Kartuş İşkencesi Devam Ediyor!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Yazıcılardaki kartuş sorunları bitmek bilmiyor. Yeni alınan bir yazıcıda, normal kartuşlardan daha az mürekkep olması bir yana şimdi de renkli yazıcılarda işkence devam ediyor.

Ev ve ofislerin vazgeçilmez elektronik cihazlarından biri olan yazıcılar, tüketicilerin başını ağrıtmaya devam ediyor. Uygun fiyata aldığınız bir yazıcı, maliyet açısından yüzünüzü ilk zamanlarda güldürse de sonraki dönemlerde bu ürünün ne kadar pahalı olduğu ortaya çıkıyor.
Çünkü yazıcıların mağazadan aldığınızda sahip olduğunuz kartuşların çoğu, piyasada satışa sunulan kartuşlardan daha az hacme sahip. Kısa sürede biten bu kartuşları orijinalleriyle değiştirmek istediğinizde ise bu sefer sizi yüksek fiyatlar karşılıyor.

Sahte kartuş üretenlerin ve yasal olmadığı halde dolum yapan korsanların ekmeğine de yağ sürülmüş oluyor.

kartus11261756323.jpg

Bir yazıcıya ait olan tüm kartuşların girişleri farklı. Bir kartuşu
başka bir yuva için kullanamıyorsunuz.

Ne Yapılmalı?
  • Üreticiler, ilk satışla sunulan kartuşların ne kadar sayfa bastıracağını açıkça belirtmeli.
  • Orijinal kartuş fiyatları daha makul rakamlara çekilmeli
  • Kartuş çeşitliliği azaltılmalı
  • Farklı renklerin kartuşlarına her yerden ulaşılabilmeli
kartus21261759677.jpg

Siyah beyaz bir çıktı almak istediğinizde bile diğer
kartuşlardan biri boş olduğundan size çıktı vermiyor.

:: Sizin başınızdan geçen kartuş işkencesi varsa paylaşın.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kartuş doldurmanın neresi korsanlık onu anlamakta güçlük çekiyorum.Yani her şeye para mı vereceğiz? Doldur doldur kullan işte, bunu yazıcı üreten firmalar da yapmalı, hem çevreci hem de ucuz. :)

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Lazer yazıcılar hala kısmen yüksek fiyatlara sahip en azından sıradan bir ev kullanıcısı için.
Kartuş dolumu da ucuz etin suyu duru olurmuş hesabı baskı kalitesinde tam bir hayal kırıklığı.
Orta yolu bulmak için firmaların bir değil birkaç adım atmaları gerekiyor bana kalırsa.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
yazıcıyı aldım 150 liraya. sadece renkli kartuşu 65 lira. ben de ne yapıyorum kendim dolduruyorum. gerçi geçen gün bozdum renkli kartuşu ama doluma devam :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bu konuda çok fazla tecrübeye dayanarak vebu işi yapan birisi olarak sizlere nacizane tavsiyem
inkjet ve çok fonksiyonlu inkjet yazıcılar için (ink=mürekkep)
kullanmadığım yazıcı dolum yapmadığım kartuş kalmadı ve size tavsiye edebileceğim yazıcı brother psc 135 ya da 145 serisidir çip yoktur daha doğrusu elektronik herhangi bir parçası yok :) tank olarak değerlendirebilirsiniz üzerindeki şamandra sayesinde dolum yapsanız dahi gerçek mürekkep düzeyini görebilirsiniz ve dolumu basittir. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur kesinlikle su bazlı boya kullanmamanız pigmentli boya kullanacaksınız o yüzden biraz pahalıdır ama profesyonel bir seçim olacaktır. eğer elinizdeki yazıcıyı değerlendirmek ve sorunsuz dolum yapmak isterseniz dikkat etmeniz gerekn çok ufak püf noktalar var hatta 2 tane :) ilki kartuşunuz silik yazmaya başlarsa kesinlikle çıktı almaya devam etmeyin bu araba motorunun yağsız çalıştırmaya benzer :) yapılan en büyük hata budur özellikle hp kartuşlarında :) bilindiği üzere bu kartuşlar ısı faktörünü kullanarak yazdırırlar kartuş boşken çıktı almaya zolarsanız yazıcıyı mevcut kanallar ısı nedeniyle tıkanacaktır ve dolum yapılsa dahi çıktı alamayacaksınız. (Neymiş azaldıysa zorlama :D ) diğer bir husus kullanılan mürekkep kalitesi su bazlı boyalar kartuş içindeki keçenin özelliğini kaybettirir ve bıraktığı tortu nedeniyle kartuşunuzun tıkanmasına neden olacaktır. (neymiş pigmentli boya kullanacakmışız :D ) ve gelelim son olarak muadil sdn nin tabiri ile korsan kartuşlara %30 sorunlu çıkma ihtimali vardır. Garantisi yoktur. Sanmayın ki kartuşlar sıfır yok öyle bir şe kısmen doğrudur ama şans işi :D kartuş toplama merkezleri var arkadaşlar bu arkadaşlar sorunlu kartuşları topluyorlar ve çalışır hale getirip tekrar ambalajlıyorlar alacağınız 4 muadil kartuştan 1 i mutlaka geri dönüşüm yapılmış kartuştur. peki nasıl anlarsınız taktığınızda kartuşu hala boş kartuş hatası alıyorsanız kullanılmış kartuştur :D son olarak çip koruması olan yazıcılardan uzak durmanız :)

Gelelim lazer yazıcılara;
Dikkat edeceğiniz en önemli unsur çip korumasının olmaması bu konuda sadece çıktı almak isteyenler için tavsiyem samsung ml1640 (bu cihazın kartuşunda çip yoktur fakat cihazda vardır fakat 2 dk lik bir operasyonla masrafsız olarak bu engel aşılabilmektedir :D ) ben hem fotokopi hem tarayıcı hemde çıktı alacam diyen arkadaşlarada tavsiyem samsung ml4521f doldur dolur kullan :D lazer yazıcılar mürekkep yazıcılara göre aslında daha ekonomiktir dolumun kalitesini ve ücretini belirleyen 2 faktör vardır 1 toner tozunun kalitesi 2 dolum öncesi bakım ve temizlik. Normal şartlar altında bu 2 hizmetin bedeli 20-50 tl arası değişir. Yapılan en büyük hata ise tıpayı görenin tozu basmasıdır. Kesinlikle yanlıştır zaten bu kişiler hemen belli olur siyah siyah izler çıkar ya da sağından solunda toz akar :D peki neden temizlik çünkü tonerinde yanmayan kısımları vardır vardır ve bu tozlar çöp haznesinde birikir birikir ve drama basınç uygulayarak çizer ve size 20-35 tl kadar masaf çıkarır :D dediğim gibi temizlik imandan gelir o yüzden mutlaka sorun bakım ve temizlii yaplıyor mu? diğer unsur toner kalitesi aynı marka ve modele sahip tonere 100 gr. to konulur biri ucuz biri pahalı ve kalitelidir biri 400 sayfa çıkarır toner biter diğeri 1500 sayfa basar toner öyle biter neden toz yanabiliyordur diğeri ise çöpe gidiyordur ve drama zarar veriyordur. olay bundan ibaret :D

Biraz uzun oldu ama umarım bundan iyi kaynak bulamazsınız tamamen bana aittir :D

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
bu konuda çok fazla tecrübeye dayanarak vebu işi yapan birisi olarak sizlere nacizane tavsiyem
kullanmadığım yazıcı dolum yapmadığım kartuş kalmadı ve size tavsiye edebileceğim yazıcı brother psc 135 ya da 145 serisidir çip yoktur daha doğrusu elektronik herhangi bir parçası yok :) tank olarak değerlendirebilirsiniz üzerindeki şamandra sayesinde dolum yapsanız dahi gerçek mürekkep düzeyini görebilirsiniz ve dolumu basittir. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur kesinlikle su bazlı boya kullanmamanız pigmentli boya kullanacaksınız o yüzden biraz pahalıdır ama profesyonel bir seçim olacaktır. eğer elinizdeki yazıcıyı değerlendirmek ve sorunsuz dolum yapmak isterseniz dikkat etmeniz gerekn çok ufak püf noktalar var hatta 2 tane :) ilki kartuşunuz silik yazmaya başlarsa kesinlikle çıktı almaya devam etmeyin bu araba motorunun yağsız çalıştırmaya benzer :) yapılan en büyük hata budur özellikle hp kartuşlarında :) bilindiği üzere bu kartuşlar ısı faktörünü kullanarak yazdırırlar kartuş boşken çıktı almaya zolarsanız yazıcıyı mevcut kanallar ısı nedeniyle tıkanacaktır ve dolum yapılsa dahi çıktı alamayacaksınız. (Neymiş azaldıysa zorlama :D ) diğer bir husus kullanılan mürekkep kalitesi su bazlı boyalar kartuş içindeki keçenin özelliğini kaybettirir ve bıraktığı tortu nedeniyle kartuşunuzun tıkanmasına neden olacaktır. (neymiş pigmentli boya kullanacakmışız :D ) ve gelelim son olarak muadil sdn nin tabiri ile korsan kartuşlara %30 sorunlu çıkma ihtimali vardır. Garantisi yoktur. Sanmayın ki kartuşlar sıfır yok öyle bir şe kısmen doğrudur ama şans işi :D kartuş toplama merkezleri var arkadaşlar bu arkadaşlar sorunlu kartuşları topluyorlar ve çalışır hale getirip tekrar ambalajlıyorlar alacağınız 4 muadil kartuştan 1 i mutlaka geri dönüşüm yapılmış kartuştur. peki nasıl anlarsınız taktığınızda kartuşu hala boş kartuş hatası alıyorsanız kullanılmış kartuştur :D son olarak çip koruması olan yazıcılardan uzak durmanız :)

Gelelim lazer yazıcılara;
Dikkat edeceğiniz en önemli unsur çip korumasının olmaması bu konuda sadece çıktı almak isteyenler için tavsiyem samsung ml1640 (bu cihazın kartuşunda çip yoktur fakat cihazda vardır fakat 2 dk lik bir operasyonla masrafsız olarak bu engel aşılabilmektedir :D ) ben hem fotokopi hem tarayıcı hemde çıktı alacam diyen arkadaşlarada tavsiyem samsung ml4521f doldur dolur kullan :D lazer yazıcılar mürekkep yazıcılara göre aslında daha ekonomiktir dolumun kalitesini ve ücretini belirleyen 2 faktör vardır 1 toner tozunun kalitesi 2 dolum öncesi bakım ve temizlik. Normal şartlar altında bu 2 hizmetin bedeli 20-50 tl arası değişir. Yapılan en büyük hata ise tıpayı görenin tozu basmasıdır. Kesinlikle yanlıştır zaten bu kişiler hemen belli olur siyah siyah izler çıkar ya da sağından solunda toz akar :D peki neden temizlik çünkü tonerinde yanmayan kısımları vardır vardır ve bu tozlar çöp haznesinde birikir birikir ve drama basınç uygulayarak çizer ve size 20-35 tl kadar masaf çıkarır :D dediğim gibi temizlik imandan gelir o yüzden mutlaka sorun bakım ve temizlii yaplıyor mu? diğer unsur toner kalitesi aynı marka ve modele sahip tonere 100 gr. to konulur biri ucuz biri pahalı ve kalitelidir biri 400 sayfa çıkarır toner biter diğeri 1500 sayfa basar toner öyle biter neden toz yanabiliyordur diğeri ise çöpe gidiyordur ve drama zarar veriyordur. olay bundan ibaret :D

Biraz uzun oldu ama umarım bundan iyi kaynak bulamazsınız tamamen bana aittir :D
Valla Süper paylaşım olmuş teşekkürler

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
freewill üstad kartuşları nasıl tamir ediyorlar. bozuk olanlar tamir edilip satılıyo demişsin. bende de var renkli kartuş bozuk. hp f4180 yazıcı. bunun renkli kartuşu nasıl tamir olur. durduk yere vermeyelim 65 lira şimdi :)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kullanmadığım yazıcı dolum yapmadığım kartuş kalmadı ve size tavsiye edebileceğim yazıcı brother psc 135 ya da 145 serisidir çip yoktur daha doğrusu elektronik herhangi bir parçası yok :) tank olarak değerlendirebilirsiniz üzerindeki şamandra sayesinde dolum yapsanız dahi gerçek mürekkep düzeyini görebilirsiniz ve dolumu basittir. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsur kesinlikle su bazlı boya kullanmamanız pigmentli boya kullanacaksınız o yüzden biraz pahalıdır ama profesyonel bir seçim olacaktır.

tavsiye ederim..yakın zamanda araştırma sonucu Brother DCP145c yazıcı almıştım. Cescesor 'dan kolay dolan kartuş seti de aldım. Süper kolay ve hızlı bir çözüm gerçekten. Ancak bu seti almadan da dolum yapabiliyorsunuz. ayrıntı için şu konuya bakabilirsiniz.
Brother Kartuş Dolumu

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
sorun tam olarak ne ? yazıdrmaya başlıyor ama sayfa boş mu çıkıyor yoksa yazdırmaya başlamadan kartuş hatası mı veriyor ayrıca hp en dandik yazıcısını almışsın desem inşallah moralini bozmamış olurum :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
sorun tam olarak ne ? yazıdrmaya başlıyor ama sayfa boş mu çıkıyor yoksa yazdırmaya başlamadan kartuş hatası mı veriyor ayrıca hp en dandik yazıcısını almışsın desem inşallah moralini bozmamış olurum :D

ben almadım. bizim bilader almış. kardeşlerimin ödevi için renkli çıktıya 15 lira verince kafası bozulmuş önüne ilk geleni almış :) valla sorun ise şu: renkli kartuşu takınca kartuşta sorun var gibisinden hata veriyor. siyah ve renkli birada takılınca ikisinde de hata gösteriyor. sadece renkliyi takarsam renklide hata veriyor. sadece siyah takarsam sorun olmuyor (tek kartuş modu ile çalışıyo).

renkli kartuşa mürekkep doldurdum taktım sonra anlattığım bu hata oluştu.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
freewill , sn. profosör linkteki konuya bakıp öneride bulunmanı istiyorum karar veremedim samsungmu hp mi, mürekkeplimi lazerlimi ? vatan veya bimeksten düşünüyorum bi öneride bulun al de alacam :)

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/121193-cok-fonksiyonlu-yazici-onerisi.html

ben brother dcp 145c kullanıyorum çok memnunum devlet dairelerine de verdim onlarda çok memnun dolumu çok basit yaklaşık 100 tl mürekkep alsan bir ömür boyu kullanırsın :D zaten fiyatıda çok uygun :)temin edemezsen yardımcı olurum kafan rahat olsun :)

N3CAT1 sanırım kartuşlarının teki ya da tamamı arızalı yazıcının yazılımıyla kesin bilgiye ulaşabilirsin :) zaten bu durumda yapacak pek bir şey yok dediğim gibi yol yakınken sende değiştir yazıcını :clap:

Ert_Gun

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar www.dolankartus.com adresinde kendinizin doldurabileceği kartuşlar var ben kullanıyorum ve çok güzel performansı var. belki yazıcınıza uygun kartuş bulabilirisiniz.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar www.dolankartus.com adresinde kendinizin doldurabileceği kartuşlar var ben kullanıyorum ve çok güzel performansı var. belki yazıcınıza uygun kartuş bulabilirisiniz.

bu sitede fiyatlar pahalı..aynı ürünler www.cescesor.com da çok daha hesaplı..hatta ürünler aynı sanırım..hepsine bakmadım ama önce cescesor'u kontrol etmenizde fayda var :wink:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
son olarak çip koruması olan yazıcılardan uzak durmanız :)

Epson yazıcılardan bahsediyorsun Galiba ama o günler artık geride kaldı şimdi Epson yazıcıların hemen hemen tüm modellerine uyan kendinden çip resetleyen ve üzerinde tıpası olan kartuş setleri var üstelik dolumculara para kaptırmakda yok en bilgisiz insan bile yapabilir ve ve en önemli noktalardan biride kaç kez doldurursan doldur çip resetlediği için kartuş seviyelerini çok rahat görebiliyorsun

Kartuş doldurma ile ilgili video burada http://www.chip.com.tr/video/Dolan-Kartus-sistemi_224.html

KARTUŞU DOLDURUP KULLANMAK KORSANLIK DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE
(tescilli bi markanın adıyla kartuş üretip satmak hariç)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Epson yazıcılardan bahsediyorsun Galiba ama o günler artık geride kaldı şimdi Epson yazıcıların hemen hemen tüm modellerine uyan kendinden çip resetleyen ve üzerinde tıpası olan kartuş setleri var üstelik dolumculara para kaptırmakda yok en bilgisiz insan bile yapabilir ve ve en önemli noktalardan biride kaç kez doldurursan doldur çip resetlediği için kartuş seviyelerini çok rahat görebiliyorsun

Kartuş doldurma ile ilgili video burada http://www.chip.com.tr/video/Dolan-Kartus-sistemi_224.html

KARTUŞU DOLDURUP KULLANMAK KORSANLIK DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE
(tescilli bi markanın adıyla kartuş üretip satmak hariç)

yok epsondan değil zaten epsonların büyük bir çoğunluğunu yazımla bile kırılabiliyor :) ben hp samsung v canon gibi yazıcılardan bahsediyorum :blushing:

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ÖZELLİKLE CANON KULLANICILARININ DİKKATİNE
Bende CANON MP 210 var. 1.5 yıldır kullanıyorum.
Kartuşları kendim dolduruyorum. İlk 10 defasında doldur tak problemsiz çlışıyor. daha sonra kartuşu reddediyor yazmıyor.
Bunun için çeşitli resetleme yöntemleri var. Benim makina internette olan resetleme yöntemlerini kabul etmedi.
Şimdi ise kartuş doldurunça bütün düğmelerin hepsine aynı anda basıyorum karışık olarak basıp bırakıyorum. Bu sayede makinam resetlendi.
ASIL ÇÖZÜMÜ 1 Ay önce buldum.
CANON makinalarda kapağı açınca kartuşlar sol bölüme geldiğinde kartuşların üzerinde kalan pilastik bölümü havya yardımıyla oradan alarak kartuşların üzerini açtım.
Daha sonra Dolum için kullandığım enjektörün iğnesinin uc kısmını hafifce eğerek KARTUŞLARI YERİNDEN ÇIKARMADAN dolum yapıyorum.
RESET derdinden kurtuldum.
Aslında diğer yazıcılardada bu uygulana bilir.
Birde arızalı denilen kartuşlar gerçekten arızalı değillerdir.
sadece kurudukları için ve kartuş ucu açma ilaçlarının tesirsiz kaldığından iş görmez hale gelmektedir.
Bu kartuşların kapakları açılarak sıcak suyun içinde 5-6 saat bekletilise veya çamaşır suyu içinde 1-2 saat bekletilirse tekrar çalıştığını kendim deneyerek gördüm.
Umarım yararlı olmuşumdur.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
byndr üstad. peki benim hata veren kartuşu senin dediğin gibi yapsam düzelir mi acaba?

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel bilgiler. yazı alacaktım şimdi nasıl birşey alacağıma karar verebilirim. en merak ettiğim de kartuş dolum sorunlarıydı.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
renkli lazer aldım
onda bile sorun çıktı

JuGoLaTe

Asistan
Reaksiyon puanı
1
olmazmii ya.. sorunsuz yazici ben daha görmedim(arkadasin anlattiklari haricinde:D)
ben dolum yaparken sorun yasiyorum.. daha dogrusu bi kartusu 15. defa doldururken :D
bilgisizligimden kaynaklaniyor olsa gerek... siringayi dibine kadar sokarsan tabiki bozulur... delik desik olmustur onun alti... :D

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ben hp f2280 kullanıyorum 4 ayda bir kartuş alıyorum ama fazla baskı çıkardığından emin değilim her kartuşu 100 sayfada kullanırsın.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
samsung ml-1610 laser yazıcım var
2buçuk sene oldu toner hala bitmedi..
bittimi nemi yapıcam
doldurtucam :D

veysi dede

Asistan
Reaksiyon puanı
16
arkadaşlar bende muzdaribim bu kartuş doldurmasından, benim yazıcım hp psc 1315 modeldır.orjinal kartuş 75 tl dır. doldurduğum zaman ikisini 10 tl ye siyahı güzel doluyor renglisi tat vermiyor.diyeceğim kaliteli kartuş kimse doldurmıyor.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
arkadaşlar bende muzdaribim bu kartuş doldurmasından, benim yazıcım hp psc 1315 modeldır.orjinal kartuş 75 tl dır. doldurduğum zaman ikisini 10 tl ye siyahı güzel doluyor renglisi tat vermiyor.diyeceğim kaliteli kartuş kimse doldurmıyor.

Evet haklısın doldurma kartuş hiçbir zaman orjinalini tutmuyor bu sorun siyahta belli olmuyor ama renklilerde hissedilir derecede fark var ama bu kişisine göre ve çıktısına göre değişir örnek çocugun dersleri için bi yazı basılacak kırmızı tam kırmızı degilde pembemsi olması çokta sorun değil bence ama tutupta fotoğraf kağıdına resim basacaksan sonuç hüsran

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bence En iyi Siyah Beyaz Yazıcı Laser Dİr 15 TL Ye DOlum 1000 Sayfaya Kadar cıkar :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Evet haklısın doldurma kartuş hiçbir zaman orjinalini tutmuyor bu sorun siyahta belli olmuyor ama renklilerde hissedilir derecede fark var ama bu kişisine göre ve çıktısına göre değişir örnek çocugun dersleri için bi yazı basılacak kırmızı tam kırmızı degilde pembemsi olması çokta sorun değil bence ama tutupta fotoğraf kağıdına resim basacaksan sonuç hüsran
pigmentli boya kullanırsanız orjinalin çok daha canlı renkler alabilirsiniz :thumbup1: onlarda pahalı olduğu için kimse yanaşmıyor geçen sene 99€+kdvye almıştım 1 ltsini tek renk oda :drool:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yasal olmadığı halde dolum yapan korsan ne demektir arkadaş bir açıklarmısın ???

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yine bir SDN okuru, yine bir hortlak konu. Mesajın konuyla alakası olsa yine bir şey söylemezdim ama maalesef alakası da yok. Sorduğu soruya bakılırsa Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi olabilir. :)