Yardım Kariyerim Konusunda Kararsızım

Emirlexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Ben 22 yaşındayım ve YBS mezunuyum. YBS'de genel olarak insanlar yazılıma yönelse de ben yazılıma yönelmek istemedim zamanla soğudum ve onu yapmak istemiyorum. Grafik tasarıma yöneldim orada başarılı da oldum ancak Türkiye'de çok fazla iş imkanı olan bir sektör değil. Şu sıralar ise bankacılık alanına kaymak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Yaşınız daha çok genç. Bankacılık sektörü de fazla riskli, fazla disiplinli ve hata kabul etmeyecek bir sektör. 0'dan başlayacağınızı varsayarsak belki ileride çok başarılı bir bankacı, şube müdürü, müfettiş bile olabilirsiniz. Ama ilk önce sizin ne yapmak istediğiniz önemli. Grafikerlik konusunda haklısınız ama en azından freelance çalışabileceğiniz bir sektör. Eğer PayPal hesabınız varsa, ya da yurtdışında PayPal hesaplı birisini tanıyorsanız, internetteki işlerden başlayarak Dolar-Euro kazanabilirsiniz.

Emirlexx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaşınız daha çok genç. Bankacılık sektörü de fazla riskli, fazla disiplinli ve hata kabul etmeyecek bir sektör. 0'dan başlayacağınızı varsayarsak belki ileride çok başarılı bir bankacı, şube müdürü, müfettiş bile olabilirsiniz. Ama ilk önce sizin ne yapmak istediğiniz önemli. Grafikerlik konusunda haklısınız ama en azından freelance çalışabileceğiniz bir sektör. Eğer PayPal hesabınız varsa, ya da yurtdışında PayPal hesaplı birisini tanıyorsanız, internetteki işlerden başlayarak Dolar-Euro kazanabilirsiniz.
Grafikerlik konusunda freelance olarak türkiyede çok fazla çalışan insan var ve genelde insanlar hep aynı bilinen kişilere yaptırıyor.Kısacası Grafikerlikte tam zamanlı da freelance de sıkıntılı.Bankacılık konusunda nasıl kendimi orada geliştiririm sıfırdan ? veya başka bir alana öneriniz var mıdır ?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Grafikerlik konusunda freelance olarak türkiyede çok fazla çalışan insan var ve genelde insanlar hep aynı bilinen kişilere yaptırıyor.Kısacası Grafikerlikte tam zamanlı da freelance de sıkıntılı.Bankacılık konusunda nasıl kendimi orada geliştiririm sıfırdan ? veya başka bir alana öneriniz var mıdır ?

Başka alan olarak bir şey öneremem, sizi tanımıyorum. Bankacılık konusunda 30 yaş sınırı var. O sınıra erişmeden bir an önce bankaların iş başvurularını kovalamanız gerekiyor. Genelde kendi sitelerinden ya da büyük iş bulma sitelerinden ilanları kovalayabilirsiniz.