Kas yapmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RiaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RiaN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben göğüs kası kol kası ve sırt kası bacak kası yapmak istiyorum .
100 TL bütçem var kapı barfiksi alayım dedim kapının kasalı olması gerekiyormuş kasalı kapıyı bilmediigm için onu sildim hepsiburada.comdan alıcaktım
ben çok kalıplı biriyim ve göğüslerim kaslı olmasını istiyorum . o yüzden 10 kiloluk dambıl alacagım yani teki 10 2 si 20 olcak .
önerdiginiz ağırlık takılabilen dambılları ve taktikleri gösterebilirmsiiniz bi kaç resim koyucam yaklaşık 2 sneelik bu resimler

601410_116390428547292_613353243_n.jpg

Yani eski kadar olmasada yinede göğüslerim yağlı uzun zamandır şınav vs. yapıyordum baklavalar görünüyor
fakat tam belli değil . her yerden çıkmış durumda.

Sizden isteidgim dambıl ile nasıl kas yapılır göğüs kası ve baklava yani karın kası

birde ağırlık takılan dambıllardan bulamadıgım için linkde bekliyoırum..
şimdiden teşekkür ederim
bu resimde 13 yaşındaydım şuan 15 yaşındayyım .. yardımlarınızı bekliyorum

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yaşın daha küçük.18 olmadan bu işlere heveslenme.Boyunun uzamasını engelleyebilir

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
şınav mekik barfiks dışında sakın halterın altına gırme daha gelişm zamanındasın sakatlanabilirsin ve boyun uzmasını engellersın uzman birinden yardım alman daha iyi olur spor salonuna yazıl

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Evet zararlı kasların daha tam yerine oturmamıştır hata edersin ilerde çok zararı olur

Kilon iyi kas yapmak için yağları kasa çevirebilirsin ama yaş erken 18 de kaslar tam yerine oturuyor böylece kaslarını yönetebilirsin kolayca göğüsmü , kolmu , bacakmı Şu anda yönetemessin :)

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
bence sevdiğin bir dalda bir savunma spor kursuna yazil.ve sürekli devam et.süreklilik sporun her türlüsünde en önemli şey.bu hem kalici olmasi için hem sağlik hemde kas yapman için büyük yarar sağlayacaktir sana.hem de savunma sporuyla uğraştiğin için sürekli kondisyonlu olursun.

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Öncelikle daha çok gençsin ağırlık kaldırman kol kaslarına zarar verebilir hele ki direk 10kilodan başlayacağım diyorsun bu yaşta kas merakı nerelerden geliyor çok merak ediyorum çık dışarıda yürüyüş yap uzunca o emin ol kilo verirsin. Diğer bir konu kol sırt göğüs kası yapmak baklava yapmak inan kolay zor kısmı onları koruyabilmekte sonra bir bakmışsın ki baklava diye çıktığın yolda şekerparen olmuş :)

sinangj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle 18-19 yasina kadar beklemelisin. gordugun gibi herkes ayni fikirde, ama hafif hafif mekik ve barfiks cekebilirsin

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
şınav mekik barfiks dışında sakın halterın altına gırme daha gelişm zamanındasın sakatlanabilirsin ve boyun uzmasını engellersın uzman birinden yardım alman daha iyi olur spor salonuna yazıl

Aynen öyle.Kendi vücut ağırlığınla ne yapıyosan yap.Ama ağırlık kaldırma.Kendi vücut ağırlığınla yapabileceğin en iyi hareketler şınav, barfiks, mekik, squad, koşu ve bisiklettir.Zaten 18-20 yi geçtikten sonrada bunları yapmaya devam edersen makina gibi olursun.Resimde gördüğüm kadarıylada sen önce kilo vermeye bak.Az ye ve koşuya çık, yürüyüş yap, bisiklet sür.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
En güzeli yüzme, ve jimnastik, vuruşsuz döğüş sanatları.Kilo kaldırarak sakın kas yapmaya çalışma. Yapy ve hantal bir görüntün olur.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Koş yüz jıpla hopla şınav çek mekik çek.

Bu yaşlarda yapılabilecek en güzel şeyler bunlar.

20li yaşlarda dambıl alırsın, 2 dambıl ile belden yukarı neredeyse tüm kas gruplarını geliştirmek mümkün.

blakevil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Koş yüz jıpla hopla şınav çek mekik çek.

Bu yaşlarda yapılabilecek en güzel şeyler bunlar.

20li yaşlarda dambıl alırsın, 2 dambıl ile belden yukarı neredeyse tüm kas gruplarını geliştirmek mümkün.

Adam haklı. Düz spor yap. Bisiklete bin, yüz basket oyna şınav mekik çek koş. Ama düzenli yapabileceğini yap ve bırakma. Sadece vücut için değil sağlık içinde önemli. Örnek ben amatör genç/yıldız liglerde basketbol ooynadım. Üniversite zamanı bıraktım artık ama sporu bırakmadım. Hala lisedeki kilomdayım yaşımda 28. Düzen en önemli kısıtı bu işin. Bırakmayacaksın, bugün yorgunum yapmayayım demeyeceksin. Rutinine oturtacaksın ve aksatmayacaksın. Bir kere aksatırsan bahanen olur ve daha çok aksatmaya başlarsın.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Adam haklı. Düz spor yap. Bisiklete bin, yüz basket oyna şınav mekik çek koş. Ama düzenli yapabileceğini yap ve bırakma. Sadece vücut için değil sağlık içinde önemli. Örnek ben amatör genç/yıldız liglerde basketbol ooynadım. Üniversite zamanı bıraktım artık ama sporu bırakmadım. Hala lisedeki kilomdayım yaşımda 28. Düzen en önemli kısıtı bu işin. Bırakmayacaksın, bugün yorgunum yapmayayım demeyeceksin. Rutinine oturtacaksın ve aksatmayacaksın. Bir kere aksatırsan bahanen olur ve daha çok aksatmaya başlarsın.

Aynen, bende 10 sene amatör basketbol oynadım ve sürekli halı saha yüzme koşu fln, spor yaparak geçti. Genç yaşta yapılan spor geleceğe yapılan yatırım gibidir, spor yapmayanlar ise kas göz kordinasyonu ve atletiklik bakımından çok sorun yaşıyorlar hayatları boyunca.

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kendi ağırlığınla yapabileceğin hareketlerle başla.Daha sonraki dönemde bir spor salonuna yazıl.Birde önceliğin göğüsten çok omuz olsun omuzların çok dar çünkü.Hareketlerlede alakalı youtubede yüzlerce video var oralardan bakabilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sen önce o gobegi erit. ne kası? yağlari vermeden istersen sabaha kadar agırlık calış yinede o kaslarin gozukmez yegenim. kendini bosuna yordugunla kalirsin. bogazina sahip olcan + cardio yapican. kas çalışmaya başlaman için daha en az 1 yılın var. 15-20 kilo vermen lazim minumum yoksa çalışırken kalp krizi gecirirsin haberin olsun. sana tavsiyem o kiloyla sakın kasa başlama. ölürsün. net.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fitness'a takıl biraz ve her akşam belediye parklarındakı ücretsiz spor aletlerinde çalış vucutun şekil alır.