Karanlıkta kalan bir soru???

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
bir arkadaşımla bu konuyu uzun uzun tartıştık. ders çalışan bi insana neden inek deniyor ki ? neden karınca değil de inek:innocent:
karıncalar ineklerden daha çalışkan öyle değil mi ??? :innocent:sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda :innocent:

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
evet karıncalar ineklerden daha çalışkan ama sanırım
o manada değilde hani hiç bi faaliyete katılmadıkları için bi sosyal
aktiviteleri olmadığı için deniliyo olabilir..
benim aklıma bu geldi.:happy:

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
valla ineğin etinden sütünden gücünden herbişeyinden faydalanıldığı için olsa gerek heralde...karınca kendine çalışır inek herkese çalışır..

işe yarayabilirlik anlamında çalışkanlıktan bahsediliyo olsa gerek ki inek denmiş...

diye düşüniyrum ....

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
efe çok iyi bi yanıt :) fish inekler çok faydalıdır yaşasın inekler mi diyorsun :happy:

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akılllı çıkaramamış

bana göre anlamsız mantıksız saçma bir söz

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ovvv inekleri çok severim ben...hep bir inek sağabilmeyi de istemişimdir...ama kısmet olmadı olsa da tırsarım heralde...böyle de kendisiyyle çelişen bi tipim işte..

mesela dikkat et çalışkan olup aynı zamanda sosyal olan tiplere inek demezler...ama çalışkan olup asosyal olan tiplere inek derler..

çünkü inekler etraflarına bi ton fayda sağlarken aynı zamanda gözlerinin içine kadar girecek olan sineğe müdahale etmeyecek kadar da tembel aheste ve yavaşlardır...bi de etrafla hiç alakaları yoktr...cool takılırlar :Ppp

bana atom karınca derlerdi mesela...hala da derler...hem ufak hem çalışkan hem hızlı hem de sosyal olduğum için :Pppp ahahaa

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Valla Hep benimde merak ettiğim bi Soruydu bu :D eF.e ve Fish'in söyledikleri mantıklı ama Tam cevabı bulabilmek için kim uydurdu ona sormak lazım xD

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yaaa aslında bu gereksiz yakıştırma hababam sınıfında inek şaban tiplemesiyle ortadan kalkmalıydı ama niyeyse etkili olmamış ...hala çalışkana inek diyolar..

la havle :Ppp

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
hahaha :D Aslında inek diye değerlendirdikleri kişiler bireysel çalışıyolar , karıncaya daha yatkınlar tabi sınıfa kopya dağıtıyosa inek sınıfınada girebilirler bak xD

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,165
inekler geviş getirir ya, çalışkanlar da dersi dinleyip evde tekrar edip dururlar, bi nevi geviş getirirler bu yüzden de olabilir..

evet evet iyi yaklaştım olaya :D

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
süper bir cevap tebrikler

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
inekler geviş getirir ya, çalışkanlar da dersi dinleyip evde tekrar edip dururlar, bi nevi geviş getirirler bu yüzden de olabilir..

evet evet iyi yaklaştım olaya :D

evet evet baya yaratıcı!!:ph34r: fikirler çıkmaya başladı :D

newboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar çalışkan insanlar kafasını kitaptan kaldırmaz tıpkı ineğin otlarken hiçbirşeyle ilgilenmeyip kafasını kaldırmadığı gibi. hatta yine mi otlamaya başladın derlerdi bazı çalışkan arkadaşlarıma ordan biliyorum. bence bu yakıştırmanın nedeni bu olabilir.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
kitaplara bön bön baktığından olmasın inek lakabı :D

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
İneğe hakaret edildiğine inanıyorum.

Özlem Çelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ineği bi çayıra sal etrafına bile pek bakmaz devamlı ot yer önüne ne versen yer ahırda yer dışarda yer belki ondandır.

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
inekler androit gibi sadece otlar, ona konsantre olmuştur :D
inek insanlarda sadece çalışır, onlardan nefret ederim, kendilerini çok üstün görürler, zeki olduklarını sanan, besiliklerdir, muhabbet edilmez vs... moralim bozuldu :angry: :pinch:

bizim sınıfın ineğide servet'tir :D çok dalga geçerim onunla :mrgreen:

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Sosyal hayat sıfır, kişisel özgüven sıfır. Daha nolsun. Hem çalışkan olanlara değil, eve (ya da kütüphaneye) kapanıp ders çalışmayı her şeye tercih edenlere inek denir benim bildiğim. Yoksa adam arkadaşlarını ihmal etmiyorsa, neden inek olsun. O zaman çalışkan olur.
Çalışkan ile inek arasındaki fark; hayata dair öncelikleri kadardır.

metalok

Asistan
Reaksiyon puanı
2
inek insanlarda sadece çalışır, onlardan nefret ederim, kendilerini çok üstün görürler, zeki olduklarını sanan, besiliklerdir, muhabbet edilmez vs... moralim bozuldu :angry: :pinch:

İşte sorunun cevabı burada gizli...
Biraz çekememezlik...
Biraz kıskançlık...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
409
yaaa aslında bu gereksiz yakıştırma hababam sınıfında inek şaban tiplemesiyle ortadan kalkmalıydı ama niyeyse etkili olmamış ...hala çalışkana inek diyolar..

la havle :Ppp

Hababam Sınıfı romanında sanırım Şaban karakteri gerçekten çalışkan olduğu için İnek diye tasvir ediliyordu ama film versiyonu pek de öyle olmamış. Kemal Sunal'dan çok çalışkan bir öğrenci modeli düşünemiyorum şahsen. :surprised:

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1

İşte sorunun cevabı burada gizli...
Biraz çekememezlik...
Biraz kıskançlık...

:wacko:o.O:ninja: yoksa, yoksa, sende mi ...? :mrgreen:

onlinedestek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Keşke karıncalar kadar çalışkan olsak :)
Türkiyenin halini 5 yıl sonra düşünemiyorum :)