Karedeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervleri

Bu konuyu okuyanlar

ozciceky

Müdavim
Katılım
20 Haziran 2020
Mesajlar
3,163
Reaksiyon puanı
2,745
Puanları
113
Yaş
51
Merhaba Arkadaşlar,

iki sorum var. Berat bakan zamanında doğalgaz rezervleri bulunduğu açıklanmıştı. Ne oldu ? Rezervleri çıkartmak için nasıl çalışmalar yapılıyor ? Basında birşey göremiyorum

İkinci sorum da Akdeniz'de araştırma yapan gemilerimiz neden limanda bekliyor.

Basında bu konu ile ilgili birşeyler gördünüz mü _
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Şuan doğu Akdeniz'de bazı ülkeler ile İstikşafi görüşmeler yapıldığı için Doğu Akdeniz'deki gemiler limanda bekliyor. Yunanistan ile görüşmelerden sonuç çıkmayak onlar zaten göstermelik.

Mısır ile bir anlaşmanın eşiğindeyiz anlaşma sağlanırsa Yunanistan tamamen saf dışı kalacak ve bir daha hak flan iddia edemiyecek orada.

Ayrıca yakın zamanda AB tarafından Türkiye'ye yaptırımlar konusu muhabbeti var o görüşme öncesi TÜrkiye sorun çıkaran ülke olmak istemiyor gibi geliyor bana. O muhabbet bitsin aramalar tam gaz devam edecektir.

Karadenizde'ki rezev konusuna gelirsek pandemi döneminde oraya aktarılacak ilk yatırım maliyeti bütçeden bulunamıyacaktır bence. İhale ile yabancı firmaya verseler bu seferde muhalefet Sattılar gazımızı diye yaygara koparacaktır o bir süre öyle kalacak gibi geliyor bana. Pandemi sonrası ülke toparlanana kadar.
 

lordare

Moderatör
Moderatör
Katılım
4 Eylül 2012
Mesajlar
3,032
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,731
Puanları
113
Muhtemelen 2023'te çıkartma ile ilgili çalışmalara başlanacak zaten proje başından beri böyleydi
 
Üst