Kasa Tamam (sadece Kasa kaldı)

cezainca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vatan'dan böyle bir kasa topladım. Bir tek kasa olayına karar veremedim. Vatan'dan önerebileceğiniz bir kasa var mı? Çok pahalı olmasın lütfen. Ve soğutması iyi olsun istiyorum.
Bu arada parçalar hakkında da yorum yapabilirsiniz tabi :)

3531209.png

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
*İdeal bir sistem.
*HDD yetmeyebilir, farkındasındır herhalde.
*4GB ram günümüz için az heleki fiyatların bu kadar ucuz olduğu düşünürlürse ama zaten 4gb lık tek slot almışsın herhalde ilerde bi 4gb daha alırım diye düşündün.

Sağlam kasa, gösterişli ve janjanlı + fazlası ile ihtiyacını karşılayacak bir güç kaynağı
http://www.vatanbilgisayar.com/bilg...eli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=52020

Güç kaynağı istemiyorsan Zalman var çok kaliteli bir markadır.
http://www.vatanbilgisayar.com/bilg...atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=57750

Thermaltake 'in kasaları iyidir.

Başkada alma derim.

Kasa için teknobiyotik isimli internet sitesine bak. 100TL civarına aerocool marka kasalar var çok kaliteli ve güzeller.
Sanırım 160TLye silverstone var evladiyelik, ve şık.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Corsair 400R Carbide veya Cooler Master RC692 Advanced kasa modelleri olabilir. İçleri geniş ve kablo saklamada çok iyiler.

Hatta biraz daha büyüterek Haf-X de alabilirsin tercih senin.

cezainca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
*Sistem için yorumunu sevdim :)
*HDD olayına pek takılmıyorum. Arşiv yapan biri değilim. Yetmez ise taşınabilir alırım bir tane :)
*4GB ram'e sahip laptop kullanıyorum daha 3GB'dan fazla kullanan program-oyun vs. ile karşılaşmadım. İlerde lazım olursa yanına çakarım bir 4GB daha.

Evet bana kasa+güç kaynağı lazım.
COOLER MASTER ELITE RC-430 500W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA bu kasa benim de dikkatimi çekti. Bir eksiği var mı acaba? Fiyatı çok uygun kıllandım.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aynen corsair kalitesi bambaşka.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Corsair'in kalitesi tabiki bambaşka da fiyatı da bir başka :w00t:

Birazcık fiyat performans dersek Aerocool ve Coolermaster
Kalite dersek Silverstone ve Enermax derim.

Gerisi ya pek tutmam, ya çok sevmem, yada Corsair gibi uçuk fiyatları yüzünden pek düşünmem.
Yoksa tabiki 10 numara marka Corsair.

Tabi ben çok sık oyun oynamam, Photshop ile 40 yılda bir işim olur, çizim mizim yapmam.
Nette dolanır, film izler, müzik dinlerim diyorsan tabiki 4gb da hayli hayli yeter.

Kasa ve güç kaynağı olarak o CoolerMaster uzun süre sizi taşır.

cezainca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Corsair'in kalitesi tabiki bambaşka da fiyatı da bir başka :w00t:

Birazcık fiyat performans dersek Aerocool ve Coolermaster
Kalite dersek Silverstone ve Enermax derim.

Gerisi ya pek tutmam, ya çok sevmem, yada Corsair gibi uçuk fiyatları yüzünden pek düşünmem.
Yoksa tabiki 10 numara marka Corsair.

Tabi ben çok sık oyun oynamam, Photshop ile 40 yılda bir işim olur, çizim mizim yapmam.
Nette dolanır, film izler, müzik dinlerim diyorsan tabiki 4gb da hayli hayli yeter.

Kasa ve güç kaynağı olarak o CoolerMaster uzun süre sizi taşır.

Son hali şu şekilde; ekran kartını biraz yükselttim.

AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
POWERCOLOR HD7850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
GSKILL 4GB Ripjaws 1600MHz DDR3 CL9 1.5V Tek Modül Ram

SSD olayında kararsız kaldım. Senkron SSD filan daha iyi dediler. Bunlardan hangisini seçmeliyim.
1) OCZ 120GB Vertex 3 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma/ 500MB Yazma)
2) TRANSCEND 128GB 320 Serisi Sata 3.0 SSD(560MB Okuma / 530MB Yazma)
3) OCZ 120GB Agility 3 Serisi Sata 3.0 SSD (525MB Okuma/ 500MB Yazma)

Ve hala bu sisteme CoolerMaster RC430 yeterli mi? Yoksa Xixmatek mi daha uygun olur?

Bu arada film izlerim ve nette gezerim. Arada bir Fifa 12 açar oynarım. Çok nadir PS kullanırım. Zaten bu dediklerimşi şuan laptopda da yapıyorum. Daha hızlı ve akıcı bir sistem için kasa topluyorum zaten.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sisteminiz gayet yeterli.
Cooler master işinizi görecektir ama ekran kartının boyutunu bir kontrol edin kasaya sığacakmı.

SSD olarak OCZ den vaz geçmeyin derim.