Soru karar veremiyorum yardım edin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ibrhmc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ibrhmc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 3 laptop arasında sıkıştım kaldım yazılım mühendisliği öğrencisiyim yeni laptop alacam
3 ürünün karşılaştırma linkini koyuyorum bi inceleyin
dell in ekranı 120hz olduğu için canımı sıkıyor ama işlemci ekran kartı iyi
asus ryzen işletme olduğu için bilmiyorum iyi midir kötü mü
lenovo ise işlemcisi ve ekran kartı dellinkinden kötü olmasına rağmen 400tl daha pahalı diye canımı sıkıyor ama 144z ekran cezbediyor bide yanında mouse hediyesi var sizce hangisini almalıyım

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Bu fiyata alınabilecek en baba ürün HP OMEN modelidir. Sonradan 8GB RAM artırırsan müthiş olur.
Dell'in işlemci eski nesil ve kasanın soğutması pek iyi değil. Ayrıca bakır boruları ters yerleştirdikleri için 2-3 sene sonra termal macun yenilemesi yapmak muazzam zor.

Lenovo'nun işlemci Dell'den de kötü. Ekran kartı yine eski nesil. Ancak ekranı renk doğruluğu olarak belirttiğin üç modelden en iyisi. Kasası kaliteli. Soğutması iyi. Yazılım desteği üst seviye. Servisi kötü.

Asus kasa olarak kaliteli. Ekran Hz değeri iyi olsa da renk doğruluğu pek iyi değil. İşlemci eski nesil. 10870H daha iyi bir işlemci öyle diyeyim. Soğutma performansı iyi. Yazılım desteği üst seviye. Kasa kalitesi iyi.

Gelelim önerdiğim HP OMEN'e. Aynı kasanın 10750H-2060 donanımlısını 1 yıl kullandım. Ekran renk değerleri bu üç model arasından en iyi olan Lenovo ile aynı. Özetle Lenovo ile birlikte ekranı en iyi olan laptop. Kasası baya kaliteli. Bu üçüne göre daha önde. Soğutma perfomansı çok iyi. Lenovo ve Asus ile aynı klasmanda. Yazılım desteği üst seviye. Performansı hem işlemci hem de ekran kartı tarafında hepsinden daha iyi.

ibrhmc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam hp için fan sesi çok ve ısınıyor diyorlar o yüzden pek yanaşmadım markaya ayrıca attığınız ürünün rami 8gb 16 ya çıkartmam için ne kadar masraf yapmam gerekecek çünkü 8gb da tatmin edici performan alamam

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
hocam hp için fan sesi çok ve ısınıyor diyorlar o yüzden pek yanaşmadım markaya ayrıca attığınız ürünün rami 8gb 16 ya çıkartmam için ne kadar masraf yapmam gerekecek çünkü 8gb da tatmin edici performan alamam
HP için, MSI için, Asus için diye bir genelleme yok. Bizim insanımız teknolojiden pek anlamadığı için yıllar içinde oluşmuş safsatalar bunlar. Her markanın iyi ve kötü modelleri vardır. Model model değerlendirme yapılır marka bazında değerlendirme yapmak yanılgıya sebep olur. 2020'in en çok satan iki gaming bilgisayarı HP OMEN (atmış olduğum kasa) ve Lenovo Legion 5 oldu.

Sana şunu garanti edebilirim ki kendi klasmanında soğutma anlamında en iyi performansa sahip kasalardan birisi attığım HP modeli. Fan sesi olayı her gaming cihazda var. Hepsi turbo modda ortalama 52 ile 58 dB arası ses çıkarar bu seviye bir gaming cihaz için normal. Ben attığım OMEN modelini turbo modu açmadığım halde kullanıyordum işlemci hiçbir oyunda 82-83 dereceyi geçmedi. Ekran kartı 75 dereceyi geçmiyor.

RAM olayına gelecek olursak içerisinde belleğin 1x8 veya 2x4 olmasına göre değişir. Bu modelde 2x4 var diye biliyorum. Bu da elinizdeki iki belleği satıp yeniden 2 tane 8GB bellek almanız anlamına geliyor. Bu da ortalama 800TL'ye patlar. Elinizdekileri 300-400 TL arasına satabilirsiniz.