Kasa calisiyor donanimlar yok yardim

geniescout33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Edin lutfen... Kasa calisiyor, isigi yaniyor, ama ekran gelmiyor mouse calismiyor ve klavye felan calismiyor nasil duzeltecem???

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ramlerini çıkar tekrar tak tek tek slotları dene. Eğer sorun devam ederse uzay montaja geçip parçaları tek tek sırasıyla dene.

geniescout33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ramlerini çıkar tekrar tak tek tek slotları dene. Eğer sorun devam ederse uzay montaja geçip parçaları tek tek sırasıyla dene.
Dedigini zaten denedim kardesim tum parcalari cikardim taktim elektrik yokken bios pilinide cikartip bekledim yine yok

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Dedigini zaten denedim kardesim tum parcalari cikardim taktim elektrik yokken bios pilinide cikartip bekledim yine yok

Uzay montajda yapman gerekenler;

Anakartı kasanın dışına aldıktan sonra bios pilini çıkartın. Anakartın üstünde ram işlemci vb. hiçbir bileşen takılı olmasın. Powersupply'nin 24 pin connector ve P4 kablolarını anakarta takın. Ve anakarta power sw pinleri yardımıyla ilk hareketi verin. Sonra powersupply'nin arkasındaki anahtarı kapatın ve işlemciyi takıp aynı şekilde çalıştırın. Tekrar kapatın ve bu sefer rami takın. Kapatın ve bu sefer VGA kablosunu anakartın üzerindeki mavi girişe takın çalıştırın. Eğer halen görüntü gelmezse kuzey köprüsünün ısısını elle kontrol edin. Eğer ısınmıyorsa kuzey köprüsü arızalıdır. Eğer ısınıyorsa anakart devre elemanlarında, ramde veya güç kaynağında sorun olabilir. İşlemcide arıza olma ihtimali düşüktür. Kolay gelsin.