Kasanızı Susturun!

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Kasamızı sessizleştirmeye yönelik ilk eylemleri videomuzda adım adım gerçekleştiriyoruz. Siz de bakın sizde uygulayın; sessiz bir kasaya sahip olun.

Kendin Yap başlıklı videolarımıza bir yenisini ekliyoruz. Bu videoda gürültülü bir kasa ve buna önerdiğimiz çözüm yöntemlerini görebilirsiniz. Burada anlatılan adımları uygulayarak siz de kendi bilgisayarınızı sessizleştirebilirsiniz. Tabii her zaman aynı ürünler sizin için en uygunu olmayabilir; Dolayısıyla işlemlere başlamadan önce stokları denetlemekte fayda var. Bizim kullandığımız ürünlere benzer ürünleri kullanabilir, daha ayrıntılı bir kasa temizliği de yapabilirsiniz.

İzleyin

Uyarı!

Buradaki uygulamalar güç kaynağı hiçbir şekilde elektriğe bağlı değilken yapılmalıdır. Burada anlatılan işlemleri yapmak güç kaynağınızın garantisini devreden çıkartır. Yanlış uygulama sonucu sisteminizdeki bileşenler, çevredeki canlı ve cansız varlıklar zarar görebilir. Uygulamada kullanılan fan uygun seçilmeli ve standart dışı bileşen kullanımının verebileceği zararlar hesaba katılmalıdır. Biz, ShiftDelete.Net olarak burada anlatıları uygulamanızdan dolayı ortaya çıkacak hiçbir sorundan sorumlu değiliz.

Bilgi için: Akortek (Akasa)
SDN - http://shiftdelete.net

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Basit ve güzel bir uygulama olmuş.

Ancak eklemek istediğim bir nokta var, bazı kullanıcılar fanın hangi yöne doğru tahliye ettiğini bilemiyorlar. Bunu fanın üzerinde gösteren ufak bir işaret vardır. Eğer yoksa da marka stickerının olduğu kısıma doğru hava üflenmektedir, eğer fanı kasanın önüne takacaksanız sticker içe doğru bakmalı, videodaki gibi arka tarafa takacaksanız da sticker dışa doğru bakmalıdır.

Fişide meşhur ettiniz çok güldm orda :D Keşke her video da bir üye meşhur olsa :D

Teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.

Win32BlackGhost

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel anlatım olmuş. Kullandığınız fanları hangi siteden temin edebilirim?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Benim kasamı sessizleştirmek için 26 Dolar masraf yaptım :)

Sessizlik için değer tabi ama herkesin bütçesi farklı.

Bir de bu sitedeki ürünlerin bir kısmı da bilgisayarı tutku haline getiren kullanıcılar için. O nedenle ürünlerin fonksiyonları karşılığında talep edilen ücret de bazı kullanıcılara yüksek gelebilir.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
iyi güzel de ilk ölçümlerde 46,7 gibi bir değer 43,3e düşüyor kaydadeğer fark oluyor değil mi?
ayrıca abi siz nerde yaşıyosunuz öyle bu havada T-shirlerle falan :^)

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
çok güzel bi anlatım olmuş ağzınıza sağlık..ben bile anladım :D benim en çok muzdarip olduğum konulardan biridir bu :L
jojoba kardeşimden biliyorum o da ölçmüş ve yapmıştı kasasını 46,7 den 43,3 e düşmesi epey bi sessizlik sağlıo bence..o da böyle ölçmüştü :* ki bundan daha az oranda bi farkla sessizlik sağlamıştı ...

yanlız bişi var...ben kasamı böyle sökersem bi daha toplayamayabilirim :$ :D

teknik ekip lasım bana :P

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
3, 5, dB uğruna değmez :) Ben şimdi temizledim kasanın her tarafını

pırıl pırıl oldu ses önemli değil benim için performans ;)

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
gayet güzel anlatım ve çalışma.

Soundchaser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çalışma güzel; fakat benim merak ettiğim bir konu var. Video da ki ses ölçüm cihazını Türkiye sınırları içerisinde nereden temin etmek mümkündür? Uzun zamandır bana böyle bir cihaz lazım.

Bu arada merak eden oldu mu bilmiyorum; ama ben videonun ortalarında çalan şarkıyı merak ettim ve araştırmalarım üzerine şarkının Libra presents Taylor - Anomaly (Calling Your Name) olduğunu da keşfetmiş bulunmaktayım. Dinlemek için;

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=EeoK2uhD8ug[/youtube]

Bu daha da ilginç bir video olmuş:
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=G6uXQz4I96w[/youtube]

pekaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim casper marka bilgisayarım var güç kaynağı fanı ve ana tahliye fanını değiştirmek istiyorum akasa silgentcolor fan ve pc cooling fanı internetten almak istiyorum. ama bu dediğim markaların bir kaç çeşidi mevcut ben hangisini getirtmeliyim

RaMSeN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
3-5 db i kulak ayıredebiliyor mu ?

Yoksa herkeste ölçüm aleti olmaz :D

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
RaMSeN dedi ki:
3-5 db i kulak ayıredebiliyor mu ?

Yoksa herkeste ölçüm aleti olmaz :D

Normalde kasanın çıkardığı ek ses 10 dBa civarında

Bu ses 4 5 dBa ya düşüyo sence bi kasanın sesini yarısının kesilmesi az mı ???

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
pekaslan dedi ki:
arkadaşlar benim casper marka bilgisayarım var güç kaynağı fanı ve ana tahliye fanını değiştirmek istiyorum akasa silgentcolor fan ve pc cooling fanı internetten almak istiyorum. ama bu dediğim markaların bir kaç çeşidi mevcut ben hangisini getirtmeliyim

www.weblebi.com veya www.hepsiburada.com adreslerinde mevcut.