Kararsızlıktan kurtulmama yardım

Bu konuyu okuyanlar

İsimesas+

Öğrenci
Katılım
28 Mart 2021
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
22
Benim yaşamımda büyük bir sıkıntı olmaya başlayan ve gittikçe de büyüyen olan kararsızlık. Örnek olarak bir şey anlatacağım durumum hakkında kısmi olarak bir şey söylenmeniz için. Online dersler devam ediyorum bu yüzdende bir kulaklık ihtiyacım doğdu ve bende hemen araştırmaya koyuldum tüm siteleri didik didik taradım ve malumunuz bir kararsız olarak karar veremedim ve bu olayı tam 3 aydır erteliyip durdurmama sebep oldu (hala da öyle). Daha bir çok konuda da öyle kıyafet, telefon, kitap, kurslar, vb. Bir sürü şey. Bunun etkisini en az indirgemek için ne yapmalıyım.
 

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Bunun etkisini en az indirgemek için ne yapmalıyım.

İyi yada kötü bir karar ver ve bunun senin için en iyi seçim olduğuna kendini inandır :) Bir ürün alırken bende araştırırm ihtiyaçlarımı ve fiyatları değerlendirirm ama bu süreç max 1-2 günü geçmez.

Bir ürün aldıktan sonra ağlaşmanın zırlamanın bir anlamı yok Kötü bile olsa olsun BEN SEÇTİM VE EN İYİSİ BUYDU BANA GÖRE dersin kendi kendine. Kim ne diyecek sana. Kulaklığıda sen kullanacan kitabıda telefonuda. İyi ise sana fayda kötü isede sana kötü kimseye zararı olmaz. Böyle ufak şeylere şimdiden takma ilerde başına bela olur.

Hayat senin hayatın seçimleri düşünüp taşınıp kendin yap ve yanlış bile olsa ben seçtim diye ayıflanırsın en kötü. İlerde başkasının aklı ile veya tercihi ile yanlışlar yapıp başkası yüzünden üzülmekten iyidir. ( Bu yanlış bölüm seçimi yanlış üniversite seçimi yanlış ilişkiye başlama vb uzar gider. )
 
Üst