Kasap Havası Denilen Şey

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bugün yeni birşey daha öğrendim öğrenmez olaydım
Bizim kasap havası dediğimiz malesef 2000 yıllık yahudi müziği olan "hava nagila" Türk yudilerinden duyarak dejenere edilmiş bir ezgidir
anlamayan youtube'a ve benzeri yere hava nagila yazıp ezgileri dinlesin
Yazık yaw, ben de hep Türk sanıyordum az mı halay çektim kasap havasında:crying::crying::crying:

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yok ben anlamıyorum ki arkadaş niye açtığım konuları kimse okumuyor
yoksa açılmıyor da ben açılıyor mu görüyom ne oluyor:)

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Kununun ilgi uyandırmasıyla ilgili . Bazen Bizim çok ömeli olan bir şey bir başkaı için çok önemsiz olabiliyor;)

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
sayın eraytas
öncelikle bu konuya cevap yazabilmek için üye olduğunuzu varsayarak teşekkür ederim
sonra konuyu bir kez daha okumanı öneririm
anlamazsan bir daha oku
daha da alamazsan hatta bir kere daha oku
diyorum ki youtube'a "hava nagila" yaz, 2000 yıllık yahudi melodisini gör
internet çağında yaşıyoruz artık, buraya gelip dedikoduları yazacak değilim
yorum yazmasaydın daha iyiydi

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bizim kasap havası daha güzel almışız adam etmişiz yahu

havah nagilah - haydi coşalım
havah nagilah venismechah - haydi coşup mutlu olalım.
havah neranenah - haydi şarkı söyleyelim
havah neranenah venismechah - haydi şarkı söyleyip mutlu olalım
uru, uru achim! - uyanın, uyanın arkadaşlar!
uru achim b'lev sameach - mutlu bir yürek ile

[SDNTV3]http://www.dailymotion.com/relevance/search/Hava+Nagila/video/x419de_hava-nagila_fun[/SDNTV3]

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Benim için ziyanı yok, sevmem kasap havasını, yeni gözdem kolbastı:)

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
okadar zaman içiçe yaşamışızki kültürlerin karışmaması olanaksız kesinlikle onlarada bizden geçme konular olmuştur onun için en iyisi misket:)

balabansonsuz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çocukluğumdan beri kasap havası ile halay çekerim,hava naugila ile ilgisi yoktur.ekrem gültekin - kasap havası videosunda izlediğimiz ise, albümü yapanların düzenlemesi.İki şarkıyı birbirine eklemişler.Müzikte böyle düzenlemeler yapılır.Usul, ritim ve ölçüleri birbirine yakın olduğundan ard arda çalındığında tek şarkı gibi algılanır.Sen gönlünü ferah tut.İki ayrı kültürün iki ayrı oyun havası.
O yabancı klibi bir daha dikkatli izlersen erkek oyuncuların kolbastı figürleri yaptığını göreceksin.Kolbastı da dışardan gelme mi?

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
tüm kültürlerin birbirinden etkilenmesi kaçınılmazdır.bu tip konuları araştırmayı severim.hatta bunun üzerine bir arşiv çalışması yapıyorum şu an.bugün severk dinlediğimiz ve bizimle özdeşleşmiş bir çok müzik eseri çeşitli kültürlerden alınmadır.aynı şekilde o kültürlerde de bizden esinlenmiş eserler mevcuttur.yalnız hava nagila yı en güzel grup vitamin arajman olarak kullanmıştır.

YouTube - Grup Vitamin_Mualla

bu da bizim kasap havası

YouTube - Kasap Havası - Music from Istanbul

ha bu arada yahudi müziğini iyi bilirim şu an ladino müziğine takmış durumdayım çünkü :)

eraytas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayın eraytas
öncelikle bu konuya cevap yazabilmek için üye olduğunuzu varsayarak teşekkür ederim
sonra konuyu bir kez daha okumanı öneririm
anlamazsan bir daha oku
daha da alamazsan hatta bir kere daha oku
diyorum ki youtube'a "hava nagila" yaz, 2000 yıllık yahudi melodisini gör
internet çağında yaşıyoruz artık, buraya gelip dedikoduları yazacak değilim
yorum yazmasaydın daha iyiydi
genelde eski mesajlarımı karıştırıp cok eskilere dönüp konuları up yapmam ama burda bilgi yanlışlıgı oldugu için düzeltmek istiyorum

Kasap Havası, Türkiye'de geniş çapta bilinen ve Marmara Bölgesi'nde, özellikle de Trakya Bölgesi'nde yaygın olarak oynanan bir halk oyundur. Benzer danslar Ukrayna'da Arkan, Romanya'da Arcan, İsrail'de Hora, Orta Doğu'da Dabke, Bulgaristan'da Kasapsko Horo, Sırbistan'da Kasapsko Kolo, Makedonya'da Lesnoto ve Ermenistan'da Soorch Bar'dır. Türkiye'de oynanan ve en bilinen kasap havası Yunanca adı Ehe geia panagia (Έχε γεια Παναγιά) adlı oyundur.
2/4'lük hızlı ve 4/4'lük yavaş ritimlerle şekillenen Uzzal Makamı oyun havalarından yola çıkarak bulunan kasap havası isminin, zamanında İstanbul'da yaşayan Arnavut kasaplarına dayandığı halk arasında yaygın bir inanıştır. Çeşitli kaynaklarda Bizans dönemi İstanbul'unda Makellarikos Horos adı ile oynandığı söylenmekte ise de, bu konuda kesinleşmiş herhangi bir bilgi yoktur.
Kasap havasının Ağır kasap, hızlı kasap ve Sırp kasabı gibi farklı türleri bulunmaktadır. Ağır kasap Yunanistan'da Sirtaki'nin atası olarak kabul edilmektedir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kasap_havası kaynağım da budur yani kimse kimseden çalmamıştır kültür etkileşimle kurulan bir şeydir. yok konuyu bir daha gibi oku diye artislenmek de saçma araştırmadan yazıyorsun madem konuyu millete artislenmemeyi öğrenmek gerek

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Yahudiler'inmiş, ee, ne olmuş? Bu çaldığında oynamazsın da sen şimdi.

"Üsküdar'a gider iken..." de bizim değil bu arada.