Kararsızlık hastalığını nasıl yenebilirim?

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
hayatımda hemen hemen herşeyde kararsız kalıyorum.mesela telefon alacağım ama hangisini alsam diye aylarca düşünüyorum.aynı şekilde tv alırken de kaç ekran alsam Qled mi alsam oled mi alsam,bu kadar çok para vermeye değermi,bu mal kadar ucuzsa kesin ileride sorun yaşarım.yine kendıme kıyafet alırken hangi renk alsam,aldığım kıyafetı karşı cinsler beğenir mi yoksa alaymı ederler,büyük beden alsam yıkanınca çeker mi yoksa uzar mı,hangi renk daha güzel ,bu sene tatile gezmeye nereye gitsem ,uçakla mı gitsem otobüsle mi .otobüsle gitsem çok uzun sürüyor,uçakla gitsem biraz nefesım daralıyor.işe bulduğumda ben bu işi yapabilirmıyım,erkenden uyanabilirmıyım falan filan sorular kafamı mesşgul ediyor.sonuç itibariyle çoğu zaman hiçbirşey yapamıyorum.ama bazen nadirde olsa kara verebildiğimde oh be ne kdar kolaymış diyorum :) sizce bir psikiyatriste mı gitsem yoksa pıskoloğa mı.yanı bu hastalığın ilaçla tedavisi varmıdır ? gerçi kimyasal ilaç kullanmayıda sevmiyorum

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Kendinde böyle bir zaaf olduğunun farkında ol her daim kararlar alırken az bir şey çabuk karar ver yap ve arkana bakma. Pişman olmaktan çekinmemeye çalış bu biraz korku ile de alakalı acaba pişman olurmuyum.

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Bence aklına gelen ilk seçeneği tercih etmelisin. ;)
aklıma gelen ilk seçeneği tercih, etmek istediğinde bazen ulaşamayabiliyorum
mesela beğenediğim bir kıyafet vardı.mağazaya gittim.bana uygun son bedeni kalmıştı.tam karar verdim alıyordum.kasya gittim ödeme yaparken kasa görevlisi alarmını çıkarırken yırtık olduğunu gördü ve günlerce hayalim suya düşmüş oldu.
bazen hayatında hoşlandığın beğendğin birisi oluyor ama malesef bu da başkasının yar oluyor yada olmuş durumda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendinde böyle bir zaaf olduğunun farkında ol her daim kararlar alırken az bir şey çabuk karar ver yap ve arkana bakma. Pişman olmaktan çekinmemeye çalış bu biraz korku ile de alakalı acaba pişman olurmuyum.
bir insanın hayatında hep şansızlık uğursuzluk olabilir mi?
kıyafet almaya çalışıyorum tam beğeniyorum ama bedeni tükenmiş oluyor
yada çok pahalı oluyor bunu almanın aptallık olduğunu düşünüyorum
bazen 3-5k kuruş param oluyor dolara yatırım yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyorum.çünkü bazen günlerce beklediğim oluyor.yapmasam nıye yapmadım diye pişmanda oluyorum

Son düzenleme:

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
Psikiyatrist e görmenizi öneririm. Bu tür sıkıntılar, değişerek çoğalıyor ve tedavisi zorlaşıyor

nayino

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Psikiyatrist e görmenizi öneririm. Bu tür sıkıntılar, değişerek çoğalıyor ve tedavisi zorlaşıyor
Psikiyatrist mi psıkolog mu?ilaçla tedavisi varmıdır ?
yoksa bu durumlar insanın kendi karakter yapısıyla alakalımıdır.yani insanın karakter yapısı pek değişmıyor

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
Psikiyatrist mi psıkolog mu?ilaçla tedavisi varmıdır ?
yoksa bu durumlar insanın kendi karakter yapısıyla alakalımıdır.yani insanın karakter yapısı pek değişmıyor
Psikiyatrist öneririm. Bahsettiğiniz durumun psikiyatrist le ilgili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca psikolog desteği de faydalı olur

remaz3442

Asistan
Reaksiyon puanı
51
amaan ne kaybederim ki diyin ve seçin kararsızlığın size faydası yok. Net olun özgür olun