Karnın guruldaması ..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bepob
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Arkadaş 2 haftadır karnımda bazen bi guruldama geliyor derin derin gurulduyor hele biraz aç olsam fena gurulduyor bazende karnım öyle bi oluyoki guruldama isteği geliyor ama guruldamıyor bu daha da kötü çok sinir bir şey bi anda olmaya başladı sebebi nedir ne yapmam lazım??

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Gaz vardır belki? Bagirsakta gaz olması buna sebep oluyor diye biliyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yemek yerken çok mu hava yutuyorsun ? Haldır huldur yemek yiyorsan bunu sebebi bu olabilir. Süt ürünlerini çok tüketiyorsan bunlara sebep olabilir midede gaz birikmesi guruldamaya sebep oluyor. Sakız ve pipetten uzak durmalısın.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Yemek yerken çok mu hava yutuyorsun ? Haldır huldur yemek yiyorsan bunu sebebi bu olabilir. Süt ürünlerini çok tüketiyorsan bunlara sebep olabilir midede gaz birikmesi guruldamaya sebep oluyor. Sakız ve pipetten uzak durmalısın.

Yok abim ya hava yuttugumuda anlamıyorumki nasıl yutacağım yemek yerken ağzım açılmıyor sakız pipette kullanmıyorum eskisi kadar sütte içmiyorum ki süt içtiğim yok artık

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Yukarı.Hala bu sorunu yaşıyorum bazen oturduğum zaman yani şuan bile karnım hafif gurulduyor aç bile değilim çok sinir bozucu bilen yokmu arkadaşşş :hammer:

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Guruldamanın belli başlı nedenleri var ve basta gelen iki tanesi; yemek yerken vs yutulan gaz, mide ve bağırsakta yaşayan parazit vs canlılar. İş abartıya gidiyorsa bagirsak rontgeni cektirebilirsin. Bunda bir sey cikmazsa buyuk oranda gaz sorunudur daha onceden belirttigim gibi. Gaz sorunu da genel mana da iki sebepten meydana gelir; yemek yerken, su icilirken vs yutulan hava, bagirsakta yasayan canlilar. Gereginden fazla metan ve sülfür türevi gaz uretirler. Eger gaz cikarma sorununuz yoksa diger arkadasin da belirttigi gibi yutulan havadir bunun sebebi. Farkinda olmadan yapiyor olabilirsiniz. Bkz: gece uyurken burun tikanikligi vs nefes alma sorunlari buna sebebiyet verebilir.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Guruldamanın belli başlı nedenleri var ve basta gelen iki tanesi; yemek yerken vs yutulan gaz, mide ve bağırsakta yaşayan parazit vs canlılar. İş abartıya gidiyorsa bagirsak rontgeni cektirebilirsin. Bunda bir sey cikmazsa buyuk oranda gaz sorunudur daha onceden belirttigim gibi. Gaz sorunu da genel mana da iki sebepten meydana gelir; yemek yerken, su icilirken vs yutulan hava, bagirsakta yasayan canlilar. Gereginden fazla metan ve sülfür türevi gaz uretirler. Eger gaz cikarma sorununuz yoksa diger arkadasin da belirttigi gibi yutulan havadir bunun sebebi. Farkinda olmadan yapiyor olabilirsiniz. Bkz: gece uyurken burun tikanikligi vs nefes alma sorunlari buna sebebiyet verebilir.

Hocam öyle bi yazdınızki pislik biri olarak gördüm kendimi :D Allah korusun nefret ederim öyle şeylerden pislik insanlardan ama hava yutmamak için ne yapacağım ki her zamanki gibi hala yemeğimi o şekilde yiyorum.ve uyuma şeklimde aynı hani evde olabilecek neler yapabilirim

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Pislik olarak bakmamalısın buna. Yedigin yiyeceklerle, meyve sebze vs et yemekleri, az pismis, bayat, cig kofte turu yiyecekler sebebiyet verebilir. Bol tuzlu ve agir yemekler parazit canlilara sebebiyet vermese de vucutta bakterileri cogaltir ve gaz salinimi artar. Bunlar olagan seyler zaten her yil bir insan ortalama 430 bocek yutuyor. Eger sebebi bu degilse olayin diher etmenlere yogunlasmalisin. Uyku sirasinda olanlari ogrenmrk icin tıbbi gozlem sart degil annen baban az uyumasin seni izlesinler. Mumkun oldugunca yavas yemek ye. Hizli yiyince fark etmeden gaz yutuyosun. Az pismis ve cok pisip komurlesmis etlerden uzak duralım. Dikkat edeceksin :D

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Pislik olarak bakmamalısın buna. Yedigin yiyeceklerle, meyve sebze vs et yemekleri, az pismis, bayat, cig kofte turu yiyecekler sebebiyet verebilir. Bol tuzlu ve agir yemekler parazit canlilara sebebiyet vermese de vucutta bakterileri cogaltir ve gaz salinimi artar. Bunlar olagan seyler zaten her yil bir insan ortalama 430 bocek yutuyor. Eger sebebi bu degilse olayin diher etmenlere yogunlasmalisin. Uyku sirasinda olanlari ogrenmrk icin tıbbi gozlem sart degil annen baban az uyumasin seni izlesinler. Mumkun oldugunca yavas yemek ye. Hizli yiyince fark etmeden gaz yutuyosun. Az pismis ve cok pisip komurlesmis etlerden uzak duralım. Dikkat edeceksin :D

Yok hocam ben öyle biri değilim zaten hayatta pis şeyleri yemem zaten pislikten nefret ederim ev yemeği severim dışardan yemem yani titizim Allaha şükür ama bu sorunu çözeceğim biraz daha dikkat edeceğim bi 3-4 gün dikkat edeyim.Eyvallah sağ olun :D

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Eyvallah hocam sağ olun.Yazacağım

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Ayaklarınızı sıcak tutun. Benim tok olduğum zamanlar da karnım gurulduyordu.
Ayaklarım üşüdüğü zaman karnım gurulduyordu. Yani üşütmemeye dikkat edin.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Bu karın guruldaması geçer gibi oldu ama hala geçmedi heleki karnım biraz açken çok gurulduyor evet guruldayabilir açken ama eskiden hiç guruldamazdı sonuçta saatlerce aç kalmış halim yok çok sinir bozucu bir durum..

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Bu karın guruldaması geçer gibi oldu ama hala geçmedi heleki karnım biraz açken çok gurulduyor evet guruldayabilir açken ama eskiden hiç guruldamazdı sonuçta saatlerce aç kalmış halim yok çok sinir bozucu bir durum..
Kışı aynısını ben de yaşadım.
Guruldama olduğunu hissettiğin gibi bitki çayı iç . İşe yarıyor.

O da olmadı aile hekimliğine uğramalısın.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kışı aynısını ben de yaşadım.
Guruldama olduğunu hissettiğin gibi bitki çayı iç . İşe yarıyor.

O da olmadı aile hekimliğine uğramalısın.

Hocam hani ağır bi hastalık değilde çok sinir bozucu bir durum.Hangi bitki çaylarını içmeliyim yeşil çay kuşburnu vs. ? Zaten böyle sürerse uğramayı düşünüyorum.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Hocam hani ağır bi hastalık değilde çok sinir bozucu bir durum.Hangi bitki çaylarını içmeliyim yeşil çay kuşburnu vs. ? Zaten böyle sürerse uğramayı düşünüyorum.
Aynen aynen , ağır hastalık gibi değil.
Ben adaçayı içmiştim. O da olmadı ıhlamur dene. Eğer aran yoksa normal çayda işe yarıyor. En azında bende yaramıştı.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Aynen aynen , ağır hastalık gibi değil.
Ben adaçayı içmiştim. O da olmadı ıhlamur dene. Eğer aran yoksa normal çayda işe yarıyor. En azında bende yaramıştı.

Eyvallah hocam deneyeceğim onlarıda

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Gaz durumu engellemek, ertelemek bağırsaktaki basınç dengesini bozduğu için guruldama olabilir belki.