Kaspa launch plan (responding to reality) – Pt-2

Mertery

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
KASPA TÜRKİYE TELELGRAM KANALINA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.
Öncelikle ve en önemlisi, bu topluluğa katılıp oluşturduğunuz, projeye göstermiş olduğunuz ilgi, heyecan ve katılım için hepinize teşekkür etmek istiyorum. Doktora takıntımın - POW DAG fikir birliği - kendisini canlı bir ağda ve kendiliğinden bir toplulukta gerçekleştirdiğini görmek heyecan verici ama alçakgönüllü. Teşekkürler Todah !

Üye sayısına kesinlikle alıntı sayısından daha fazla değer vermeye başlayacağım, bu yüzden lütfen partiye daha fazla kripto arkadaşı getirin!

Birkaç yılda bir, fuarda piyasaya sürülen yeni bir POW kripto para birimi, topluluğun heyecanını yakalıyor - Litecoin, Monero, Grin ve şimdi de Kaspa. Güç bizimle olsun.

Bu hızlı büyümeyi tahmin etmediğimiz için birkaç SSS'ye erişilebilir yanıtlar hazırlamadım. Önümüzdeki günlerde tüm bunlar hakkında daha uzun bir yazı yazmayı umuyorum, ancak şimdilik bazı cevaplar:

1. Para politikası deflasyonist olacaktır. Pazar koşulları farklı olduğundan (büyüklük sırasına göre daha hızlı pazar keşfi) halving, Bitcoin'den daha agresif olacaktır. Deflasyonist programlama ne zaman etkinleştirilecek ve ilk blok ödülü ne olacak (mevcut ortalama 500 ile karşılaştırıldığında) — TBD. Bunu önümüzdeki hafta ya da öylesine mühürlemeye çalışacağız. Bu sayılar, arzın sınırlı üst sınırını ifade edecektir. BTW, Kaspa terimini günümüzün 1000 Kaspa'sına atıfta bulunacak şekilde yeniden temel almalıyız, diyelim ki; mevcut temsil o kadar kıt değil ?
  2. İş kanıtımız, ağır karmanın bir Kaspa çeşididir, buna k-ağır karma diyelim. Buradaki amacım, CapEx ağırlıklı bir POW işlevi oluşturmaktı, çünkü bu konseptin hem enerji açısından verimli olduğuna hem de daha fazla madenci taahhüdü sağladığına inanıyorum (daha az OpEx yakıldığı için ASIC'den daha güçlü). k-heavy-hash'in aslında CapEx'in ağır olup olmadığı ve farklı bir POW işlevinin Kaspa için bu amaca daha iyi hizmet edip etmeyeceği - tartışmaya açık bir soru.
  3. Proje, tümü başka tam zamanlı işlere sahip olan ve bazıları DAGlabs tarafından finanse edilen (ancak tamamen kendi kendini yöneten) birkaç geliştirici tarafından sürdürülür. Özellikle, projenin arkasında cüzdanınızdan, tam düğümünüzden, fonlarınızdan, madencilerinizden sorumlu hiçbir şirket veya varlık yoktur. Boş zamanlarımızda buradayız. Birincisi, Harvard üniversitesinde tam zamanlı bir postdoc'um ve bu proje benim doktora bebeğim olsa da, aynı zamanda kendimi postdoc bebeğime adadım. Yani bu tamamen bir topluluk projesi, lütfen bunu dikkate alın. Yardım etmek için ne yapabilirsin? Kod tabanını öğrenmek ve çabalara katılmak için daha fazla geliştirici gücü ayarlayın; DAGlabs, kendilerini yönetme, sorunları açma, hataları düzeltme, PR'leri yönetme vb. becerilere sahip oldukları sürece potansiyel olarak ek geliştiricileri finanse edebilir.
  4. Yol haritası. Organize bir gelişme olmadığı için resmi bir yol haritası yok. IMO üzerinde hangi geliştiricilerin çalışması gerektiğini, hata düzeltme sonrası ve sürüm güncellemelerini (HF'ler) yazabilirim. Kısacası, IMO öncelikleri , Michael Sutton'ın teorik araştırma sonuçlarını bekleyen, kademeli olarak saniyede 10 bloğa hızlanmalı, ardından mutabakat protokolünde harika bir yükseltme uygulamalıdır. Buna paralel olarak, birisi bir gizlilik aracını (örn. kurşun geçirmezler) ve Kaspa için uygulamayı tanıtabilirse, bu bizi kesinlikle ileriye taşır.
  5. Gelecek hafta bir hatayı düzeltmek ve başlık boyutunu küçültmek için bir hard fork (HF) olacak. Özellikle bir madencilik tam düğümü çalıştırıyorsanız, buna dikkat edin. Birkaç hafta sonra, söz konusu para politikasını yerleştirmek için bir HF olacak.
  6. Coin'i borsalarda listeleyecek miyiz? “Biz” yok, “sen” var. Perakendeyi getirmeden önce topluluğun daha organik bir şekilde büyümesini beklemenizi öneririm.
  7. Utxo verimi için stres testi ne zaman önerilir? Dilediğiniz gibi stres testi yapmakta özgürsünüz. Bununla birlikte, hatalar keşfedilse bile, geliştiricilerin bunları düzeltmek için kendilerini hazır hale getirmeleri için biraz zaman geçeceğini unutmayın. Bu nedenle, mevcut sistemin, diyelim ki iki haftadan fazla bir süre istikrarlı olduğunu kanıtlamasını beklemenin daha iyi olacağını düşünüyorum.
  8. Peki ya blok gezgini? Gelecek hafta geliştiricilerin bir tane konuşlandıracağına inanıyorum.
  9. Beni burada veya Twitter https://twitter.com/hashdag'da takip etmekten çekinmeyin, burada önümüzdeki haftalarda Kaspa ile ilgili daha fazla materyal yayınlamayı umuyorum.

Son düzenleme: