Kanal İstanbulu yapmak istiyor sanacak kadar saf değilsinizdir heralde ?
Madem proje 2010 projesi neden 10 yıl boyunca bir kazma bile vurulmadı. 2010 da ekonomik olarak daha iyi komunda olmamıza rağmen neden 2020 de ekonomik olarak rezalet bir dönemde yapımına başlanacak . Ayrıca farkettiysen devirler 2018 de tamamlanmış . Yani burda yine zengin daha zengin olacak . Ağaçlar fln kesilecek daha neler neler . Zaten bedava olan bir yer varken sen gemini paralı bir yerden geçirir misin ? O paraya kanal istanbul yapılacağına fabrikalar kurulur hem istihdam sağlanır hem üretim .

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ms

Madem proje 2010 projesi neden 10 yıl boyunca bir kazma bile vurulmadı. 2010 da ekonomik olarak daha iyi komunda olmamıza rağmen neden 2020 de ekonomik olarak rezalet bir dönemde yapımına başlanacak . Ayrıca farkettiysen devirler 2018 de tamamlanmış . Yani burda yine zengin daha zengin olacak . Ağaçlar fln kesilecek daha neler neler . Zaten bedava olan bir yer varken sen gemini paralı bir yerden geçirir misin ? O paraya kanal istanbul yapılacağına fabrikalar kurulur hem istihdam sağlanır hem üretim .
Sen bu işlerden anlamazsın sadece takipte kal izle, bu proje öyle basit bir olay değil her türlü araştırması yapılacak ondan sonra başlanacak, sizlerin anladığı projeler kumpas projeleri, mesela milletvekili nasıl kiralanır rakiplere nasıl kumpas kurulur, Türkiye yabancı devletlere nasıl şikayet edilir VS vs

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Sen Kanai İstanbulun halen devlet bütçesi ile yapılacak mı sanıyorsun ? 2.si Sağ partiler devlet eli ile kolay kolay fabrika kurmaz.
Zengin olan daha zengin olsun banane ülkeye bahane ile para gelsin. Orda benim hiç görmediğim ve belkide ömrümde görmeyeceğim bir arsa var orası değerlense ben ne kaybederim. Katarlı adam orayı satın aldu para Türk arsa sahibine geçti ekonomiye sıcak para ilerde oraya bir bina veya inşaat yapsa gene Türkiye'ye yatırım olacak arsa TÜrkiye sınırları içinde sonuçta Türk işçi çalışacak demiri tuğlayı Türkiye'den alacak elektirik su bağlatacak devlete vergisini verecek her türlü herkes kazanacak. O arsa orada 44 dönüm olarak kalmasının bana hiçbir faydası yok şuan.
Zaman diye bir şey var bazen paradan daha değerli olan. 3-5 gün beklemektense emin ol birçok gemi oradan geçer.
İstanbul Trafiğinde 2-3 saat köprüyü geçemediğin oldumu bilmiyorum ama. Köprüde trafik çekip zaman kaybetmektense çoğu zaman Bursa'ya 3. köprü üzerinden gitmek bana daha mantıklı geliyor parası neyse verip.

Son düzenleme:

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu arada kılıçdaroğlunun doğar doğmaz sigortalı yaptırdığı torunu emekli oldumu acaba, bebek doğdu doğalı sigortalı! Olarak çalışıyor, hakkıdır?