Kasa toplamaya yardim !!!

freckwaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar evde kullanmak amacıyla kasa toplamama yardımcı olurmusunuz ? Amacım internette gezinmek , film video izlemek , pes oynarım en fazla. Monitör olarak 32 inch FHD tv mi kullanmak istiyorum.
İleriye dönük olarak da geliştirebileceğim bir sistem olsun istiyorum.

İşlemci : İntel core i3 4160 soket 1150 3.6 GHZ 3 mb önbellek (350 tl civarı )

Ram (bellek) : G SKiLL 4 GB Ripjaws DDR3 1600 MHZ C19 1.5 V Tek Modül (135 tl civarı)

İşlemci ve ram olarak bu parçalar mantıklı geldi. Bilgisayarı 1000 tl yi aşmadan nasıl tamamlayabilirim. Bu arada ekran kartını daha sonra maddi olarak rahat olduğumda iyi bir parça almak istiyorum. Bilgisayarı tamamlamak için gerekli parçaları önerirmisniz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ekran kartınıda önermemizi istiyor musun? çünkü ileride alacağın ekran kartına göre bir güç kaynağı seçmemiz lazım aklında bir fikir varsa ona göre hesaplayalım.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
1000TL bütçem var diyorsunuz ama intel istiyorsunuz bide 350tl veriyorsunuz o işlemciye :mrgreen:

AMD işlemci alın hem daha iyi ve ucuz.

Ekran kartını sonra alıcam demişsiniz galiba bu 1000tl içinde ekran kartı olmayacak? ben öyle anladım öyle bir sistem topladım.

İleriye dönük 1000tl zor gibi, anakarttan biraz kısabiliriz daha düşük alabiliriz ama bu kasayı alabiliyorsanız alın.

500w psu var kasanın içinde kalitesi tartışılır fakat R9 270x ekran kartını çalıştırır yani. O bütçeye kadar istediğiniz kartı alabilirsiniz, daha üst kart almak isterseniz psu yetmeyebilir.

Nvidia önerebilirim maxwell teknolojisine sahip ürünlerinden alırsanız daha az güç tüketimi ile daha fazla performans alırsınız, psu sorun çıkartamaz ama amd ekran kartlarına göre daha pahalıdır bunuda belirtiyim.

freckwaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bunu hiç düşünememiştim. Konuya hakim değilim . Ekran kartı önermenizi de isterim . 500- 600 tl bütçe ile alabileceğimiz bir kart iyi olur. Başka eksik yazdığım, açıklamam gereken bir konu olursa uyarırsanız sevinirim teşekkürler.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
g3258 ve amd r9 290 tri-x ekran kartlı bir sistem toplamıştık çok hesaplı ve performanslı geliyor. :)

Bütçene göre Bu kartı tercih edebilirsin.

freckwaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Overlock ne olduğunu bilmiyorum ama işlemci için yapılan yorumlara baktığımda fiyat olarak ve yaptığı iş kıyaslanırsa intel beni düşünerek üretmiş gibi görünüyor . Çok mantıklı geldi.Teşekkürler bu işlemciye anakart-kasa-nasıl bi kombine yapabiliriz.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
zmPXo6.jpg

Mesela bunu düşünebilirsin :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Overlock ne olduğunu bilmiyorum ama işlemci için yapılan yorumlara baktığımda fiyat olarak ve yaptığı iş kıyaslanırsa intel beni düşünerek üretmiş gibi görünüyor . Çok mantıklı geldi.Teşekkürler bu işlemciye anakart-kasa-nasıl bi kombine yapabiliriz.

Geçenlerde birine pc topladık G3258'i oc işlemi ile i5 seviyesine çıkartabiliyorsunuz hemde çok hesaplı oluyor 6300'den daha performanslı oluyor.

Fiyatıda çok uygun ama oc yapmakla uğraşmıyorsanız ve istemiyorsanız ilk önerdiğim sistemi alın.

Eğer oc yapmak istiyorsanız i5 işlemci seviyesine çıkartabilirsiniz G3258 işlemcisini.

Ekran kartsız sisteminiz:

Ekran kartlı sisteminiz:

Not: Ekran kartı şu anda indirimde 19 adet kalmış mutlaka kaçırdan alın alabiliyorsanız. Çünkü R9 285'ler 800tl civarında r9 280 fiyatına inmişken direk alın.
[MENTION=425956]Mustafa.Demiral[/MENTION]'ın topladığı bilgisayarda ki kasayı benim koyduğum kasa ile değiştirin çünkü 500w psu yetmeyecektir 600w psulu Mustafanın koyduğu kasayı benim kasama tercih edin.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bende tam r9 280 yerine r9 285 alın diyecektim :) neyseki Vikings 285'i koymuş :)

freckwaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütçeme uygun bir sistem teşekkürler. Overlock denen şey , sonra parçaları birleştirme teknomarkete gittiğimde bu listeyi verirsem toplama işlemini yaparlar mı. Yoksa parçaları bilgisayarcıya mı götürmeliyim.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bütçeme uygun bir sistem teşekkürler. Overlock denen şey , sonra parçaları birleştirme teknomarkete gittiğimde bu listeyi verirsem toplama işlemini yaparlar mı. Yoksa parçaları bilgisayarcıya mı götürmeliyim.
Vatan bilgisayardan alırsan toplama işlemini yaparlar. OC ise kendin kurcalamak istemiyorsan bilgisayarcıya yaptırırsın. Teknomarketi tam bilmiyorum müşteri hizmetlerini arayıp sorsan iyi olur.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Overclock işlemi aslında basit ama bilgin yoksa bilgisayara zarar verebilirsin. Mesela vatan bilgisayara git bilgisayarı satın al onlar orda toplarlar sonra bir bilgisayarcıya git overclock yapmayı biliyorsa 5 dakikada yapar.

freckwaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci için soğutucu fan almam gerekli mi? Ses kartı almam geekli mi ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
İşlemci için soğutucu fan almam gerekli mi? Ses kartı almam geekli mi ?

İşlemci kutu içinde işlemci soğutucu bulunmakta. Ses kartınada ihtiyacınız yok anakartta var..

freckwaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğiniz gibi Mustafa Demiral ın yazdığı 600 w kasayı listeme ekledim. Yukarıda yazan Asus H81M plus anakartta hd 4400 grafik kartın olduğu yazıyor. MSı B85M anakartta dahili grafik kartı var mı ? Ekran kartını şu an alamayacağım için .

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Dediğiniz gibi Mustafa Demiral ın yazdığı 600 w kasayı listeme ekledim. Yukarıda yazan Asus H81M plus anakartta hd 4400 grafik kartın olduğu yazıyor. MSı B85M anakartta dahili grafik kartı var mı ? Ekran kartını şu an alamayacağım için .
Anakartta var sanırım olmasada işlemci içerisindeki grafik çipini kullanabiliyor.
http://ark.intel.com/tr/products/82723/Intel-Pentium-Processor-G3258-3M-Cache-3_20-GHz Buradan bakabilirsin.
[TABLE="class: specs infoTable, width: 531"]
[TR]
[TD="class: rc"]Intel® HD Graphics Mevcut. [/TD]
[/TR]
[TR="class: tech odd"]
[/TR]
[/TABLE]

freckwaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yararlı bilgiler için sağolun . 2 anakart arasında fiyat farkı dikkate alınmasaydı MsI mı tercih edilirdi ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Yararlı bilgiler için sağolun . 2 anakart arasında fiyat farkı dikkate alınmasaydı MsI mı tercih edilirdi ?
Benim asus h81m anakart koymamın sebebi şu siz oc işlemini her anakart ile yapamazsınız g3258 işlemciyi oc yapabilecek en ucuz kart h81m model kartlar aslında oc desteklemez yalnız g3258 işlemcileri oc yapabilir. msi ise g3258 işlemci dışındada oc yapılabilecek bir işlemciyi oc yapabilir ilerisi için msi fiyat farkı göz ardı edilerek seçilebilir.

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
7Num534yOU.jpg

KASA 500W lık VERSİYON OLACAK

Ekran kartını ayrı istemişsiniz. Eğer NVIDIA isterseniz (tercihimdir)

8vgpPwJZcj.jpg

AMD olsun derseniz

8vgpPwJZck.jpg

Uamrım yardımcı olabilmişimdir

NOT: İşlemci soğutucu ekledim çünkü bildiğime göre bu işlemcinin stok fanı O.C. yapınca darboğaz yapabiliyormuş...

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
İşlemci soğutucu ayrı olarak alınmasına gerek yok işlemci kutu içerisinde yeterli bir soğutucu geliyor.
GTX 750 alacağına r9 285 alması daha mantıklıdır iki ürün özelliklerinde bu bariz ortada.
Ayrıca 350W Psu ile olacak iş değil.

Bu işlemcinin asıl özelliği O.C yapılınca güçlü bir işlemci olması olduğu için buna uygun bir işlemci soğutucusu var. yani darboğaz söz konusu değil.

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
pardon yanlışlıkla 350W verdim. 500W verecektim hemen değiştiriyorum.

duyduğuma göre bu işlemcinin stok fanı O.C. yapınca kötüymüş

bence de r9 285 daha mantıklı. ben sadece NVIDIA daha fazla oyuna destek verir diye koydum. r9 285 daha mantıklı

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
pardon yanlışlıkla 350W verdim. 500W verecektim hemen değiştiriyorum.

duyduğuma göre bu işlemcinin stok fanı O.C. yapınca kötüymüş

bence de r9 285 daha mantıklı. ben sadece NVIDIA daha fazla oyuna destek verir diye koydum. r9 285 daha mantıklı

Nvidia kaliteli bir marka evet ancak bütçe düşük olduğu için AMD kartlar daha mantıklı geliyor. eğer bütçe düşük olmasaydı Nvidia alınırdı.

Ayrıca eklediğiniz soğutucuda 1150 soket uyumunu göremedim.

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Nvidia kaliteli bir marka evet ancak bütçe düşük olduğu için AMD kartlar daha mantıklı geliyor. eğer bütçe düşük olmasaydı Nvidia alınırdı.

Ayrıca eklediğiniz soğutucuda 1150 soket uyumunu göremedim.

Intel LGA 1150, 1155 ve 1156 soketler aynı işlemci fanını kullanabiliyorlar. Yani 1155 soket bir işlemci fanı aynı zamanda hem 1150 hem de 1156 soket uyumludur.