Karanlıkta televizyon izlemeden önce bir kez daha düşünün!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Dursun Bostancı, karanlıkta izlenilen televizyonun gözlere zararının yanı sıra, halk arasında sara olarak bilinen epilepsi hastalığını da tetiklediğini söyledi.

tele.jpg

Bostancı, her yaş gurubundaki insanların aydınlatılmış mekânda televizyon izlemeleri gerektiğini kaydetti.

Bostancı, yaptığı açıklamada, karanlıkta televizyon izlemenin sağlıklı olmadığını vurguladı. Bu durumun öncelikle göze zarar verebileceğini ifade eden Bostancı, "Karanlıkta televizyon izlemek sürekli yanıp söne bir ışığa bakmaktan farksızdır. Ayrıca her çeşit renkte saniyeler içerisinde değişiyor.

Ayrıca kanal değiştirirken zifiri karanlık ve hemen arkasından parlak aydınlık göze en büyük zararı verdiği andır. Göz bu duruma uyum sağlamak için zorlanıyor yorgun düşüyor. Göz sağlığı açısından bu durum son derece zararlıdır. Göz sinirlerinin yıpranmasına sebep olur. Ayrıca görme kusurlarına sebep oluyor. Özellikle çocuklara kesinlikle karanlıkta televizyon izletilmemelidir. Onların gözleri daha hassas olacağından daha çok etkileneceklerdir." uyarısında bulundu.

Karanlıkta sürekli yanan sönen ışığa maruz kalanlarda epilepsi hastalığının daha sık görüldüğü dile getiren Bostancı, uzun süre karanlıkta televizyon izlemenin ve bunu alışkanlık haline getirmenin bu hastalığı tetikleyebileceğinin altını çizdi.

Sara hastalarına kesinlikle karanlıkta televizyon izlememeleri gerektiği konusunda telkinde bulunduklarını anlatan Bostancı şu bilgileri verdi: "Sara hastalarına iyi aydınlatılmış mekânlarda televizyon izlemelerini öneriyoruz. Ayrıca sık sık kanal değiştirmemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz.

Karanlıkta sürekli yanıp sönen ışığa maruz kalmak sara nöbetlerini tetikliyor ve sık sık tekrarlanmasına sebep oluyor. Bu sebeple sara hastalarına kesinlikle karanlık ortamda televizyon izlemelerini ve hatta bilgisayarda çalışmalarını söylüyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Ben bilgisayarda filmleri karanlık bir ortamda izliyorum, ışıklar açık olunca güzel olmuyorki.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Bende kısa bir süre öncesine kadar epilepsi hastasıydım. Kullandığım ilaçlar sonucunda bu hastalığı atlattım.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ben bilgisayarda filmleri karanlık bir ortamda izliyorum, ışıklar açık olunca güzel olmuyorki.

Aynen. Şimdi korku filmi seyrediyorsun ışıklar açık hiç tadı olmaz ki, gündüz de izlenmez. :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ama karanlıkta film izlemenin keyfi de bir başka canım yaaaa

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ewt bende haberler ve günlük saçma programlar dışında bi film falan olduğunda asla ışıklar açmam. Ses sistemi ve monitörün ahengini bozacak hiçbirşey kalmamıştır artık çevremde...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Karanlık göze zararlıysa, kalbe faydalıdır. Gönüller bir olsun içelim arkadaşlar :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
ueln bu dünya da ne kadar zevkli şey varsa hepsi zararlı :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
10-15 günde bir seyredersek ne olur ki? Yeter ki her gün seyretmeyelim.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Valla bende şunu eklemek istiyorum... Işıklar açık olsada kapalı olsada televizyon ve bilgisayar zaten zararlı...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Karanlıkta tv izlemekten gözlük taktım. Şimdi de bilgisayara bakıyorum.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Benim evim çok karanlık :D